Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Que se fastidie mi capitán...

satalaieta | 22 Setembre, 2004 22:46

... que hoy no como rancho

 

Aquest Partit autista (quan comanda no vol escoltar a ningú, quan no comanda no vol que ningú l’escolti) és una espècie de “la conjura de los necios” i dolents. Fa uns dies ha boicotejat la “Cimera de Comunitats Autònomes”, un nou organisme, no oficial, que neix del tarannà dialogant del nou President de Govern José Luis Rodríguez Zapatero, que prefereix consultar abans de decidir. A aquesta Cimera s’havia de tenir una primera reunió per a plantejar-se uns criteris per a la reforma dels respectius Estatuts d’Autonomia. I ho ha fet, boicotejar la Cimera, amb l’excusa  de que volen que, prèviament, el PSOE els hi digui quin és el model d’Espanya i Autonomies que pretén. Precisament aquesta primera reunió era per anar fitxant criteris consensuats. I a la que el PP hagués tingut majoria de Comunitats i hagués pogut presionar cap als seus propis criteris. 

Però es veu  que aquest nou tarannà els ha deixat descol·locats. Estan tan acostumats al “mando y ordeno” i a la "llibreteta blava" que els hi ve massa costa amunt el que els convidin a dir la seva abans de prendre decisions de tal manera que, fins i tot, deixen perdre l’oportunitat de fer-se escoltar en majoria. 

Els qui fan les coses ben fetes no duen les decisions ben fermades i tancades, sinó que les consulten i consensuen prèviament. I ells, convidats al debat, diuen que no hi van fins que el PSOE digui quin model (tancat) ja té decidit. 

Desprès, les majories naturals (progressistes i nacionalistes) al Parlament prendran les decisions que podran ser molt més llunyanes a les previstes a les que haguessin sortit amb el diàleg i consens de i entre tots. 

Llavors protestaran, i es queixaren (“tots van contra el PP”, quan, en realitat, és el PP que va contra tots, i que d’oposició lleial, ni pels forros. "Boicotejam per no deixar fer"): “preneu les decisions  sense contar amb el Partit que representa a 9 milions d’espanyols” (Ara ja en deu representar a bastant menys). Oblidaran que ells hi eren convidats a dir la seva i debatre i consensuar, i ells varen ser els qui varen rebutjar la invitació al diàleg i participació. 

“Que se fastidie mi capitán, hoy me quedo sin comer”

Atenció, els Tiranosaurus Rex del Jurasic Park junts!!!

satalaieta | 18 Setembre, 2004 23:55

Si un totsol ja és perillós (capaç de dur-nos a la guerra d'Iraq i un atemptat islàmic), que no ho ha de ser tots ells junts?

Aaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!, atenció amb ells, especialment els cinc primers començant per l'esquerre de la primera fila. Són molt perillosos... i mosseguen. El tercer és el "cavall de n'Atila" de Mallorca: On posa l'ull fica la pota i on posa la pota no hi torna a creixer l'herba ni cap casta de vegetació o vida mai més. La quarta es la seva homónima de Madrid (Visca el ciment i l'asfalt, visca el Florentino Pérez i les Koplowitz, visca la construcció, l'asfalt, la destrucció i l'especulació!!! i visquin els socialistes que ens donen la majoria absoluta quan no la tenim!!!). El cinquè, el más gran, es "la veu del seu amo" (el més petit de tots que no surt a la fotografia i que, com Deu, el va crear amb la seva llibreta blava), i que és tan estrident i desagradable com ell. El primer es el "lobo feroz" (té la panxa, a les seves butxaques, ple de "caperucitas", "abuelitas", pedres precioses, llenyataires,... i tot el que pot) i el segon és el mentirós compulsiu (tot i que no més que els altres presents i absents) més caparrut que una mula.

Sa Talaieta Petita

Una estatua val més que mil paraules

satalaieta | 17 Setembre, 2004 13:14

Una estatua val més que mil paraules

Rebut per correu electrònic

Sa Talaieta Petita

El circ del PP: últimes sessions extraordinàries

satalaieta | 12 Setembre, 2004 11:54

El circ del PP: últimes sessions extraordinàries

.

Normalment, cada setmana, tenim l'ocasió de llegir alguna pallassada d'aquest circ perillós (entre unes altres, ens va dur a una guerra il·legal i assassina, amb efectes reactius terroristes i ens va ocasionar un atemptat islàmic a casa). Però els últims dies s'han superat amb escreix:

.

En Illes Balears en “Miquelet parts i quarts”, moderat en el temps de la cohabitació, escabellat en el de la confabulació (va posar una multa de mig milió de pessetes a un jove per reivindicar “No a la guerra”, no en va posar cap a qui van reivindicar “Visqui Bush o Visqui Aznar!), es va destapar “aconsellant” al govern estatal que aprengués i imités al govern balear (ara com ara cent vegades menys honorable que l'anterior) a “complir les promeses com fa aquest últim”: Tot ve perquè el PP balear s'ha passat en l'adjudicació d'obres per a la construcció d'una mastodóntica xarxa viària d'autopistes i vol que l'executiu estatal pagui als seus amics adjudicataris, a través de l'abonament al Govern dels Illes Balears, la totalitat del cost, inclòs l'increment, mentre que el govern estatal va advertir al balear que la transferència només es faria en cas de justificar la sostenibilitat mediambiental en el projecte. Igualment, quan els governs estatal i autonòmic eren inversos als actuals, el govern estatal del PP va deixar de fer efectives la majoria de partides econòmiques aprovades per a Illes Balears i, concretament les de Foment d'Álvarez Cascos, per la raó que el balear volia destinar la partida pressupostària a desenvolupar la xarxa ferroviària, mentre que el PP va dir que no faria efectiva la transferència ja aprovada més que per a projectes d'autopistes. Per altra banda, quines són les promeses que sí ha complert el Govern del PP balear? Exclusivament amenaces que, efectivament, compleix escrupolosament: “multarem als ecologistes que reivindiquin”, “multarem als antiguerra de L'Iraq que reivindiquin”, “destruirem l'ecosistema i els paisatges de Mallorca i l'omplirem de quitrà”, “dividirem la llengua pròpia dels Illes”, “ens retirarem de l'Institut supranacional de defensa del català”, “substituirem els tècnics de català i de les distintes àrees del govern per incompetents, que siguin populars confessos”, “ens carregarem els entorns culturals”, “farem l'absurda i no sostenible xarxa d'autopistes (han traslladat a Mallorca i Eivissa totes les empreses que devien fer el gruix del Pla Hidrològic Nacional: PHN). La vista d'aquest creixement desbocat del “cavall d'Àtila” de la destrucció de Mallorca i substitució dels seus arbres per asfalt ens fa recordar amb nostàlgia el creixement lent i pausat  (procurant la sostenibilitat) del Govern anterior (format per tots els partits excepte el PP).

Pere Rotger, la cara més amable del PP balear, el justificant, juntament amb altres moderats com Ruiz Gallardón, que el PP, per radical ultra, encara no hagi desaparegut (els adeptes més moderats poden dir “jo sóc del PP, però de l'estil de Pere Rotger o de Ruiz Gallardón”), encara que qui surt amb un porc acaba olorant igual, va fer unes declaracions: “L'única cosa bona de la guerra de L'Iraq és que ‘hem’ llevat un dictador. Tot la resta..., bé..., ja es veu com està L'Iraq”. Benvolgut Pere Rotger, quan un fet és tan dolent que ocasiona un sol mort innocent (i aquest segueix ocasionant-ne milers) eclipsa i anul·la qualsevol matís que pogués ser, aïllat del fet, bo.

El Conseller de turisme del Govern dels Illes Balears, qui en poc més d'un any s'ha carregat la rendibilitat del turisme balear, acusa a un membre del Govern estatal de “covardia política” per criticar al president balear: Segueixen amb el seu únic argument, l'insult (“covard”), “per criticar” al president balear. Curiosament aquest senyor (el president balear) no ha fet res que no sigui criticable i fins denunciable (imputat en diversos casos dels quals en cap ha estat absolt per cap tribunal de justícia. Curiosament acusa per criticar el criticable quan un cor egregi popular balear no fa altra cosa que criticar (i insultar) al govern estatal, al poble balear i a qualsevol que opini de forma diferent del pensament únic (bastant absurd) del propi cor.

“Mates adverteix a Zapatero que no podrà controlar la reforma autonòmica”. L'imputat i no absolt Mates, el que ha aconseguit més alt grau de destrucció de les terres de Mallorca i de la llengua dels Illes Balears s'atreveix (la ignorància és atrevida) a “advertir” a Zapatero, ara com ara, el President estatal que governa amb més consens polític de tots els haguts en la democràcia, consens ofert i sol·licitat a tots els partits, inclòs el PP; mentre que aquest, en l'últim govern estatal, va governar contra tots (contra tots els Partits i contra tots els Pobles) i que actualment, en Illes Balears, també governa contra tots, amb l'única excepció d'un partit afí mallorquí. Si Zapatero i el Parlament estatal fossin conscients dels mals irreversibles que ocasiona el govern de les Illes Balears, possiblement, deuria suspendre, temporalment, l'autonomia fins que es fes un nou govern que governés “per al poble” en lloc de “contra el poble, per a les pròpies butxaques”.

“El PP acusa a Zapatero d'anar contra l'ONU per demanar la retirada de L'Iraq” (Dixit Acebes, el mentider compulsiu interessat durant els tres dies consecutius que va haver d'informar-nos a tots). La santa barra o desvergonyiment ppopular. Qui (quin President, Govern i Partit?) va acordar que Espanya entrés en la invasió, que va resultar, i segueix resultant, assassina, de L'Iraq, en contra de tots els pronunciaments de l'ONU i de l'autoritat catòlica, de tots els Partits i de la immensa mobilització popular?.
L'aconsellar sortir de la barbàrie assassina, de qualsevol barbàrie assassina, no pot ser considerat mai com un acte de deslleialtat, sinó l'únic acte racional i moral possible.

“Aznar (l’ínclit Aznar) declara que a Espanya governa ‘el Partit de l'odi’. El (per a nosaltres vergonyós) ex president arremet contra els socialistes en un diari alemany”. Li recordo a aquesta impresentable persona (?) que “el tarannà” i comportament d'aquest govern és cent vegades més amable i agradable que l'amarg i crispant seu. Va ser ell qui va crispar la vida social espanyola, va ser ell qui ha criminalitzat i demonizat el nacionalisme i els pobles basc, català i balear (al votar l'alternativa), qui ha polaritzat la societat (“o estàs amb mi o estàs contra mi”. “Jo i el govern vam governar contra tot i contra tots els que no són nosaltres mateixos”). L'odi ets tu. I és cert que totes les persones de bona voluntat no alineats (excepte, precisament, el Govern estatal) t'odiam a tu i tot el que el teu representes: La crispació, les teves criminalitzacions i demonizaciones, el capitalisme salvatge arbitrari i amiguista, la destrucció mediambiental, la gestió del naufragi del Prestige, les guerres de L'Iraq i Afganistan i els morts nostres o no i destrosses físiques i afectius que han ocasionat, l'atemptat terrorista de Madrid,... tot tu i tot el que tu representes. Odi que tu has creat.

I no per odi, sinó per justícia, espero que acabi aquest proteccionisme polític del Govern que calumnies, que tu dius que és de l'odi, i social dels alineats (interessats uns, anestesiats altres) i siguis jutjat i condemnat com el teu comportament mereix.

.

Precisament des de que tots aquests radicals han deixat el Govern estatal la societat vivim molt més tranquils, menys crispats i menys polaritzats. No hi ha dret que, per el seu guany particular polític, tot aquest cor torni a dir bestieses crispants (“i després, a més, se queixin de la crispació que ells han causat).

.

Sa Talaieta Petita

Érem pocs i va parir l'àvia

satalaieta | 09 Setembre, 2004 21:18

Érem pocs i va parir l'àvia

Els russos de Putin també amenacen amb "atacs preventius" contra el terrorisme. Però no passeu pena, ell que mai menteix, ha promès no emprar armes nueclears a aquests "atacs preventius".

Vegeu l'article al diari Avui:

http://www.avui.es/avui/diari/04/set/09/60109.htm  

Sa Talaieta Petita

No vaig a consentir que digueu que la Terra és rodona

satalaieta | 07 Setembre, 2004 22:02

“Doncs jo, com dictador i cridador ignorat del seu amo i que vaig sorgir com incògnita ignorada de la llibreta blava d'aquell procer capritxós i megalòman petitó, no vaig a consentir que digueu que Aznar es diu José Maria”  

Rajoy, quan el mateix dia 11M li deien en una TV “Doncs Otegui diu que no creu que ETA hagi intervingut en la matança terrorista” Vè. va respondre: “Donada la història d'aquest individu no em mereix la més mínima credibilitat”. La història va demostrar que aquesta persona té més credibilitat que Vè. i que tots els seus que van intervenir públicament després de l'atemptat. Atemptat que, encara que ho hagués comès ETA, que no ho va fer, es va produir quan vostès  governaven i en el que la vostra responsabilitat no es redueix a la incompetència per a evitar-lo. I vostè, perquè no és ximple encara que l'hi faci, ho sap.

Quan més diuen que no menteixen ni han mentit és quan segueixen mentint més. No record que hagin dit ni una sola veritat. Qui, amic o benefactor, en recordi una, pot publicar-la en els comentaris corresponents a aquest apunt. Però que no sigui una mentida!

.

Sa Talaieta Petita

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb