Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Que no quedi res viu

satalaieta | 20 Novembre, 2004 08:07

Que no quedi res viu:

Els arbres molesten als cotxes. Solució: llevar tots els arbres

Empresa: PP de Palma (Illes Balears)

Talen tots els arbres del Carrer Gabriel Maura
Dimecres, 17 de novembre de 2004

Jua, jua, jua, jua, jua, jua

satalaieta | 19 Novembre, 2004 10:47

Jua, jua, jua, jua, jua, jua (aturau de fer riure... i fer mal, que cap de tant d’ambdues coses es poden aguantar), avui, 17 de novembre, llegeixo al Diario de Mallorca que el Molt Divertit Conseller de Medi Ambient havia tractat de "reaccionari" al GOB per la seva preocupació pel fet de que el Parc de Cabrera sigui gestionat per aquest Govern.

S’ha de ser... per a, des de la reacció més reaccionària, titllar de reaccionari al GOB, la primera organització ecològica i ecologista de les Illes Balears, sense la que, el Govern ja hauria deixat les Illes com el desert d’Arizona (tot i que, atès que el Govern té totes les forces menys la de la raó i la vida, a tot s’arribarà). Jo pensava que la gent de poble, com és aquest cas, tenia més capacitat i fonament. Però ja veig que estava equivocat. Tot i que "qui camina abraçat a un contagiat, el més probable, és que, abans d’un any, també ho sigui".

No recorda, l’actual Conseller, la multa antinatura que va posar el seu predecessor del PP en el càrrec, al GOB, per defensar la natura, quan aquell feia de Governador Civil? Vosaltres, divertits destructors, com nosaltres, sou nacionalistes espanyolistes o nacionalistes perifèrics, en funció del vostre interès (ara tenim PP a les Illes i no al Govern Estatal i no al revés com abans, ara toca ser exigent en demanar més euros per a repartir a la repartidora d'aquí, ju, però en el que som, i serem sempre, diferents és que nosaltres defensam la veritat i la vida i vosaltres la mort de la natura, de les persones i la mentida i no podeu deixar de ser reaccionaris cavernícoles fonamentalistes sectaris.

Una Conselleria, la de Medi Ambient, que baix la direcció del PP, fa mobbing a persones humanes, i que pertany al Govern més destructor de natura que mai no havíem tingut en tota la història, com no ha de ser sospitosa de preocupació de fer mal bé, amb la seva gestió, l’ecologia, natura i entorn de Cabrera? "Si no anam vius, fins i tot els boterells ("los arbotantes") de la Seu ens urbanitzarà aquesta gent" deia, fa més de 40 anys, mon pare, quan es referia a vosaltres, com molt bé va recordar, fa poc temps, al Dia del Mundo, el vostre amic Roman Piña.

Avui, 19 de novembre, llegeixo, també al Diario de Mallorca, que el Consell del MAM (ja no es distingeix cap diferència entre PP i MAM) mantindrà 57 urbanitzacions per a evitar donar indemnitzacions. Des de quan s’ha d’indemnitzar per a evitar la destrucció medi-ambiental? Des de quan s’ha d’indemnitzar per prendre mesures de protecció d’interès vital i social? I, fins i tot, suposant que fos justa la jugada de "concedir als amics, per a desprès negar i indemnitzar (i cobrar la comissió corresponent)", fins i tot així més valdria indemnitzar que destruir. Les Illes són molt petites i amb límits al concert mundial, i és necessària la seva protecció real i eficaç.

Anar-vos ne ja Srs. "Gonzalezs" de la destrucció de les Illes! Abans de destruir-ho tot! No és necessari que acabeu la legislatura. Democràcia no és sinònim d’eleccions cada x temps. I allà on no hi ha vida no hi pot haver democràcia.

Com s'escriu la història!!!

satalaieta | 12 Novembre, 2004 17:40

Com s'ecriu la història:

From: Sebastià Giralt

Notícia de Vilaweb:

Les escoles de les Balears enviaran SMS als pares d’alumnes per controlar l’assistència a classe.
Les escoles públiques balears posaran en marxa a partir del curs que ve un innovador sistema per comunicar-se amb els pares dels alumnes. La conselleria d’Educació ha aprovat que els tutors puguin enviar missatges SMS als pares per informar-los de faltes d’assistència a classe dels fills, activitats vàries o per convocar-los a reunions. La iniciativa forma part del Pla de Tecnologies de la Informació i la Comunicació 2004/05. Amb el pla, dotat de 308.000 euros, es pretén establir un únic programa de gestió administrativa i desburocratitzar els centres escolars. A més, la conselleria d’Educació destinarà 2,5 milions d’euros a l’aplicació del pla tecnològic Educ@ib, que pretén que les Illes Balears estiguin al dia en tecnologies de la informació. Dins aquest context, l’any que ve posarà en marxa un pla d’infraestructures dotat amb 1,5 milions d’euros perquè els centres escolars tinguin un bon equipament informàtic i les darreres tecnologies a les aules, com ara xarxes sense fils i pissarres interactives. Dins el pla de comunicació, dotat amb 600.000 euros, les escoles disposaran d’una intranet educativa que, entre altres coses, controlarà l’accés dels estudiants als continguts d’Internet
.

Com és la realitat:

1 Avui un amic meu a qui fan concursar cada any per que li varen suprimir la plaça, però que no n'hi poden donar cap d'altra que la seva pròpia suprimida, ha anat a concursar. Atès que l'any passat ja havia hagut de concursar, ha dit que presentava els mateixos mèrits que l'any passat, mèrits dels que les justificacions ja estaven a la Conselleria. Li han dit que havia d'anar a recollir els justificants i presentar-los novament al registre. Així ho ha tingut que fer. Ha anat a una taula de recepció del segon pis, ha signat que retirava els seus justificants, ha baixat al registre del primer pis i ha presentat la seva solicitut de concurs, amb els mèrits i justificants corresponents. Al cap de cinc minuts els seus justificants tornaven a estar damunt la taula de recepció del segon pis a la que havia hagut d'anar a retirar cinc minuts abans. Fa uns anys es va dir a tots els funcionaris docents d'educació que haviem de presentar tots els mèrits que tenguessim per a que s'ens els reconegués i que a tots els concursos posteriors bastaria presentar aquest full de reconeixement de la pròpia Conselleria i, en tot cas, sols els nous mèrits obtinguts. Al concurs del mateix any, a tots els que es presentaren amb aquest full oficial de reconeixement de mèrits els hi varen dir que no servia, que havien de presentar els merits i justificants una altra vegada. La Conselleria d'Educació de les Illes Balears, en quant a la gestió i utilització de les tecnologies, és una administració burocràtica bananera. Quan, la primera vegada que Matas va ser desallotjat de la Presidència del Govern de les Illes, va lliurar el seu ordinador oficial de President buit i formatat (com si fos seu particular).

2 Tants de milions a disposició de la "comunicació" educativa me maretgen. La realitat és que, a aquestes dates, professors i pares han hagut d'adelantar doblers als centres per a poder afrontar les necessitats més perentòries (al meu Centre fa més de sis anys, des de que hi som, que la pintura i el referit de les parets exteriors cau a metres quadrats i la Conselleria, a això, no hi ha fet res mai) per que el Govern havia retirat 9 milions d'euros d'Educació per a atendre les necessitats urgents: Un viatge de la plana major del Govern i del Partit a Rusia a veure un partit de futbol del Mallorca (Spartak de Moscú - Mallorca), un altre viatge no diplomàtic ni oficial d'un grapat de Consellers i Conselleres i DG, Secretaris/es,... a la Fira de Barcelona, un grapat de viatges de plaer, convidant els/les respectius/ves, que no coneixem, la compra del capritxe de Miquel Douglas "Costa Nord" i la compra d'un Equip Ciclista, entre d'altres.

Sa Talaieta Petita
12-11-2004

Amb en Jaume

satalaieta | 10 Novembre, 2004 18:33

Hola Jaume

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb