Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Solucions educatives a les Illes

satalaieta | 26 Febrer, 2005 00:21

El meu amic Pere Carrió és molt positiu i possibilista 

Jo estic convençut que el Govern Matas (i la (in) Justícia al seu servei) no té cap possibilitat educativa, ni cap solució educativa: Totes les mesures que ha pres, totes, han estat i són antieducatives. Tampoc té cap solució social, ni tan sols cap solució econòmica (sols té les de Bitel, Mapau, Rasputin, Autopistes, Urbanitzacions, Lototrot, subvencions capritxoses i comissions a rompre). 

Jo pens que el problema educatiu a les Illes Balears té molt fàcil solució (tot i que ningú -excepte la Comunitat educativa que sofreix les conseqüències de la mala situació-  té la més mínima voluntat de solucionar-lo, sinó al contrari: "a río revuelto ganancia de pescadores"): 

1 El sistema educatiu (correcte) és preventiu dels sistemes clínic i problemàtic social. 

2 S'ha de canviar la "cultura de l'esforç" per a competir amb els altres i cometre el "pelotazo" amb els nostres, per la "cultura del plaer solidari" amb tots i totes. 

3 S'han de canviar els valors de la falsedat, mentida i destrucció i mort per els valors de la veritat i la vida. 

4 Els professors, al tram de l'educació obligatòria, han de ser vertaders professionals de l'educació (llicenciats en educació, amb l'especialitat didàctica que es vulgui). A l'educació és a l'únic lloc on els advocats fan de cirurgians, els cirurgians d'arquitectes i els arquitectes d'advocats (i després, com vertaders imbècils, ens fem creus dels fracassos educatius i ens demanam per on falla l'educació. És molt evident: per la incompetència i malícia dels dirigents). Si vos haguessin d'operar del fetge vos posaríeu en mans d'un picapedrer? Viuríeu a una casa construïda per un metge? Idò, com és que deixam l'educació dels nostres adolescents (quan l'educació és més important) en mans dels mals exemples dels polítics i, als centres,  en mans d'un farmacèutic, d'un geòleg, d'un químic, d'un historiador, d'un matemàtic,... que reconeixen que no saben ni que és ni per a que serveix la psicologia, ni que són les adequacions educatives? Des de la reforma del 90 els que exerceixen l'educació a l'ESO no són professionals de l'educació (avui mateix llegeixo que Matas prepara un decret per a que a l'educació infantil també s'hi puguin dedicar no professionals. Quan Franco va guanyar la ignominiosa va considerar les monges i els sergents de l'exercit professions habilitades per a exercir d'educadors/es). Des del bushisme, aznarisme i matisme els exemples socials polítics són 180º contraeducatius. A qui se li ocorreria fomentar el consumisme de drogues des del propi poder? Idò aquí els dos presidents presenten i fomenten la ludopatía a través de la lototrot (que des de la perspectiva de la psicologia social és identic a fomentar el consumisme i amb efectes semblants, però atès que això és un escurabutxaques per a molts amics dels governs i per a ells mateixos...).

Profesionalitzar els que es dediquen a l'educació i recuperació ètica dels polítics, resumiria aquest quart punt. 

Com veis es necessita molt poc per a reconduir la situació educativa i la situació social conseqüent. Però aquest poc precisa d'una voluntat política de fer-ho, voluntat que, aquests governs -Illes i Mallorca- no tenen, no han tingut mai i, pens, no tindran mai. 

Curiosament, fa un temps, les Conselleries de Treball, Educació i Presidència han coincidit (casualitat?) en el temps en retirar els respectius enllaços a "Arc-46, grup de comunicació", possiblement el millor conjunt de recursos d'orientació de les Illes. Realment no s'ha fet la mel per a boca d'ase. Curiosament des de que han retirat els respectius enllaços s'han duplicat les visites diàries. Gràcies. 

Salutacions cordials. 

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Coordinador de l'AHC
http://mallorcaweb.net/arc46
Illes Balears, 2005, any de l'Educació

Setmana en blanc

satalaieta | 12 Febrer, 2005 10:13

No és Mallorca. No sé on és. Rebut per correu electrònic de Maria H.

.

.

.

Setmana en blanc

12-02-05.


Record que tindria tot just cinc anys quan anava jo corrent pel carrer del pis dels meus avis fugint de la por. Tant corria que, de cop i volta, vaig notar com els meus talons, endarrere, adquirien una altura que sobrepassava el meu centre de gravetat i el meu tronc s'inclinava cap a l'horitzontal més de 45º. Quan això ocorria la velocitat augmentava i la meva carrera ja no era un acte controlable ni controlat per la meva voluntat. Vaig tenir la sensació que, en pocs segons, a gran velocitat, el meu cos anava a impactar durament contra el formigó de l’acera, sent les dents i el nas els qui anaven a rebre l'impacte directe. No obstant això, això no va ocórrer: la velocitat es va anar reduint, els talons van perdre altura i el tronc va guanyar verticalitat, i la meva voluntat va recuperar el control de la carrera fins a que, quatre passos més endavant, vaig poder detenir-me. Panteixava, més que respirava (respirava com respiren els adults quan fan l'amor) i estava paralitzat de terror, terror que no em produïa la por del que anava fugint, por que, per cert, havia oblidat (mai vaig poder recordar quina por era aquella), sinó de la meva fuita i de com es produïa. Estava aterrit pel meu antipor. Des d'aquell dia mai més vaig fugir de la por (sinó de l’antipor) i ho vaig afrontar serenament. A pesar que el neofeixisme és terrorífic (almenys cent vegades més que el propi terrorisme).

Després d'una “setmana intensa” m'he passat una “setmana en blanc”, sense fer pràcticament res, excepte l'imprescindible, a causa d'una “grip il·legal” (no pot ser grip legal puix que aquest any estic vacunat contra la grip). Una grip il·legal a la qual estic molt agraït. Efectivament, les malalties, la majoria d'elles, segons em va contar la meva dona, tenen un efecte positiu, perquè obliguen a un organisme accelerat, afeblit per aquesta acceleració, a parar la carrera, i evitar, així, la caiguda que “et trenca el nas i les dents”.

En aquesta setmana no he pogut renovar ni les façanes dels webs, no parlem ja dels seus continguts, no he pogut publicar les col·laboracions, contestar els e-mails, iniciar el treball amb un grup d'orientadors sobre una guia per a orientadors i orientadores, donar la benvinguda als nous vuit membres de la AOIB, assistir a una reunió del FSMa (encara que la substitució m'haurà superat amb escreix), contestar les demències publicades d'alguns membres del CC (clan corrupte), fer referència a l'excursió judicial mallorquina a Argentina d'excursionistes, “menjadors i bevedors” perquè el tema està més clar que l'aigua clara i tota aquesta posada en escena és una comèdia cara (per al contribuent) sense més objecte que l'excursió i, possiblement, tornar a declarar que la verge es diu Joana i que els quadrats són circulars i els cercles són quadrats (els corruptes són corruptes ho declari qui ho declari i ho absolgui qui ho absolgui), parlar de la vergonya terrible dels governs de la Generalitat i de Barcelona (i aquests no són del PP ni Convergència i Unió, sinó que són del tripartit, que tantes il·lusions ens havia donat), màxims responsables que es vagin caient els edificis just per on van fent obres de soterrament en el Carmel de Barcelona (a veure si el clan de les Illes pren bona nota, ells que volen soterrar tota Palma, tot el Passeig Marítim i mitja Illa de Mallorca, perquè fent “dos pisos” tenen doble superfície edificable i per que les obres de soterrament són moltíssim més cares que les obres de superfície amb el que les comissions són molt superiors, a part que oloren molt més a claveguera i la seva activitat, en elles, no permet prendre el sol), no he pogut desemmascarar les ximpleries i falsedats que ha dit el “Molt Impresentable” als empresaris catalans (per a començar, el propi Govern, i ell mateix, malament que li pesi i malament que ho administri, no és privat, és públic i al servei de tots: L'única cosa que, sent públic, han privatitzat, de fet, han estat els camins: En Mallorca els camins públics són privats i se't intimida amb gossos de tot tipus perquè no puguis caminar per ells), no he pogut fer referència al terror del CC a Palma presidit pel capo Z Plana Tyranossaurus,... demanant un vot per a Europa que pensen cobrar al PSOE!!!

Com veieu, una setmana, en blanc (que no blanca) per una grip il·legal que m'ha dispensat de moltes “devocions”.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb