Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Nauseabunds, vomitius

satalaieta | 27 Novembre, 2005 00:45

Nauseabunds, vomitius

Es trobava, fa uns anys, Gila, passejant, per la ciutat, amb la seva dona, quan, de cop i volta, va veure a un grup violent i agressiu que la va emprendre amb un pobre vianant innocent: primer van ser els insults, després les empentes, després els cops, després les puntades de peu i finalment les guinvetades . Arribat a aquest punt, el pobre home, es rebel·lava contra la seva sort (dolenta) i contra els violents i a cada guinavetada que rebia els cridava: assassins! Contagiat, Gila, de la valentia de l'home es va atrevir a dir als assassins: “Però, homes, no li apunyaleu!” Al que els violents li van contestar “Però si és ell el que ens crida assassins!” Davant la valentia de la víctima i de Gila altres vianants la van emprendre verbalment contra els assassins: “Però, homes, no sigueu bruts!” Quan van arribar alguns amics i familiars del pobre home els insults, davant la incapacitat d'evitar la matança, van refermar i van pujar de to: “pocavergonyes!” “fills de puta!” “assassins!” Poc després va passar per allà un amic meu i al veure el conjunt no se li va ocórrer altra cosa que dir: “A mi em sembla que hi ha poca diferència entre els uns i els altres i, atès que no em convencen ni uns ni altres, vaig a inclinar-me pels que insulten menys”

No conec a ningú més respectuós i tolerant que a mi mateix. En tot i amb tots,... excepte amb els agressius i els que, per interessos propis, no dubten a posar en perill la convivència, la pau i la vida dels altres. Amb aquests (violents de gènere, acossadors, agressius, polítics miserables,...) sóc tolerant zero. I, atès que no tinc cap poder polític, econòmic ni militar o de força, exerceixo la meva tolerància zero desemmascarant a aquestes veritables piltrafes humanes i anomenant-les el que són: “merdes subhumanes”, encara que això m'impliqui el menyspreu dels seus amics i de qui són intolerants amb qui, al nomenar al pa, pa, i al vi, vi, hem de pronunciar paraules altisonants, greus i que sonen a insult groller. Però no són insults grollers; són paraules grolleres que reflecteixen a subpersones grolleres. I realment, les persones fetes de merda i les piscines (col·lectius) fetes de merda em repugnen, em produeixen nàusees i arquejades vomitives. Com em repugnen igualment les persones humanes que, voluntàriament, s'abracen a una merda d'aquestes. No així, les persones que van plenes de merda com a conseqüència d'haver-la rebut mitjançant la tècnica del ventilador del calumniador i difamador, espècimen tan estès actualment, en el que els valors ètics per a aquests calumniadors no existeixen i només existeixen els econòmics i fins als religiosos si es poden utilitzar com instrument (no creuen en Déu ni en la Verge i molt menys en l'amor al proïsme, però són capaços d'ésser de comunió diària o d'anar al Vaticà a santificar a màrtirs de la santa Croada... il·legal i assassina).

Les paraules, les mentides, d'Acebes i Rajoy (i les persones que les pronuncien) respecte d'ETA i l’Estatut català són pura porqueria, pura merda, pura merda enfocada, amb el ventilador en marxa, cap al Govern de l'Estat. Però no ens enganyem, no ens quedem amb el dit que assenyala a les estrelles, la merda que esquitxa al Govern no és merda del Govern, és merda de Acebes, Rajoy, Zaplana, Mates,... I no només és merda. És un perill per a l'economia, la pau, la democràcia de tots els espanyols, que, atès que no tenen el poder, assumeixen amb gust, de la mateixa manera que el “seu model” estimat no va dubtar a dirigir una matança de tres anys i mig milió de morts per a aconseguir el poder absolut. Lamenten, i insulten per això, que el Govern busqui la pau amb ETA (perquè ells són l'altra cara de la mateixa moneda), insulten a ERC i a Carod Rovira perquè va pactar amb ETA el que ETA no matés (què volen, que mati?), quan ells es van acomiadar del poder amb una matança de 200 persones de la qual ells, com Govern, eren i són responsables si no són una mica més que responsables i no dubten a seguir donant suport al Govern de Bush que és responsable de més de cent morts innocents per cada mort d'ETA (massa llautó, massa partidisme, massa sectarisme, massa perill, massa merda política i humana). Em donen un fàstic tremend (perquè, a més, ens volen obligar a combregar amb rodes de molí, ens obliguen, sempre que poden, a empassar; i si ara poden menys és perquè tenen menys poder, poder que volen recuperar a qualsevol preu, tot val, sense ètica, sense considerar els morts polítics, socials i humans, que hagin de deixar en la cuneta), però encara em donen més por (són agressius, violents, perillosos i el seu raonament just és inferior al del Tyranossaurus Rex). I ja em conformaria amb que aquest reducte juràsic fora com és, però l'inconvenient és que encara hi ha gairebé deu milions d'espanyols que els creuen i els donen suport. Us imagineu que s'aprovés l’Estatut i això no suposés que Catalunya s'independitzàs ni que els carpetovetònics boicotegessin els productes catalans (per què voleu matar la gallina dels ous d'or, la font del vostre benestar? és possible ser tan ximples?)? Us imagineu que ETA desaparegués com organització terrorista perquè tingués pista com organització política? Quin sentit tindria la dreta vuitcentista? Podríem viure en una Espanya neta de merda i de ventiladors projectors de merda. I en Illes Balears igual quedaria algun petit bosc, camp o jardí, algun pont artístic i algun monument gòtic o modernista no arrencat per a fer passar una autopista, soterrament, urbanització, golf o port esportiu.

.

Per cert, Sr. Zapatero: No escolti a l'egoista de Mates: l'Aliança de Civilitzacions no ha de ser capitalitzada, com a seu, per una única ciutat (a ell només li interessa com rendiment turístic i com operacions Mapau), ha de ser compartida per totes les ciutats d'Espanya, Europa i Íberoamerica. Tampoc li doni ni un sol euro dels que li demanarà, els gasta anant de putes a Moscou, construint un parc, destruint-lo dos anys després, per a construir un subterrani innecessari (però molt car) un any després, que mou els fonaments d'una escola pública, a destruir patrimoni artístic, a arrasar camp per a fer autopistes, quan no es pot anar amb tren ni a Llucmajor, Campos, Felanitx, Santanyí, Ses Salines, Sant Llorenç, Son Cervera, Artà, Porreres,... Ha executat obres (per als seus amics) en 2005, projectades per a l'any 2008... Per a protegir l'economia balear, espanyola i l'habitabilitat de les Illes no li doni ni un euro (doni'ns-els, directament, als balears, perquè els administrem directament). Ell i el seu Govern és un veritable irresponsable perillós (en altre sentit del dels seus amics Zaplana, Acebes i Rajoy, però igualment perillós).

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg social
27 de novembre de 2005, any humanista de l'educació

O ha tornat ximple de rematada...

satalaieta | 13 Novembre, 2005 23:55

O ha tornat ximple de rematada... o és més dolent que la tinya 

Matas critica duramente a los partidos que crean "crispación" en lugar de presentar propuestas

El president participó ayer en las jornadas sobre el centro político

F. GUIJARRO. PALMA.

Diario de Mallorca. 13-11-2005

El president del Govern, Jaume Matas, lanzó ayer durísimas críticas contra las fuerzas políticas que recurren "a la exageración y la caricaturización del contrario para desacreditarlo" y que "generan artificialmente climas de crispación y dramatismo", al considerar que con estas estrategias deterioran la cultura democrática de un país, según puso de relieve durante su intervención en las jornadas Reflexiones desde el Centro organizadas por las fundaciones Antoni Maura y Faes.

El president señaló que la decisión de recurrir a "las vísceras" y al maniqueísmo en la estrategia política sólo pretende ocultar la falta de ideas y de propuestas concretas que respondan a los intereses reales de los ciudadanos, para lo que se "crean discusiones ajenas a la realidad" y "problemas que sólo ellos perciben", algo que calificó de "proceso irresponsable".

En su opinión, un claro ejemplo de esta estrategia viene de la mano del PSOE balear, ya que según Matas sus responsables "han renunciado a exponer o explicar ni una sola propuesta concreta. No conocemos en qué consisten los cambios estructurales que necesita la economía balear ni el diseño de futuro que proponen. Se limitan a buscar un clima de opinión en contra del PP, que según ellos es el responsable de la destrucción de Balears".

Diálogo y claudicación

Matas reivindicó la necesidad de acabar con el mito de que la izquierda es la defensora de la corrección política y con la campaña que desde esas opciones políticas se impulsa "para hacer creer que en el PP estamos solos y que somos personajes sin capacidad de diálogo. Confunden diálogo con claudicación, y únicamente si les damos la razón nos llamarán dialogantes y nos perdonarán la vida".

El president balear aseguró que es en realidad el liberalismo y el centro-derecha donde se encuentra la mejor representación de los valores de los derechos humanos y de la defensa del vínculo trasatlántico con Estados Unidos. Asimismo, reclamó la necesidad de hacer oír y proteger la voz de más de 10 millones de españoles que han votado al Partido Popular.

________________________________________

O ha tornat ximple de rematada o és més dolent que la tinya i no té gens ni mica de vergonya:

1 Mira totes les barbaritats que fa la seva secta (PP), crispació, immoralitat política, insults al Govern estatal,... i les atribueix als altres. Es presenta com pacient de les vergonyes de les quals ell és agent.

2 Critica durament a qui diu que “usen l'exageració i la caricaturizació del contrari per a desacreditar-lo” atribuint-lo als altres partits, especialment als socialistes. Quan, en realitat, mai he vist que l’hagin caricaturitzat, criticat, insultat etc, i si ho he vist, com comportament habitual, seu i de la seva secta (el PP). Mates, amb la seva corrupció política i la seva destrucció sistemàtica (propis i propis de la gent de la seva secta: PP) es desacredita totsol. Fa innecessari que el desacreditin des de fora.

3 “Aquestes estratègies deterioren la cultura democràtica d'un país”. Totalment d'acord amb tu, jaumet (o pepet, com prefereixis, perquè, en el teu cas, és el mateix). Duim anys veient com les vostres actituds (de la secta: PP) són antidemocràtiques, i deterioren, i posen en perill la democràcia i fins a la pròpia convivència social.

4 “Reflexions des del Centre” organitzades per les perillosíssimes organitzacions neofascistes “Antonio Maura” i “FAES”. Tant la secta (PP) com aquestes dues organitzacions estau tan lluny del centre que ni el veieu ni amb prismàtics. Si fins al PSOE està en el centre-dreta. Vosaltres estau molt més a la dreta que Blas Piñar, Girón o Le Pen. Obres són amors i no paraules: Amb la vostra política i les vostres accions filofascistes oblidar-vos de reivindicar el centre i fins i tot la dreta civilitzada (només vos queda la dreta capritxosa, autoritària i pura i dura).

5 És evident que el vostre govern (i la vostra secta) és el responsable de la destrucció i no només ecològica de Illes Balears, sinó també econòmica, de valors i ètica. I no només responsable, sinó fins i tot subjecte agent. I qui fa, sense donar opció al debat, diàleg i sense donar explicacions, és el vostre govern (demana a la Conselleria d’Educació a tot el que ha renunciat de diàleg de tot el que li vàrem oferir des de l’associació d’orientadors/es) i tots els governs del PP (com el de Palma, Calviá, Inca,... o Ponferrada: Cas Ismael Álvarez).

6 No és un mite el que “l'esquerra és la defensora de la correcció política i amb la campanya que des d'aquestes opcions polítiques s'impulsa per a fer creure que en el PP estam sols i que som personatges sense capacitat de diàleg”. És una realitat que el vostre govern és una corrupció política total (psicòlogues que no ho són, morts que voten, cas Mapau, cas Bitel, cas Calvià 1, cas Calvià 2, secretisme patrimonial dels vostres polítics, comissions, repartiments,..., destrucció de les Illes, destrucció delictiva de “Es Pont des Tren” (per què no la plaça de Toros?, perdona no volia donar-te idees), endeutament públic extraordinari per a amics i afins i per comissions pròpies,...) i ni una sola acció de correcció política. I efectivament, PP, excepte del pacte vergonyós de MAM nyam a nyam, estau totalment sols en tot i contra tots: amb la LOCE, contra la LOE, contra l’Estatut de Catalunya, a favor de la intervenció i vergonyes corresponents a L'Iraq, en l'estratègia antiterrorista, sols i en ocasions en minories molt minoritàries (com, per exemple, últimament a Catalunya).

7 “va defensar que el liberalisme i el centre-dreta és on es troba la millor representació dels valors dels drets humans i de la defensa del vincle transatlàntic amb Estats Units”. No és cert, es l’esquerra i les opcions ecologistes universals qui estan en la millor disposició per a defensar les opcions socials, de justícia i de respecte dels Drets Humans, però, amés, curiosament, vosaltres no sou ni liberals polítics (políticament sou autoritaris absolutistes) ni centre dreta (sou extrema dreta); sou liberals econòmics que és el “menys dolent dels sistemes econòmics” (és el que aconsegueix crear mes riquesa material), però que és el més vergonyós dels sistemes socials (és el responsable de la pobresa i injustícia social del món), de valors humans Vè. no en pot parlar. En la seva boca el concepte es corromp, i ho corrobora en la seva frase següent, en la qual li dono la raó: Vostès sou qui teniu menys problema ètic en abraçar-vos a l'actual sistema polític mundial pitjor pel que fa a respecte als Drets Humans, EEUU (genocidi a L'Iraq contra el mandat de l'ONU, bloqueig a Cuba contra el mandat de l'ONU, intent de magnicidi a Veneçuela, presons de Abu Graib i Europa, tortures institucionals, fòsfor blanc, napalm,...).
Realment si l'amor a totes aquestes vergonyes,
vostè Jaumet o pepeito, ho considera actiu del seu partit (de la seva secta i les seves fundacions) en el camp del respecte als drets humans, realment, vostè és ximple de rematada o dolent de solemnitat i sense mica de vergonya.

Que santa Llucia li conservi la vista i la mare de Sant Agustí la bondat.

S'ha de ser ase...

satalaieta | 13 Novembre, 2005 12:06

S'ha de ser ase...Fotos: Diario de Mallorca. 13-11-2005

A jutjar per les imatges... s'ha de ser ase per a demanar "LOE no" i insultar al Govern democràtic dels espanyols.
(no és casualitat que una de les primeres pancartes darrere dels representants antediluvians  de l'Espanya tenebrosa sigui una pancarta d'Alacant, feu del Tyranosaurus i mafiós Zaplana i origen de la imperial CAM (Caixa d'Alacant i Múrcia).
La LOE és una llei per a la qualitat de l'educació (una educació que ens faci lliures i responsables i iguals davant la llei i els drets i oportunitats) "de tots i per a tots" i no solament "de la caverna i només per als fills de la caverna" com és l'anterior LOCE d'Aznar, Aguirre i Castillo. I ja està bé d'enganyar als propis fills i al poble en general!

No aniré a la passejada per l'eix del mal

satalaieta | 12 Novembre, 2005 07:28

No, dissabte passat, desprès d’una excursió que va transcorre vàries hores sota la pluja, vaig escriure l’escrit “Fan el que saben: rompre ponts” indignat per la trampa (una més) d’haver destrossat (una destrossa més) el Pont des Tren. La meva era una queixa dins un mar de queixes. Algú proposava anar dilluns a l’Ajuntament (de fet la Plataforma del Parc des Tren hi va anar), algú deia que dilluns la gent fa feina, però dissabte que ve es podria fer. Vaig secundar aquesta proposta i proposava visitar Ajuntament (10.30), Consell (11) i Govern (12). Durant la setmana ningú ha tornat a dir res. Pensava, “per ventura seré jo tot sol”. Potti, un dels animats, ens diu que se’n va a fer castells a Catalunya. Jo m’he aixecat per a preparar-me a fer la volta. Fa un temps infernal, pluja i trons i atesa l’expectativa, la resposta popular a la convocatòria al llarg de la setmana i que encara no he esvaït el constipat que vaig agafar el dissabte de la tomada del pont he decidit, i ho comunico als amics que pensaven que hi aniria, que no sortiré al carrer a fer la volta de l’eix del mal. Haurem d’esperar que faci bon temps i que ho convoqui algú com la CONCAPA, FAES o PP, amb molt de poder de convocatòria.

Altres manifestacions que sí anaren bé. I una altra 

Bon cap de setmana a tots els meus amics i amigues.

Passejada per l'eix del mal, dissabte

satalaieta | 11 Novembre, 2005 00:45

Passejada per l'eix del mal, dissabte matí

Passejada per l’eix del mal.

Recordau la intenció que teníem? Passejar-nos per l’eix del mal per a mostrar-los el fàstic que ens produeix la seva política, el fàstic que ens produeix les seves persones. Sense tallar colls, sense rompre ossos (ni cotxes, ni res), però demostrant la nostra fermesa en dir: No!!! Anau-vos ne fastigosos fills i pares de la destrucció, formigó, i quitrà.  O els monopolistes de l'activació del carrer no hi estan d'acord i no es farà?    

Realment estan ben bollats:

http://www.gobmenorca.com/campanyes/dicciu

Ahir ha tocat el Parc de Ses Estacions i El Pont del Tren de l'Arquitecte Gaspar Bennàzar. I avui què toca?


Foto Potti (anau-hi: Molt bon comentari).

Comentaris de l'article: "Fan el que saben: Destruir ponts" 

Comment Icon salvem la real

PiF | 06/11/2005, 09:01

els de la plataforma Salvem la Real tambe ens manifestavena un altre lloc ..o an fet més que aposta.

Comment Icon Contra atàc

Pep Torro | 06/11/2005, 13:10

lo seu seria que el dilluns na Cirereta es trobas la plaça de de Cort tota plena de gent amb pancartes, xiulets i críts de protesta durant tot el matí.

Comment Icon mm..

PiF | 06/11/2005, 13:26

dilluns no pro disabte q ve podriem qedar totes les plataformes..!el mati , es q dilluns la gen fa feina:)

Comment Icon Dissabte

Pep Torro | 06/11/2005, 13:53

Jo creq que s'organitzara alguna cossa. La plaça de Cort hauria de quedar petita.

Comment Icon

Manel | 06/11/2005, 16:16

Estic d’acord. Contra el feixisme mos hem de moure, contra el feixisme institucional, més encara
.
Conseqüentment, el poble ho demana (i GOB, ARCA, Obra i Plataformes ho poden organitzar): Dissabte, "Caminada a l'eix del mal: a les 10.30: Ajuntament de Palma. 11: Consell de Mallorca. 12: Govern capitalista del PP de Matas"

Fan el que saben fer: Rompre ponts

satalaieta | 05 Novembre, 2005 21:53

Eren les 10 del matí. Anàvem als Tossals Verds, (en tren fins a Lloseta i d'allà fns els Tosals Verds a peu, una caminada molt més dura del previst), quan arribant a la nova estació terminal del tren de Palma ens trobam amb l'atemptat patrimonial del PP (Matas-Cirer) de destrossar "a lo bruto" el Pont del Tren, construit per l'arquitecte mallorquí Gaspar Bennassar.

.

Al mateix temps molta gent, entre ells en Pep Torro (veure la seva galeria de fotos de l'acte), era a Portocolom en defensa d'un port natural i no destrossat, com tot el que cau baix la influença capitalista dels perillosos destrossadors.

.

Jo estava pensant: "Realment, aquests tenen la sensibilitat cultural al cul, i quina poca solució tenim nosaltres devant el seu rodillo capitalista i destructor i la nostra excessiva civilització humanista" -no podem reaccionar amb violència, tot i la seva-, quan veig un altre fotografiador que me mira amb aire de pensar el mateix que jo. Li dic: "Realment són poc sensibles aquesta gent", al que ell m'espeta, "el que són és uns fills de puta. Ahir mateix, na Cirer contestava a una proposta popular: Ho comunicaré als tècnics, avui toma el pont a martellades" -perdoni, una mica de consideració i respecte per a les putes. No les dejecti d'aquesta manera. En tot cas: "fills de la gran... destrucció!" o "fills de dinosaure!"-).

.

Els americans, amb menys de 300 anys d'història varen cometre una invasió fraudulenta genocida a Iraq i, en ella, varen destrossar la Biblioteca de Bagdad, amb llibres i altres documents de més de 2000 anys d'antiguitat. Els nostres Matas, Munars i Cirers no són gaire més sensibles per la cultura.

 


A cops de martell i d'excavadora


A martellades, a lo bruto. Amb festivitat i alevosia, aprofitant un temps en que
els ecologistes estan convocats a un altre lloc, a 62 Kms. enfora


Paradoxalment, com amb totes les obres del PP, l'empresa que destrossava
els ferros del Pont, ho feia duent els instruments en la camioneta d'una suposada
empresa d’arreglaments de vidrieria (funció oposada a la desenvolupada)

Ells/es faran el que vulguin, de fet ja ho fan, però passar a la història com els destroçadors ecològics i patrimonials de les Illes més greus de tots els temps és un flac honor, i una immensa nàusea.

 

El debat d'acceptació de l’Estatut de Catalunya

satalaieta | 03 Novembre, 2005 01:44

El debat d'acceptació de l’Estatut de Catalunya

Estimats amics/gues:

Acaba d'acabar el debat sobre l'acceptació a tràmit de l’Estatut de Catalunya. Acabo de veure el debat sobre l'acceptació a tràmit de l’Estatut de Catalunya.

Conclusions:
1 La majoria d'Espanya i espanyols estima a Catalunya i als catalans.

2 En l'hemicicle he vist dues espècies humanes (encara que una no ho sembla humana), amb molt poca diferència d'individus en cadascuna, a favor de la racional i educada.

3 L'altra, més aviat antropomòrfica, excessiva en nombre tenint en compte del seu retard evolutiu racional. Encara que aquesta supera amb escreix a l'altra en egoisme agressiu irracional i violent: no li importa el bé comú, només interessada en el seu bé particular, pel qual, no hi ha dubte, serien capaços de sacrificar la democràcia en la qual no creuen i fins a la vida aliena si calgués. Menteix compulsivament a gratcient (atribueix tots els mals propis, com la ruptura del pacte antiterrorista, al President del Govern, a qui, com a la resta d'espanyols, manca al respecte grollerament) i quan s'enfronta a la totalitat dels altres, fins i tot majoritaris, ella va bé i tots els altres estan equivocats. Em pregunto: És possible que existeixi algun membre d'aquesta espècie que no estigui mort de vergonya? És possible que existeixi algun creient de bona fe que els pugui votar? És possible que existeixi una sola persona de dretes honesta i digna que pugui votar-la?

4 L'espectacle, estil galliner que ha donat aquesta altra espècie, en els seus escons, ha estat vergonyós. El perill social que suposa és molt greu. Curiosament, presenten un comportament animal de Parc Juràssic i es presenten a si mateixos com una espècie superior els vots individuals de la qual valdrien com deu dels vots individuals de la resta dels mortals. I mentre no provoquin un nou enfrontament incivil... 

Antoni Ramis Caldentey

Psicòleg social

Illes Balears, 3 de novembre de 2005

Ens ha deixat Pep Toni Fuster

satalaieta | 02 Novembre, 2005 00:20

M'ho acaba de dir en Cil Buele, en un missatge col·lectiu:

http://bloc.balearweb.net/post/164/7356

No cap cap dubte, és una trista sorpresa. I és una gran perduda pel món de la psicologia de les Illes (era el molt bon psicòleg de Mater Misericordiae de tota la vida), pel món humanista de les Illes i per tots els seus amics i amigues de les Illes que són tots i totes els i les que el coneixien.

Pep Toni, te n'has anat sense dir-me adeu.

Una abraçada

Antoni Ramis Caldentey

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb