Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Possessions i Clastres de Mallorca III: Galatzó

satalaieta | 28 Abril, 2006 21:49

Amb l'STEI, actualment estic fent el curs Possessions i Clastres de Mallorca III dirigit per Gaspar Valero. La primera de les 9 visites programades va ser dimarts passat a la possessió de Galatzó, que fou, en el seu dia, del Compte Mal. Vaig tenir la sort d'anar-hi en el cotxe de l'artista plàstica Xesca, amb Amanda i Manel. Vaig tornar, desprès de 38 anys, a es Capdellà. El curs promet.

 

    

  

Demà, dissabte, vaig a Eivissa a dinar amb els meus companys i companyes de la primera promoció del Pla 67 de magisteri. D'aquella gent me veig amb molts de companys i companyes... i amb dos professors, Don Melcior Rosselló i Don Cristòfol Serra (que, actualment, té tanta fama com a escriptor en castellà. M'ha dit que actualment presentarà un llibret prou interessant en català i que me n'oferirà un exemplar. Quan sigui així vos ho comunicaré a aquest diari).

Passat demà, diumenge, tot i no organitzar-ho nosaltres, els amics de l'AHC anirem a la fira de Santa Maria i dinarem allà... si podem. Hi anirem, en tren, es clar. Com per tot allà on hi podem arribar en tren. Possiblement hi veurem a Miquel Mas, tot i que ja haurem coincidit amb ell a Eivissa.

Dilluns és dia 1er de maig. Veurem com ho celebram i on anam. Sembla que les distintes centrals sindicals no ho celebreran junts. Jo soc de l'STEI, tot i tenir moltes simpaties per les grans centrals i també per CGT (amb la CGT compartim pertinencia al FSMa i a la Plataforma per a la Democràcia i Globalització Social. Per cert, fa quasi un any que no tenim cap nova inscripció a AHC. Tots els humanistes animau-vos que les properes eleccions autonòmiques i municipals ja estan a prop, i així no podrem guanyar-les nosaltres).

Salut

Antoni

PS: El Govern marbellí de Matas segueix donant totes "les opcions" a Iberostar (la fundació, es clar, de Fluxa i on hi és per tot Llabrés). l'antiga OIE del mateix Govern ha quedat com a "pecata minuta".

Queta ha mort

satalaieta | 19 Abril, 2006 14:56

Queta ha mort

.

Escola Normal de Magisteri
Pla 67. Primera Promoció

Queta(Francesca Lladó Ordinas)

( Palma. 14-04-2006 )


Queta, amb altres amics i amigues, a l'homenatge que ara fa dos anys rendirem a la nostra professora i amiga Encarna Vinyes, al Saló d'Actes de "La Normal" (ara IES Josep Mª Llompart, espòs d'Encarna Vinyes)

Queta ha mort.

Fa uns moments Fabián, m’ha enviat un missatge amb la noticia. Poc abans m’ho havia comunicat Xesca Dolç per telèfon, que l’hi havia donat la noticia Cati Porcel. Feia sols uns minuts que n’havíem parlat a la Plaça de Cort a l’acte de celebració del 75 amiversari de la Restauració de la República.

Aquestes sempre són unes molt dures notícies. No obstant això, cal reposar l'ànim perquè la malaltia, fins i tot la física, troba moltes més barreres en una persona d'ànim positiu que en una d'ànim decaigut. Ànim doncs a tots i a totes els amics i amigues i familiars de Queta.

Record a Queta, en els últims dinars de la promoció a les que va assistir, rient nerviosa de les bromes que jo sempre li feia, expressions surrealistes, però innocents, que li permetien adoptar una actitud d'escandalitzada divertida. La veritat és que, en totes les èpoques, la record sempre amb un ànim molt positiu, sempre alegre i sempre rient (com a la foto). Les persones tenim vocació de vida, no hauríem de morir (ni sofrir) mai, però l'home desitja i Déu (o les circumstàncies reals) disposen. Últimament Queta sofria. La seva mort és un alliberament del seu sofriment. Hi ha persones que trien dates importants per a néixer o morir. Queta ha mort, per als creients, el mateix dia que va morir Crist (i ressuscitarà, amb Ell), i per als no creients, el dia que celebram el 75 aniversari de la Instauració de la II República, un temps polític d'esperança i il·lusió socials. En ambdós casos un dia molt important. I, en el nostre ànim, de la promoció, segueix viva, alegre i somrient. Ens veurem el dissabte, 29 d'abril, a Eivissa.
Una abraçada a tots i a totes.
Antoni Ramis Caldentey
Company de promoció de Queta i amic

Arc46, grup de comunicació. Abril de 2006
Associació Humanista de Comunicació

Tornar Anar a l'Arc46

Pla 67. Primera

14 d’Abril a les 12.30 h. i més

satalaieta | 12 Abril, 2006 22:16

 14 d’Abril 1931 – 14 d’Abril de 2006

75 aniversari de la proclamació

de la II República

L’Associació Humanista de Comunicació (AHC),

membre del Fòrum Social de Mallorca i de la Plataforma per a la Democràcia i Globalització Social,

té la satisfacció de convidar a tots els seus socis i sòcies, així com a tots els seus amics i amigues, i a tots els ciutadans i ciutadanes de bona voluntat de les Illes Balears a l’acte festiu i ciutadà que, amb tal motiu, celebrarem tots i totes, o tots menys un o dos,

el proper divendres dia 14 d’abril

a les 12.30 h.

a la Plaça de Cort de Palma

(la tarima i la seva ubicació és una mera anècdota. El més important és l’acte i la gent, especialment, tots i totes els que estirem a baix de la tarima)

.

.

Adreces actuals interessants al respecte:

.

http://arc46.blocat.com/post/241/64108

.

http://bloc.balearweb.net/post/616/13099

.

http://bloc.balearweb.net/post/23/12234

.

Si tu en coneixes més les pots publicar al grup de comentaris d'aquest escrit. Allà on diu "Pàgina web" millor si escrius l'adreça corresponent (es necessari posar l' http:// per a que es pugui fer l'enllaç directe automàtic).

.

________________________________________________________________________

A Sa Pobla:

DIVENDRES 14 D’ABRIL: ACTE D’HOMENATGE ALS REPUBLICANS, RECITAL POÈTIC. A LA PLAÇA DE LA CONCÒRDIA A LES 16.00 H.

_________________________________________________________________________

A Santa Maria

Andreu | 12/04/2006, 19:24

Invitació:

Cançons republicanes - divendres 14 d'abril de 2006 a les 21 h. A son llaüt (Santa Maria). Biel majoral, delfí mulet, Antònia Font, Antoni Artigues. Cançons i poemes de: Biel Majoral, Pere Capellà, Agustí Bartra, Joan Oliver, Miquel Forteza, Blai Bonet, Miquel Ferrà, Josep Palau i Fabre, Joan Brossa...i a continuació torrada de carn per celebrar-ho.

Enviat per Andreu 13 Abr 2006, 00:20

Qui i què m'ha regalat el mes d'abril?

satalaieta | 09 Abril, 2006 21:49

Qui i què m'ha regalat el mes d'abril?

.

Igual que ocorregués amb l'any 1977 que em va oferir el naixement de la meva primogènita, precisament en el mes d'abril, així com el meu títol professional més preuat, el de Psicòleg, aquest mes d'abril de 2006 em resulta un mes molt generós per a mi.

- Per a començar, el dia 14 celebrem el 75 aniversari de la promulgació de la II República espanyola. El 14 d'Abril se celebra el 75 aniversari de la proclamació de la Segona República. El 9 de desembre del mateix any s'aprovava la seva Constitució, una Constitució democràtica, respectuosa amb totes les diferències, social i solidària. S'iniciava així un curt període de cinc anys de grans avanços socials, culturals i polítics que convertien Espanya en un país modern, democràtic i, culturalment, molt interessant.

Tots els Partits polítics, excepte dos, juntament amb la Plataforma per a la Democràcia i Globalització Social, de la qual és membre la nostra Associació Humanista de Comunicació us conviden a l'acte commemoratiu que, amb tal motiu, se celebrarà el mateix divendres 14 d'abril de 2006 a les 12.30 h. del migdia en la Plaça de Cort, al costat de l'Olivera de la Pau i la Democràcia... Finalment, aquest acte sí ha estat autoritzat per l'Ajuntament.

Tots els homes i dones de bona voluntat, de bona fe, solidaris i democràtics esteu convidats a aquest acte.

http://arc46.blocat.com/post/241/62837

Però aquest és només un dels molts actes que se celebren amb tan sublim motiu.

- El nostre Centre, CEPA Són Canals de Palma, organitza una excursió dimecres que ve 12 d'abril al Claustre de Santo Domingo de Pollença on hi ha la Primera exposició commemorativa del 75 aniversari de la proclamació de la II República, juntament amb una exposició permanent de retaules gòtics de Mallorca.

- En Santa Maria i Sa Pobla, respectivament, hi ha un conjunt d'actes commemoratius al llarg de tot el mes d'abril.

http://bloc.balearweb.net/post/23/12234

- El mes va començar amb una important manifestació ecologista i cívica en contra de les autopistes i destrucció del medi ambient a Eivissa.

http://arc46.blocat.com/post/241/64106
- El 23 d’abril arc46 de comunicació celebra el dia de Sant Jordi, mentre que el mateix dia l'Arc Atlàntic celebra el dia del llibre.

- Avui mateix rebem, amb molta alegria, la notícia de la concessió del premi Ortega i Gasset d'investigació periodista a Matías Vallés, Marisa Goñi i Felipe Armendáriz del Diario de Mallorca, premi per la investigació sobre els vergonyants vols contra el respecte als Drets Humans de la CIA.

http://bloc.balearweb.net/post/387/13079

- Ahir vàrem rebre amb sorpresa i alegria la primera crisi del Govern de Zapatero per la qual Alfredo Pérez Rubalcaba és el nou ministre de l'Interior. Lament la dimissió de Bono del ministeri de defensa on ha realitzat una labor extraordinària amb el fet cim del retorn de les tropes espanyoles de L'Iraq. M'alegro del nomenament de Rubalcaba, un dels més insignes caps del Partit, amb gran capacitat negociadora i l'únic dels membres del Govern estatal a qui he encaixat la mà i he parlat obertament. Li desitjo el més gran dels èxits en bé de la pau i vida de tots els espanyols.

- Dijous passat, els professors de pràctiques de psicopedagogia del nostre centre van realitzar la sessió quadrimestral d'orientació als alumnes de 4º de ESPA.

http://arc46.blocat.com/post/241/65411

- S'ha aprovat la LOE (llei orgànica de l'Educació) que encara sent molt tèbia i excessivament escorada a la dreta (per a poder recaptar l'acceptació dels partits i organitzacions religioses i civils de dretes), corregeix alguns dels errors classistes i excloents de l'anterior llei, imposició de la majoria absoluta del govern ultra, amb nul consens i amb nul·la coherència social i educativa.

- S'ha iniciat amb els recents atur unilateral de la violència d'ETA i el major consens per al Estautde Catalunya (tots menys dos: ERC per considerar-lo insuficient i els que sempre van sols contra tots els altres), la regeneració de la corrupta corporació i corresponent entorn, marbellí. Esperem que al mateix temps que afaitin la barba de la corrupció marbellí posin les barbes de la corrupció balear a remullar.

- Igualment, el mes d'abril, ens ofereix tota una Setmana Santa, amb un munt de celebracions i processons commemoratives de la mort de Jesús (sempre la religió i la ideologia de l'agressió, violència i mort). Per sort, també de la Resurrecció, que dóna una possibilitat de redempció a aquesta ideologia d'agressió, violència i mort. Si en els comentaris d'aquest mateix escrit el bisbe de Palma i alguns polítics del PP condemnen totes les agressions, violències i morts en general i la invasió de L'Iraq, els assassinats selectius en Palestina, els mètodes d'EEUU en els avions de la CIA, presons de Guantánamo i Abu Ghraib, i donen suport a totes les polítiques de pau, solidaritat i consens els concediré el benefici de la resurrecció en la meva capacitat de donar-los alguna raó humanista.

http://bloc.balearweb.net/post/23/3362

http://bloc.balearweb.net/post/23/3360

.

Antoni Ramis Caldentey

Psicòleg Social

Associació Humanista de Comunicació

Illes Balears, 9 d’abril de 2006

Procés d'amissió d'alumnes

satalaieta | 05 Abril, 2006 22:13

 

Procés d'amissió d'alumnes.Illes Balears.
Curs 2005-06 per al curs 2006-07

....

Admissió alumnes

Ordre de 6 de març de 2006 per la qual es regula el procés d'admissió i matriculació dels alumnes en centres sostinguts amb fons públics als nivells d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i batxillerat per al curs 2006-2007.

CALENDARIS DELS PROCESOS D’ADSCRIPCIÓ I D’ADMISSIÓ D’ALUMNES.

CALENDARI DEL PROCÉS D’ADSCRIPCIÓ(correspon fer-ho als Centres de primària respecte dels de secundària):

Sol·licitud reserva plaça:

inici: 20/03/06

finalització: 23/03/06

Llistes provisionals d’admesos: 05/04/06

Reclamacions:

inici: 06/04/06

finalització: 10/04/06

Resolució de les reclamacions: 11/04/06

Llistes definitives: 12/04/06

Matriculació:

inici: 04/07/06

finalització: 07/07/06

CALENDARI DEL PROCÉS D’ADMISSIÓ
(Correspon fer-ho als pares/alumnes en els casos sense adscripció o amb sol·licitud de canvi d’adscripció )

Sol·licitud:

inici: 24/04/06

finalització: 05/05/06

Llistes provisionals d’admesos: 25/05/06

Reclamacions:

inici: 26/05/06

finalització: 30/05/06

Resolució de les reclamacions: 31/05/06

Llistes definitives: 14/06/06

Matriculació infantil i primària:

inici: 15/06/06

finalització: 16/06/06

Matriculació secundària i batxillerat

inici: 04/07/06

finalització: 07/07/06

Tornar a Convocatòries

Arc-46, grup de coordinació de l'AHC i FEH
Guia d'Orientació de l'Arc-46
Convocatòries al Diari Interactiu de l'Arc46

Convocatòries i terminis

satalaieta | 05 Abril, 2006 18:02

Illes Balears Convocatòries i terminis

Curs 2005-06 per a cursar el curs 2006-07

(Polsa sobre el títol corresponent per a veure la seva normativa)

Accés UIB majors de 25 anys Inscripció: 16 de gener a 3 de febrer Prova: 1 d'abril .

Proves per a accedir a cursar un CFGM Inscripció: 2 a 24 de març Prova: 12 de maig.

Proves per a accedir a cursar un CFGS Inscripció: 2 a 24 de maig Prova: 9 de maig.

Proves lliures per a obtenir el títol de CFGM o CFGS directament Inscripció: 2 a 31 de març Prova: Entre el 15 de maig i el 30 de juny.

Procés d'inscripció i matrícula Infantil, Primària, ESO i Batxiller Inscripció: del 24 d'abril a 5 de maig
Veure normativa i calendari.

Proves lliures per a l'obtenció del Graduat en Secundària Inscripció: 15 a 31 de maig Prova: 15 de juny
Veure normativa i calendari

Agraïm la informació d'aquestes convocatòries a: Margalida Garcies, Francesca Adrover, Manel Domènech, José Mª Galvis, Martí Gené, Maria Sunyer, Margalida Mas i Mª Antònia Pinya.

Arc46, grup de coordinació de l'AHC i FEH
Guia d'Orientació de l'Arc46

Bon Dia. IllesBalearsPlus.org

satalaieta | 05 Abril, 2006 07:20

Bon Dia. IllesBalearsPlus.org


Tot i que sembli mentida, la natura és tan extraordinària que és capaç de fer un bon dia, fins i tot a les destruïdes, ecològicament, pel matisme o cabrerisme, que és el mateix, Illes Balears. Tot i la Porqueria Popular, avui ha fet un dia molt bell. Front a la demència de "Balears S.A." del Govern Matas, aixequem la democràcia de les IllesBalearsPlus.org dels humanistes i ecologistes. Per què el Govern de Madrid no es planteja disoldre el Govern de les Illes Balears com fa amb el de l'Ajuntament de Marbella? Què sols es fa allà per motius de corrupció política? Aquí, possiblement, no en trobarien menys.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb