Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Possessions i... III (5): Son Oleza. Valldemossa

satalaieta | 23 Maig, 2006 21:47

Possessions i...  III (5): Son Oleza. Valldemossa

Curs organitzat per l'STEI i dirigit per Gaspar Valero. Cinquena. Dimarts 23 de maig de 2006.

       

       

       

       

Fotos: Amanda Ferrer Jeffrey

Exposició de Mª Dolores Vázquez

satalaieta | 16 Maig, 2006 22:37

 Exposició de Mª Dolores Vázquez

.

.

PS: Reenvii, per favor, aquest missatge a tots els seus amics i amigues. Esper que ens hi veurem. Moltes gràcies

Possessions i... III (4): Tagamanent de Montuiri

satalaieta | 16 Maig, 2006 21:48

Possessions i...  III (4): Tagamanent de Montuiri

Curs organitzat per l'STEI i dirigit per Gaspar Valero. Quarta. Dimarts 16 de maig de 2006.

       

       

       

Fotos: Manel Domenech Bestard

Comissaria Especial per a Dones

satalaieta | 13 Maig, 2006 03:54

Comissaria Especial per a Dones
Voramar Teatre. Al CEPA Son Canals

 

 

 

 

Títol Comissaria Especial per a Dones

Autor  Alberto Miralles

Traducció Trinidad Sbert, Francesca Palou i Francisca  Bestard.

Assessorament lingüístic: M. Josep Carrasco

Producció: Voramar Teatre

Tècnic de so: Vicenç Amengual

Espai escènic i direcció: Kika Aguiló 

 

Actrius per ordre d’aparició: 

 

Mariana (dona de neteja)........................  M. Josep Carrasco

Raquel (inspectora de la Comissaria)........ Marta Serra

Agnès (advocada policia)........................  Francisca Bestard

Teresa ( psicòloga policia)......................   Francesca Palou

Rosa (jove amb un braç enguixat) .........   Aina Herrera

Palmira (vella).......................................    Mercè Comas

Angustias (ionqui)..................................    Aurora Alomar

Maria (violada).......................................   M. Azucena Gil

Matilde (inspectora)................................   Kika Aguiló

 

A

ny rere any són presentades a Espanya milers de denúncies, on més de 80% de les víctimes són dones. Hom estima que només el 10% d’aquestes  denuncien l’agressió. Per què tanta por?. Un personatge de l’obra, Agnès, ens dóna la resposta:”... perquè si els pega el seu marit, que és un home, com han d’anar a una comissaria on un altre home les mirarà com si fossin boges pel fet de queixar-se de quelcom que ell també deu fer a casa seva amb la seva dona”. I, partint  del rebuig de les dones a ser ateses per homes que sempre les consideren “presumptes” , hom crea aquesta “COMISSARIA ESPECIAL PER A DONES”.

Però el Ministeri la considera inoperant, atès el nombre escàs  de denúncies i amenaça clausurar-la .  

Divertida alhora que dramàtica, cadascun dels personatges aporta la seva visió al voltant de la naturalesa humana, dels homes, de la justícia i las lleis; real com la vida  mateixa,  escrita  per arribar al  públic  i  com deia  el mateix Alberto  Miralles (Premio Nacional de Literatura Dramática 2005) : “Yo creo en el poder de la risa   como arma, porque el humor, como bien se sabe, es el dulce envoltorio que nos  permite tragar medicinas amargas”. 

Interpretada de una manera “especial”, aquesta comissaria commou el públic, fent especial esment als adolescents per començar-los a conscienciar dels problemes de la violència de gènere d’una manera lúdica. És per aquesta raó que Voramar ha escollit una lectura dramatitzada com a eina per a  la posada en escena  encara que té menys de lectura i més de dramatitzada. Així doncs és adaptable a qualsevol tipus d’escenari  perquè així fou dissenyada especialment. 

Estrenada el 26 de novembre de 2005  al Teatre de Sa Teulera d'Andratx els espectadors sortiren entusiasmats, tant pel text, que és rodó, com per la complicitat creada per aquestes dones/actrius  que durant una hora i trenta minuts no deixen  ningú impassible. Estem orgulloses de la feina feta. 

Característiques del muntatge:

v     Adaptable a qualsevol tipus d'escenari.

v     Llum blanca general

v     Reproductor de CD

v     La companyia disposa de tècnic de so i personal de càrrega i descàrrega.

v     Temps de muntatge: 1 hora

Contacte: Kika Aguiló 652 954 099/ 699 859 864   kikaguilo(arrova)hotmail.com.

.

Festa per 25 anys més de TVE

satalaieta | 12 Maig, 2006 22:02

Festa per 25 anys més de TVE

Mateu | 12/05/2006, 10:26

Aquí teniu la convocatòria de la festa de demà dissabte dia 13 de maig. Per favor, si podeu, la feis arribar als vostres amics i penjau el cartell allà on es pugui veure bé. Gràcies.

CONCERT DISSABTE 13 DE MAIG EN DEFENSA DE LA RADIOTELEVISIÓ PÚBLICA A LES ILLES BALEARS

Concert "25 anys més": The Redsuns + Glycerine + Fora des Sembrat + Joan Bibiloni + Fossil Sound + Víctor Uris + Cap·pela + Tomeu Estarás i Gènia Tobin + Cucorba.

Ses Voltes, Palma. 18h free.

La Plataforma "25 Anys Més" ha organitzat aquest concert per a donar a conèixer als ciutadans la retallada de programació en català que patiran les desconnexions locals de TVE i RNE a les Balears, que també suposaran la pèrdua de llocs de feina. Els grups locals tocaran gratuïtament per la causa.

Amenitzaran la festa el grup de Batucada i una colla castellera.

La Plataforma està formada per les següents entitats: COMITÈ D'EMPRESA DE TVE A LES BALEARS – ASSOCIACIÓ CULTURAL ALBOPÀS – OBRA CULTURAL BALEAR – CCOO– STEI-i– AL-MAYURQA – CENTRE DE DIFUSIÓ DE CULTURA POPULAR DEFESTA – JOVES DE MALLORCA PER LA LLENGUA – GRUP BLANQUERNA – UNIO PAGESOS DE MALLORCA – ASSOCIACIÓ CULTURAL ALBOPÀS – CGT– SPIB – UGT– DELEGAT DE PERSONAL DE RNE A LES BALEARS – GOB – USO.... I ALTRES.

VOS ANIMAM A TOTS A VENIR AL CONCERT!!!

RECORDAU, DISSABTE, 13 DE MAIG, ÉS PER UNA BONA CAUSA!!!!!! REENVIEU AQUEST EMAIL A TOTA LA VOSTRA LLISTA DE CONTACTES


Hem rebut aquest missatge per dues vies diferentes. Per cap de les dues ens queda gens clar on es fa aquest concert ni a quina hora (a un sembla que es fa a Alcudia a l'altre a "Ses Voltes" de Palma. Un no diu l'hora, l'altre sembla que diu que comença a les 18.30 h. Si algú ho sap i llegeix aquest escrit agrairia que a un comentari ens confirmàs lloc i hora. Gràcies).

Possessions i... III: Son Rossinyol de Palma

satalaieta | 12 Maig, 2006 13:01

Possessions i...  III: Son Rossinyol de Palma

Curs organitzat per l'STEI i dirigit per Gaspar Valero. Tercera possessió. Dijous 11 de maig de 2006.

 

 

 

Fidel reflex del canvi de la Mallorca rural: Les terres que eren d'aquesta possessió es varen vendre per a fer un polígon industrial. El que queda de la possessió, "Ses Cases", és com una illa en mig de les naus del polígon. El que queda de la possessió, "Ses Cases", s'han llogat al Consell de Mallorca, ara convertides les seves dependencies amb oficines amb mobles d'oficina i ordinadors i amb un taller de restauració; res a veure amb les formes i continguts originals. Tant de bo que, al menys, no han estat enderrocades com a Eivissa i la forma externa ens recorda "Ses cases" d'una possessió.

Fira principal de Santa Maria

satalaieta | 08 Maig, 2006 22:14

Fira principal de Santa Maria. Darrer diumenge d'abril

 

 

 

 

.

Possessions i... III: Son Mesquida de Manacor

satalaieta | 08 Maig, 2006 21:15

Possessions i clastres de Mallorca III: Son Mesquida de Manacor

 

 

2 de maig de 2006

Promoció 67-1ª a Eivissa

satalaieta | 08 Maig, 2006 07:39

Promoció 67-1ª a Eivissa

Dia 29 d'abril, dissabte del pont del primer de maig, ens hi vàrem tornar a trobar tots i totes els qui vàrem voler i poder. Entranyable. Quan, precisament, l'avaricia i cobdicia de Matutes, Cabrer i Matas destrueixen Eivissa, els homes i dones de la primera promoció del Pla 67 confirmen la seva construcció com a grup afectiu. En paraules de Joan Torres d'Eivissa qui, amb Cati Torres constitueixen la nostra parella pedagògica eivissenca (la nostra mallorquina és la de Fabian Montojo i Margarita Mateu): "Ara les dues coses que tenen més valor, per a mi, és el temps i els amics". 

.

 
 
 
   
.

1 Publicitat gratuita a l'areoport de Palma. 2 Idem, tots junts, eivissencs i mallorquins, a l'areoport d'Eivissa. 3, 4 i 5 Aperitiu amb ensaimada mallorquina al Passeig Vara de Rei. 6 A ca'n Joan i Cati Torres. 7 i 10 ¿Santa Gertrudis? 8 i 9 Cati Porcel havia estat temps professora aquí. 11 El dinar. 12 i 13 El grup incomplet: apart dels qui no havien vingut a la 12 manquen Rosario martínez i Ricard López i a la 13 sols aquest últim.

Aquest problema queda subsanat al reportatge molt més complet de Francisco Javier García Lorenzo: 

.

http://www.flickr.com/photos/94479667@N00/sets/72057594121148409/show   

.

Els qui hi ereu i voleu tenir còpia dels escrits de record, podeu descarregar els gràfics 14 i 15, una vegada descarregats podeu editar-los i imprimir-los a tamany Din A4


Eivissa 2000, Menorca 2002, Mallorca 2004, Eivissa 2006

Ser de dretes i sense complexos

satalaieta | 03 Maig, 2006 10:20

Ser de dretes i sense complexos

.

Els blocs tenen l’avantatge de que tothom pot escriure el que vol. També hi ha qui no sap respondre a les justes vergonyoses reputacions atorgades pels qui amb unes tulipes, des de petits observatoris aixecats damunt petites talaietes, ens dedicam a veure el que passa i a contar-ho a qui no ho veu, per que, fent altres coses, no ho mira. Aquest que no sap respondre amb arguments positius potser però que tengui una alta capacitat destructiva i te craquetja els teus webs formatius (incapaç, com deia, de crear, sí que ho és de destruir). Aquests són dolents incapaços positius propis i capaços de destruir les construccions dels altres.

No és aquest el cas dels ignorants i inconscients de que mostren el cul de les seves desvergonyes o dels que sí en són conscients, però també són desvergonyits i no els hi importa un rave (http://bloc.balearweb.net/post/23/5870 ).

En aquest darrer cas ens trobam alguns escriptors que defensen que actualment es pot ser lliberal (de dretes, o del PP) sense “cap complex” (confonen complex amb vergonya). Avui en dia no es pot ser de dretes, honest  i dir-ho sense vergonya ni complexos. Com podem dir, sense avergonyir-nos, que estam d’acord amb Abu Graib, Guantánamo, CIA, matança i expoliació a Palestina, Afganistà i Iraq? Com podem dir, sense vergonya, que som partidaris del negativisme absolut a l’Estat i amb la destrucció i corrupció també absoluts a les Illes, i que ho deim sense “complexos”?. O dir que estam d'acord i votar als qui fan aquestes barbaritats? Això sols és possible des de postures de la psicopatia i la sociopatia personals individuals i sectàries grupals. Si la dreta mundial, espanyola o la de les Illes vol recuperar la possibilitat de ser de dretes i digne, al mateix temps, s’ha de capgirar 180º i recuperar l’ètica que actualment els importa i tenen tan gens. Aquests segons no és que no tenguin complexos, és que no tenen vergonya (no s'empegueeixen de res).

També hi ha els de dretes bons i honestos de tota la vida. Actualment, si no creen un partit nou, estan totalment horfes de models polítics i socials dignes i honestos.

 

Les tres santes lliberals: http://bloc.balearweb.net/post/23/5870 

 

Salut i vista!

La Marbella d'Eivissa a Informe Semanal

satalaieta | 03 Maig, 2006 09:34

La Marbella d'Eivissa a Informe Semanal

Rebut, per correu electrònic, de la Plataforma Quin Port volem?

.

La realitat d'Eivissa en un reportatge de TVE.
Deien que no sortiria a la llum el reportatge, però després de varies setmanes on sembla ser que algunes forces ocultes movien els seus cables perquè TVE no l?emetés, el passat dissabte es va difondre a tot l?estat, si no el vareu veure, aquí el teniu:

http://www.mira-mira.com/jono/
http://www.bolt.com/0blongo/video/731311


La Legislatura PP dels fets i les realitzacions

satalaieta | 03 Maig, 2006 00:17

El rei pepet, jaumet 1r el destructor


"La legislatura de les realitzacions"... que ho destrueixen tot

.

No és més beneit per que no entrena, no és més dolent per que no n’hi ha de més dolentia. L’ínclit president (sense camisa ètica) de la nostra Comunitat, el rei pepet Jaumet Primer el destructor (de les Illes, paisatges, arbres, persones, Llengües, Cultures i ètiques) ha dit: “Les crítiques de la nostra sòcia (farta d’haver d’ensumar la merda que embetuma, de cap a peus, al rei pepet i tota la seva cohort pepetista) Maria Antònia Munar sols tenen un sentit electoral (què vol dir, que no són certes? Certes, certissimes i, en tot cas, sempre es queden molt curtes, per ser una amiga i una sòcia). El cert és que aquesta legislatura és la legislatura dels fets, de les realitzacions”. Amb això tens tota la raó, pepet Jaumet, és la legislatura dels fets:

- El reiezuelo sense camisa ètica se’n va anar de putes a la capital de la mafia rusa, amb tota la cohort pepeta de puteros masclistes a compte de tots nosaltres.

- 14 batlles del pepetisme balear varen certificar en fals a benefici d’una tupinada urbanística particular d’un company batlle del mateix pepetisme.

- El pepetisme (sinònim de papanatisme avar) balear ha fet que a Escorca i a Argentina, morts, els votassin.

- El pepetista president del Parlament ha mantingut durant anys a l’Ajuntament d’Inca, pagada amb els nostres doblers a una tècnica psicòloga (grup A, llicenciada) que tenia tant de psicòloga com del grup A, el més pagat, tant com pugui tenir el President de bonsay escocès. Ni la interfecta, ni el Batlle ni el Partit han tornat a l’herald públic les pagues fraudulentes cobrades.

- Han pactat (per exemple a Llucmajor) amb delinqüents, quan no han sigut ells mateixos això que es diu de guante blanco.

- S’han aprofitat a Calvià d’un transfuga d’UM per a “pagar promeses” a canvi.

- El papanatisme pepista fraudulent i, presumiblement delictiu, ha encarregat a una Agència de Viatges privada d’un amic del Partit els programes d’Integració educativa.

- Han muntat un Congrés educatiu en que el dia que jo hi vaig anar sols hi havia 16 persones, sense participació dels educadors/es.

- Han fet muntar als seus amics del Partit mil empreses privades, la majoria d’elles inservibles, totalment, inútils, auxiliars d’educació, que cobren del Govern ,...

- Reparteixen les ajudes i subvencions amb uns criteris totalment arbitraris partidistes i sectaris.

- IB3, les seves ajudes, tractaments i contractes, put a ou podrit

I això multiplicat per cent (qui vulgui que afegeixi fets als comentaris d’aquest escrit), ens dona una idea de la veritat de que aquesta ha estat la legislatura dels fets.

- Vàren aconseguir guanyar a les barriades obreres de Son Gotleu i Verge de Lluc. Com es pot aconseguir això sense extorsió i xantatge econòmic?

I la legislatura de les realitzacions:

- Han convertit Mallorca i Eivissa en un vertader escalextric d’autopistes, autovies, túnels, ponts, metros, obres faraòniques, a costa de talar milers d’arbres verds que feien la funció clorofílica (produir aire respirable per a nosaltres)

- Han convertit totes les vores d’aquestes autopistes, milers de quarterades de muntanya i de camp en vertaders “monopolys” immobiliaris de ciment.

- Han destruït el Parc de Ses Estacions a menys de cinc anys de la seva construcció que ens va costar als contribuents 1000 milions de pessetes i el camí, nova via d’entrada a Ciutat (Jacint Verdaguer) que fan al seu lloc ens costarà més de 100.000 milions de pessetes.

- Les autopistes o autovies d’Eivissa fan escalfreds de mastodòntiques i innecessàries amb la desproporció que presenten i vergonya amb la forma amb que s’imposen de forma il·legal utilitzant la força bruta (atès que els primers policies desplaçats de Mallorca no eren el suficientment violents contra els manifestants desarmats, ara es duen els policies del regne de Zaplana que no tenen cap consideració amb la raó eivissenca i sols fan cas a la raó de la força bruta. I a més, pagades, amb doblers públics, a l’especulador privat i pepetista Matutes

- Tantes realitzacions que Mallorca, segons un catedràtic de la UIB, té data de caducitat: Si segueix l’actual ritme de destrucció, dia 13 de març de 2114 ja no quedarà ni un cm2 sense quitrà o sense construir.

- Tantes realitzacions que la por a no guanyar “sempre” les eleccions, desprès de l’experiència passada del Pacte de Progrés, va ser una entrada a sac ales nostres pobres Illes, com un elefant a una cristalleria, i varen destruir mitjançant una inversió de despeses de 20 anys per a endavant (el Govern Matas està endeutat per als 20 anys futurs i ho vol solucionar especulant com Florentino Pérez i el Real Madrid (aquí, pepet grande i reial Mallorca, pepet portaveu i Aigua Màgicament Estancada pagada per nosaltres, Grup Feròs i ortera pagat per nosaltres,...). Tant que Foment del Govern estatal no vol pagar el cost de les autopistes iniciades anys abans de l’acordat sense haver-se pactades i que, com he dit suposen un endeutament públic del Govern de més de 20 anys. Pagarn aquestes enormes despeses els culpables del Govern pepetista? El seu Partit? O intentaran fer-nos-ho pagar a nosaltres.

Tens raó amb això, rei pepet Jaumet 1r el molt perillós per despilfarrador lliurant els doblers que administres als teus amics de Partit a través de les seves empreses que, en ocasions tenen tant que veure amb la funció subvencionada com la gimnàstica amb la magnèsia, com el cas de l’Agencia de viatges educadora. Tant que si els teus propis votants no es lleven la bena de davant els ulls i te retiren el vot per a que no puguis seguir gastant amb unes mans foradades i destruint tot el nostre patrimoni cultural, lingüístic, ecològic i paisatgístic, la nostra sort “està echada” i la nostra (i la de les nostres Illes) permanència i pervivència en greu perill.

.

Pus mai més una com aquesta!!!

Pus mai més a aquests!!!

Treballadors votau a qui volgueu. Les empreses que tanquin el dilluns següent a les eleccions "a causa dels resultats electorals" siran nacionalitzades i obertes el dimarts amb els mateixos treballadors.

Honestos, votau honestament. Si així ho feis ja sabem qui no pot guanyar!!!

.

Antoni Ramis Caldentey
Coordinador de l'Arc46, grup de comunicació
http://www.mallorcaweb.net/arc46
Web castellana:
http://www.mallorcaweb.net/arc98
__________________________________________

.

Rebut per correu electrònic de la Plataforma “Quin Port Volem?”

La realitat d'Eivissa en un reportatge de TVE.
Deien que no sortiria a la llum el reportatge, però després de varies setmanes on sembla ser que algunes forces ocultes movien els seus cables perquè TVE no l?emetés, el passat dissabte es va difondre a tot l?estat, si no el vareu veure, aquí el teniu:

http://www.mira-mira.com/jono/
http://www.bolt.com/0blongo/video/731311

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb