Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psic˛leg humanista i social.

Manifest de la AHC

satalaieta | 23 Setembre, 2006 05:23

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Manifest de la AHC

.

Manifest de la AHC

L'Associació Humanista de comunicació (AHC, nº NRAIB 5200) en l'última reunió de Junta ampliada, davant la proliferació d'exemples socials (polítics i militars) contraris als valors humanistes (pau, solidaritat, cooperació i respecte per les persones i els grups, així com per les seves llengües, cultures i entorns ambientals) que dificulten la pau i la convivència social, ha decidit redactar i difondre el següent Manifest Oficial:

.

.

Illes Balears:

La AHC veu amb alta preocupació, lamenta i rebutja totalment la política del govern Matas pel que fa a: “la gran destrucció mediambiental” per a la pròpia especulació que redueix la salut física, psíquica i social del microsistema de les Illes Balears.  Igualment en el que es refereix en el clima generalitzat de corrupció i amiguisme en que es desenvolupen la gran majoria de transaccions oficials.

Grans autopistes, grans urbanitzacions, destrucció del litoral, sempre en detriment d'arbrat, vegetació, naturalesa i paisatge. El creixement desmesurat i insostenible de població que aquesta especulació implica (increment del 25 % de població en només 6 anys) , població nova que en la seva major part és explotada laboralment (té contractes precaris o contractes il·legals o, fins i tot, sense contractes) i que conseqüentment pot constituir un important grup social de risc i de possible conflictivitat social i laboral, delinqüència i violència. La falta de respecte absolut per les persones que no són del seu partit, així com per la cultura i la llengua del país (desaparició d'edificacions singulars, projecte de construcció d'un macrohospital en l'entorn de La Real luliana, política educativa i d'interior respecte de la llengua catalana...) La falta de respecte absolut per la professionalitat a) La majoria de Consellers i DG professionalment no tenen res que veure amb l'especialitat política o tècnica que presideixen b) El president del Parlament de les Illes Balears va manifestar que una persona amb desequilibri mental (persona que va desenvolupar càrrec administratiu de tècnic superior gràcies un títol falsificat de psicòloga, en el seu organigrama de l’Ajuntament d’Inca) podria ser millor psicòloga que molts psicòlegs professionals c) La desvergonya en aquest extrem arriba a que mentre el govern Mates en les distintes Conselleries ha menyspreat la funció tècnica d'associacions professionals específiques i sindicats, ha contractat serveis socials a empreses de construcció (Cobra, Construccions i Contractes) i programes d'integració educativa a empreses turístiques (Iberostar de Miquel Fluxà, posteriorment venuda, la seva divisió de viatges, a l’empresa britànica Carlyle).

Tot això que fa un dany enorme a nivell ecològic, cultural i humà i que, conseqüentment, hauria de veure's reflectit en una important reducció d'intenció de vot, per autodefensa popular, ve, en aquest aspecte concret, contrarestat amb avantatge per un enorme aparell de propaganda propi (IB3, i mitjans de comunicació privats afins afavorits ambdós) amb publicitat enganyosa.

. 

Espanya:

La AHC veu amb preocupació, lamenta i rebutja totalment la política del Partit Popular de buscar permanentment la deslleialtat a les institucions democràtiques de l'Estat (Parlament i Govern de Catalunya, Parlament i Govern espanyol...) i la polarització, crispació, agressió i enfrontament, tot això diametralment oposat als valors humanistes que busquen la pau i el consens. Arriba a l'extrem que sembli que, igual que ocorregués fa 70 anys, si això els suposés rèdits electorals i la reconquesta del poder, no dubtarien a acceptar i encoratjar una confrontació civil entre espanyols: les manifestacions i incitacions a la indisciplina i violència en els casos de la LOE, matrimoni homosexual, Estatut de Catalunya i pacificació amb ETA així ho demostren. Fem una crida a totes les persones, incloses les simpatitzants i votants del PP, a rebutjar les polítiques de polarització, crispació, agressió, violència i corrupció i a exigir als seus dirigents polítics diàleg i consens, i en qualsevol cas, no votar a partits que animen a la indisciplina contra les Institucions i els seus representants, així com a l'agressió i violència.  

.

Món:
La AHC veu amb alta preocupació, lamenta i rebutja totalment totes les polítiques d'invasió, agressió i bloquejos, el desequilibri impressionant en l'armament dels diferents governs dels països (el govern actual d'EEUU té més del 90% dels caps nuclears del món) sent el dels EEUU i, especialment, el seu aliat Israel (han resultat un veritable genocidi i destrucció massiva civil, crim contra la humanitat, els últims atacs del passat estiu a Palestina i el Líban, en contra del més mínim respecte pels Drets Humans i requeriments de la UE i l'ONU) els més armats, els més agressius i caracteritzats per incomplir sistemàticament la legislació internacional i els dictàmens tant de l'ONU com de la justícia internacional quan els afecta a si mateixos, així com sent dos països dels quals menys respecten els Drets Humans en tot el món. La AHC encoratja als ciutadans d'EEUU a votar opcions polítiques respectuoses amb els Drets Humans i amb els principis humanistes, així com a tots els ciutadans del món a buscar solucions de pau, consens i convivència entre totes les religions, cultures i països del món, com la propugnada pel govern espanyol i la presidència de l'ONU “Aliança de Civilitzacions” i a rebutjar tots els enfrontaments, solucions violentes i violació dels Drets Humans i faltes de respecte i acatament a les disposicions de l'ONU, legislació i justícia internacionals. Apuntem-nos tots i totes a treballar i actuar per a fer un món millor, més just i més agradable de tots i totes i per a tots i totes.

Cal que tots els ciutadans i ciutadanes del món siguem conscients d'aquest negativisme parcial i forcem, amb els nostres vots i actituds, un canvi de rumb per a fer un món millor, més just, més humà i més agradable de tots i totes i per a tots i totes. Ja n'hi ha prou de barbaritats inhumanes!.

Illes Balears
Setembre de 2006
Associació Humanista de Comunicació
http://www.mallorcaweb.net/arc46/AHC.html
.

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

El mˇn necessita creure

satalaieta | 22 Setembre, 2006 07:23

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

El món necessita creure

.

El món necessita creure

El món necessita creure que tot va començar amb una serp que va seduir a la primera dona, qui, en compensació, va regalar al seu marit una preciosa poma prohibida, el que va provocar la furia de Déu, qui va castigar a tota l'espècie humana a ser dolents i a conspirar i a robar i dir “conspiradors” i “lladres” als altres. Necessita creure que aquella dona era part del seu marit, concretament procedia d'una de les seves costelles, qui, al seu torn havia estat fet de fang bufat. El món necessita creure tot això i moltes més coses que tots sabem i molts/as creiem. Coses que expliquen racionalment totes les filogènesis de tots els éssers vius i no la teoria darwinista de l'evolució que, segons el Papa Benet XVI és irracional (no entrarem ara a comentar altres declaracions, del mateix senyor, matisades, i lamentades les seves conseqüències, sobre les diferències entre les religions cristiana i musulmana, però que, també, el món necessita creure).

Per això el Mundo, paradigma, juntament amb el seu pep el seu Pere, de la conspiració permanent, que sap que el món necessita creure, construeix una curiosa teoria sobre la conspiració “dels altres” en la matança del 11m de 2004. Igual que el conductor que creu que, per l'autopista, tots van erròniament en sentit contrari, excepte ell, el Món i el PP pretenen, desitjarien, fer-nos creure la teoria de la conspiració contrària i fer-nos creure que ells la creuen. Poc importa que hagués una comissió parlamentària referent a això que va durar gairebé un any i que incloïa al PP, poc importa que hagi un procediment jurídic referent a això en marxa. Els ayatolhas Zaplana del PP i Losantos del Món i la COPE ens presenten la seva veritat revelada d'obligada creença, l'única. Perquè saben que el món, el seu món, ho va a creure a ulls clucs, com paraula de déus. Poc importa que tots els indicis apuntin a la teoria contrària, a la de la conspiració del govern del PP ajudat per la CIA, un dels avions del qual estava, en el dia de la data, en l'aeroport de Palma, i provocant al fonamentalisme islàmic, perquè els sondejos feia molts mesos que donaven al PP com guanyador de les eleccions, però molt lluny de la majoria absoluta. Poc importa que, racionalment, cas de confirmar-se la seva teoria, implicaria una participació en un percentatge mínim en el conjunt de la tragèdia i afectaria negativament, com ja ocorregués en el passat en el cas dels GAL, al govern que havia establert en aquell moment que no era sinó el d'Aznar, Acebes, Zaplana, Trill i Palacio, govern del PP responsable dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, de l'administració i govern de tot l'Estat i de la seguretat de tots els espanyols. Tot això, per al seu món, igual que l'evolució Darwiniana, seria irrellevant i inconsistent. La veritat que el seu món voldria creure seria la de la conspiració socialista que, sense ser govern, manaria a alguns policies i afins d'aquests policies, ambdós molt de dretes, a convèncer a ETA que es disfressessin de moros i s'immolessin en els trens de Atocha, amb la dinamita que els lliuraven, perquè així els socialistes guanyessin les pròximes eleccions. (I per què anirien a fer això si total l'atemptat no anava a canviar-los gens, ja que, guanyant les eleccions, no les anaven a guanyar amb majoria absoluta, majoria que haurien d'aconseguir amb el conjunt de tots els altres Partits excepte el PP, i si les guanyava el PP ho anava a fer sense majoria absoluta i tots els Partits ja havien anunciat que no pactarien amb el PP que va dir sí als tres de les Açores, i els socialistes anaven a ser la segona força més votada, que, igualment, podria aconseguir la majoria absoluta pactant amb la totalitat dels altres Partits excepte el PP?).

La veritable democràcia és el govern de “tots”  els Partits i no el d'un per molt majoritari que sigui. Això altre és una dictadura, o un “rodillo”, disfressada.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Associació Humanista de Comunicació
Illes Balears, 23 de setembre de 2006.

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

El nostre album de fotos

satalaieta | 19 Setembre, 2006 22:26

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

El nostre album de fotos  

.

Hola amics i amigues. Seguint un bon consell del nostre amic Fabián hem muntat un album de fotografies

.


Luarca. Asturies. Espanya

.

Aquest album está a: http://www.flickr.com/photos/91393986@N00/ 

.

Per ara, la majoria de fotografies de l'album corresponen a un viatge a Navarra. Esperem que prest hi hagi moltes fotografies de les nostres Roquetes. Així mateix, si vols publicar alguna fotografia al nostre album ho pots fer enviant-nos-la en un adjunt  (exclusivament en jpg o gif) dirigit a: arco46nou(arroba)mallorcaweb.net indicant el teu nom i el lloc que representa la fotografia, així com l'expressió "per a l'album de l'Arc46".

Si vols, pots anar a l'abum de Fabián: http://www.flickr.com/photos/fotosfabian/ 

.

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

Migraciˇ del Diari Interactiu de l'Arc46

satalaieta | 17 Setembre, 2006 13:20

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Migració del Diari Interactiu de l'Arc46

Antoni Ramis Caldentey.

.

Per problemes tècnics ens veiem en la necessitat de migrar els nous escrits del Diari Interactiu de l'Arc46 des del servidor de blocat al bloc de "Sa Talaieta Petita" del servidor de BalearWeb:

.

http://bloc.balearweb.net/23

.

Vos hi esperam a tots i a totes allà.

No obstant això, mantenim la totalitat dels escrits anteriors, que són molts i alguns molt interessants i funcionals, al bloc de blocat.com, servidor al qui quedam molt agraits i totalment a la seva disposició:

.

http://arc46.blocat.com/

.

http://www.blocat.com/

Curiosament el mateix dia (16-09-2006) que vàrem decidir aquest trasllat al servidor de Balearweb, per que aquest tenia la interface més ràpida de totes les provades, Balearweb ha canviat la interface per a millorar. Esperem que sigui tan ràpida i sense problemes per als usuaris com l'anterior.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Associació Humanista de Comunicació
Illes Balears, 16 de setembre de 2006
http://www.arc46.com

.

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

Mejores con reparos

satalaieta | 16 Setembre, 2006 06:46

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Mejores con reparos

Antoni Ramis Caldentey.

.

“Mejores con reparos”

- “Mejores con reparos”

- “Mayores con reparos” (majors amb objeccions), voldrà dir vè.

- No, no es tracta d'una antiga classificació moral eclesiàstica de les pel·lícules que oferia la cartellera, encara que, certament, també, alguna cosa té a veure l'Església catòlica, i el partit que la instrumentalitza, en aquest assumpte (ambdós i molts de votants pensen que encara vivim el nacionalcatolicisme). També podríem titular l'escrit com “millors repartiments”. Em refereixo a l'estudi sobre els resultats de les notes de Selectivitat en les Illes Balears que va presentar diumenge passat dia 3 de setembre de 2006 el diari “de províncies” “Diari de Mallorca”, sí, el mateix que va destapar per primera vegada l'assumpte de repercussió mundial de les presons internacionals i vols de la CIA de tortura encara que nosaltres, Arc Atlàntic, fòssim els primers en fer-nos resò i difondre l'estudi del Diari de Mallorca més enllà de les fronteres balears: http://bloc.balearweb.net/post/387/13074 .

Per a començar, no és cert que en la relació que va publicar DM diumenge passat (només en el periòdic en paper) figuressin Montessión, Madre Alberta i Santa Mònica com els tres col·legis amb millors resultats mitjans de notes de selectivitat, ja que el de major puntuació era un d'Eivissa. Per altra banda els mateixos mitjans de comunicació, fa uns mesos, indicaven que els premis nacionals de Batxillerat, en els quals no intervenen els propis professors en la puntuació dels alumnes, van ser per a alumnes/as de IES (públics) de Felanitx (Mallorca) i de Menorca. Un estudi de mitjan del segle passat mostrava com la variable “professor” era la més significativa en relació a les qualificacions obtingudes pels alumnes. Record que en la meva primera destinació com professor, en un centre privat, el director ens obligava als professors a posar les notes el més altes possibles, incrementant-les, en alguns casos, en fins a dos punts, perquè això era el que “convencia als pares del bo que era el Centre i de la conveniència de mantenir als seus fills en el mateix”, que és el mateix argument just al revés que utilitzen “alguns” professors de centres públics que se senten més avaluadors i jutges que professors i educadors, i que no hi ha director que els “convenci” de cap criteri: Una professora de centre públic tenia a gal·la aprovar només a uns tres alumnes dels grups de 30 “. I els que suspenguin més de dos cursos en tota la seva escolaritat que causin baixa en el Centre de seguida que compleixin els 16 anys” (principi de la LOCE popular). Tots recordam com, fa anys, el professor coordinador de Selectivitat, avui ja mort, era, al seu torn, director de l'Escola de Magisteri de Madre Alberta i que la informació prèvia de les proves no es repartia per a igual a la totalitat de centres públics i privats...

Finalment, tots sabem (o hauríem de saber) que l'altura de les notes de selectivitat no és un indicador de l'alta qualitat humana dels alumnes respectius, com tampoc ho és de la qualitat de construcció l’altura dels edificis d'un carrer determinat. Sense anar més lluny, alumnes de Montessión van ser els dos presidents balears del PP Gabriel Cañellas i Jaume Mates, veritables paradigmes de la corrupció ètica (el primer, dels casos Calvià i Tunel de Soller, “pecata minuta” en comparació amb el segon: dels casos Bitel i Mapau i protector de tots els casos de corrupció dels polítics del PP). Millors notes, però res pus. Cap altra conclusió.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Associació Humanista de Comunicació
Illes Balears, 9 de setembre de 2006
http://www.arc46.com

..

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

Sa Verema

satalaieta | 03 Setembre, 2006 20:03

Sa Verema 2006

á

02-09-2006

Sa verema de l'any passat:

http://bloc.balearweb.net/post/23/5992

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb