Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psic˛leg humanista i social.

Mem˛ria Hist˛rica

satalaieta | 29 Novembre, 2006 23:20

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Memòria Històrica
Secció, col·laboració especial de Miquel López Crespí

Arc-46, grup de comunicació comença una nova secció, dedicada a recordar la nostra història, les nostres arrels, que condiciona el nostre present i el nostre futur, “Memòria Històrica”. Els escrits d’aquesta secció poden realitzar la funció de recordar, qui ho coneixia, i conèixer qui no ho coneixia, una sèrie de fets, molts d’ells vertader tabú de l’organització social, que han estat amagats, prohibits o deformats, escrits no amb la intenció de revengismes, sinó amb la de permetre aflorar la veritat objectiva dels fets, que permetin fer justícia a qui els varen sofrir injustament, al temps de rendir homenatge i restitució moral a totes les víctimes de la ignomínia. Hem ofert aquest espai, sol·licitant aquest tipus de col·laboració, a molts d’amics i amigues. Per unes o altres raons, cap d’ells/es ens ha enviat cap col·laboració. I, finalment, tenim la sort de que hagi estat el prolífic i més guardonat d’Espanya escriptor nostro (de Sa Pobla) Miquel López Crespí qui s’hagi posat al davant d’aquesta funció, per la qual cosa estam molt contents i li estam molt agraïts. La intenció és publicar un escrit mensual sobre “Històries de la Transició” de Miquel López Crespí. Tots estau convidats a fer els comentaris adients als distints escrits. Igualment, si hi ha qui creu tenir “altres veritats” distintes a les que anem publicant, està convidat a contar-les a aquesta secció.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social

Coordinador de l’Arc-46, grup de comunicació
1 de març (dia de les Illes Balears) de 2005 (any de l’Educació)

Històries de la Transició. Miquel López Crespí

1 El maquis antifranquista I . Març de 2005

2 El maquis antifranquista II. El "cas" de Camorera. Abril de 2005

3 Recuperar la memòria de l'esquerra: el Bloc Obrer i Camperol (BOC) i el POUM (Partit Obrer d'Unificació Marxista) Maig de 2005

4 L'assassinat d'Andreu Nin i de Camilo Berneri Juny 2005

5 Comença la Transició: L'atemptat contra Carrero Blanco Juliol 2005

6 La lluita de classes dels anys 70 Agost 2005

7 La transició i la memòria de la Revolució d'Octubre: El FLP, l'OICE (OEC), la LRC. Setembre de 2005

8 El Primer de Maig en els anys seixanta i setanta. Octubre de 2005

9 Un informe secret: La debilitat del PCE en els anys seixanta. Novembre de 2005

10 La lluita anticapitalista i antiimperialista dels anys 60 i 70. Desembre de 2005

11 Els darrers assassinats de la dictadura franquista (septembre de 1975). Gener de 2006

12 1976-77: els franquistes i la burgesia dirigeixen el procés de reforma. Febrer de 2006

13 Any 1976: punt àlgid de la lluita popular contra la dictadura. Març de 2006

14 La premsa comunista (OEC). Paper del PSOE i del PCE en temps de la transició. Abril de 2006

15 Les Comissions Obreres Anticapitalistes (COA) Maig de 2006

16 Sindicalisme i transició: Consells Obrers i democràcia obrera enfront sindicalisme reformista. Juny de 2006

17 La consolidació de la divisió sindical Juliol de 2006

18 La transició i la legalització del PCE . Agost de 2006

19 La transició i el Pacte Social de la Moncloa (I) Setembre de 2006 

20 El Pacte Social de la Moncloa (II) Octubre de 2006

21 1978: la campanya contra el leninisme (el IX Congrés del PCE)  Novembre 2006

22 La provada inoperància de l'Assemblea Democràtica de Mallorca  Desembre de 2006

23 L'Assemblea Democràtica de Mallorca no vol lluitar per la llibertat dels presos polítics. Gener de 2007 

24 Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC). Febrer de 2007

25 La lluita per l'autodeterminació i la república en temps de la transició. Març de 2007  

26 La transició i el procés autonòmic a les Illes (I) . Abril de 2007

27 La transició i l'inici del procés autonòmic a les Illes (i II). Maig de 2007

28 La transició i el procés autonòmic a les Illes (I). Juny de 2007

29 La transició i el procés autonòmic a les Illes (II) Juliol de 2007

30 La repressió feixista contra l'esquerra revolucionària: detencions i tortures Agost de 2007

31 El PSM l'any 1978: per l'autodeterminació i el socialisme  Setembre de 2007

.

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

Manifest per a la Vida,...

satalaieta | 29 Novembre, 2006 22:03

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Manifest per a la Vida,...

.

.

Manifest a favor de la vida, de la pau, de la igualtat

http://www.fund-culturadepaz.org/MANIFIESTO/CAT.php?pagina=1#end

Cada dia, segons la FAO, moren 35.000 nens de fam. És un genocidi de proporcions impressionants, al qual assistim impassibles. Es calcula que la despesa diària en armament és de 2.800 milions de dòlars i que els subsidis agrícoles dels EUA i de la Unió Europea pugen fins a la vora de 800 milions de dòlars al dia.

No existeixen fons per al tractament de la SIDA..., però els beneficis del complex industrial bel·licomilitar dirigeixen en gran mesura l’economia mundial. És urgent compartir de manera justa. No hi ha millor brou de cultiu de la radicalització, l’animadversió i l’agressivitat, que la humiliació i l’exclusió. La violència no es justifica, però cal examinar-ne atentament  els orígens.

En lloc d’enfortir el multilateralisme i dotar les Nacions Unides dels mitjans i autoritat necessaris per a emprendre un gran pla global de desenvolupament a benefici de tots, es continuen explotant els recursos naturals de països progressivament empobrits, la ciutadania dels quals es veu forçada a emigrar en circumstàncies que, sovint, constitueixen un greuge a la seva dignitat.

No és amb vots captius, amb obediència cega i amb temor que es construeix i es consolida la democràcia genuïna.

No són les guerres de cobdícia, les demostracions de força, les accions bèl·liques ni les invasions dirigides per interessos econòmics i energètics —que generen una espiral de violència, d’acció i reacció, d’intervenció i represàlia— les millors maneres de fer front als grans desafiaments i asimetries de tot ordre, que presenta la situació mundial.

Els governants han abdicat les seves responsabilitats polítiques, tot substituint els valors universals per les lleis del mercat. El resultat ha estat la concentració de la riquesa en unes poques mans i l’ampliació de les bretxes socials i econòmiques.

¡NO A LA POBRESA ! Cal exigir als governants, a través d’un autèntic clamor a escala mundial, que donin prioritat al compliment dels objectius del mil·lenni. Ha arribat el moment de la no resignació, de la implicació personal.

Proclamem, un cop més, que no justifiquem els atemptats i la violència vinguin d’on vinguin. Condemnem tot tipus de terrorisme: el dels grups ocults a l’ombra i el terrorisme d’Estat. S’ha utilitzat la tortura, el tracte cruel i degradant i s’ha violat reiteradament el dret internacional i humanitari.

Cal que la comunitat internacional posi fi a la barbàrie, a les massacres. Tal com s’estableix a la Gran Carta de les Nacions Unides, són els pobles els que han de decidir el seu destí. Hem de sumar, de forma ràpida, veus de tots els pobles del món per a dir: “JA N’HI HA PROU! PROU DE GUERRA I DE VIOLÈNCIA!”

Hem callat excessivament. Ara s’ha acabat el silenci. Els pobles aixecaran la seva veu. La guerra és una tragèdia per a tothom. És urgent desarmar la raó armada. Avui, més que mai, són necessàries la capacitat de diàleg i d’aliança i el compromís d’intentar la resolució pacífica dels conflictes fomentant actituds d’encontre i respecte als altres, mitjançant l’aplicació quotidiana dels Drets Humans.

Cal canviar el curs dels esdeveniments a través d’accions col·lectives, desenvolupant la solidaritat entre els pobles. És urgent que els intel·lectuals, artistes, educadors, científics... abandonin la seva passivitat i passin a l’acció. Només així els seus escrits i les seves paraules seran creïbles i podran contribuir a sumar els seus esforços als de molts altres, per aturar la bogeria de la guerra, de la confrontació i de la violència.

Ha arribat el moment de la gent. I, sobretot, dels joves, dels homes i les dones que reclamen un altre món possible. Les institucions i els mitjans d’informació han d’ajudar la ciutadania mundial per tal que, deixin de ser espectadors i duguin a terme el rol de protagonistes en el disseny del futur. Els governants, parlamentaris, membres dels consells municipals, tenen una especial responsabilitat en aquest canvi.

Ha arribat també el moment de les cultures i religions més diverses per tal que, unides per la solidaritat i l’amor al proïsme que els és inherent, es situïn a l’avantguarda del rescat de la dignitat humana.

Cal que els pobles assumeixin la resistència social, cultural, política i espiritual mitjançant mobilitzacions, la no-cooperació amb la violència i la injustícia i el repte de sumar esforços amb altres pobles i de denunciar els responsables de les dominacions i del dolor que afecta la humanitat.

Hem de posar-nos dempeus, en so de pau, i caminar cap a nous horitzons de vida i no de mort. Malgrat tot, aquesta és l’esperança.

Per tot això, amb la mirada posada en les generacions futures, fem una crida a tots els que se sentin igualment implicats perquè manifestin pacíficament,  amb tots els mitjans que estiguin al seu abast, presencials i virtuals, la seva adhesió a la pau:

NO A LA GUERRA I A LA VIOLÈNCIA!

SÍ A LA PAU I A LA JUSTÍCIA!

Durant 24 hores, arreu del món, ens manifestarem de viva veu o a través dels mitjans de comunicació els propers dies 10 i 11 de desembre de 2006 en commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Si aconseguim avenços progressius, ben aviat podrem conquerir “la mundialització de la consciència”, la independència real dels pobles.

.

.

Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 
 • L'obscura ansia del cor. MLC
 • L'AHC al capdavant de la defensa de les Illes
 • Ses Fontanelles, fotos de la passejada d'aquest dissabte
 • La poesia mallorquina del segle XX. Presentació dia 21 de novembre
 • A Flassaders: Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears
 • Ses Fontanelles: basta ja de destrucció ecològica!
 • Aquest dissabte, passejada per les Fontanelles
 • Fernando Palazuelo, novament condemnat
 • Exposició de Mª Dolores Vázquez
 • Eleccions catalanes
 • Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  A Mallorca s'aixeca la veda de detenciˇ de la corrupciˇ urbanÝstica

  satalaieta | 28 Novembre, 2006 21:50

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  A Mallorca s'aixeca la veda de detenció de la corrupció urbanística

  .

  Comencen les detencions de corruptes
  S'aixeca la veda de detenció de la corrupció urbanística
  Càrrecs polítics de responsabilitat del PP de les IIlles Balears  detinguts
  L'alcalde d’Andratx i el DG d'Ordenació del Territori del Govern Matas  

  .

  L'alcalde d'Andratx i un alt càrrec del Govern, detinguts

  La Guàrdia Civil arresta a l'edil Eugenio Hidalgo; a Jaume Massot, director general d'Ordenació del Territori, i a Jaume Gibert, zelador de l’Ajuntament, als quals se'ls imputen set delictes

  .
  JAVIER JIMÉNEZ

  Ultima Hora Mallorca. 28-11-06.

  Traduit per Internostrum

  .

  Operació Malaya, a la mallorquina. L'Operació Voramar, que es va gestar al maig passat, va esclatar ahir a Andratx i el terratrèmol que va provocar es va traslladar a Palma. En l'epicentre de l'escàndol per corrupció urbanística apareixen Eugenio Hidalgo, alcalde d'Andratx; Jaume Massot, director general d'Ordenació del Territori, i Jaume Gibert, zelador d'obres municipals. Els dos polítics i el funcionari van ser detinguts i altres dues persones estan imputades. I només és la primera fase de l'operació. Álvaro de la Torre, titular del Jutjat d'Instrucció Nombre 12 de Palma, la Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil duien mig any després dels passos d'Hidalgo, Gibert i Massot. Se'ls imputen els següents delictes: prevaricació, falsedat documental, blanqueig de diners, suborn, associació il·lícita, negociacions prohibides a funcionaris i tràfic d'influències. Cinquanta guàrdies civils es van desplegar des de primera hora del matí per a donar tots els cops de forma simultània. L'ajuntament d'Andratx va ser pres, davant la sorpresa majúscula de la Policia Local, la caserna de la qual llinda amb la casa consistorial. A continuació es van registrar despatxos, oficines i els habitatges particulars dels implicats, a Palma i Andratx. Es van confiscar milers de folis de documentació, ordinadors, diners en efectiu, joies i quadres de gran valor. També es van precintar pisos i mansions, vaixells, vehicles de gran cilindrada i comptes bancaris. Segons els investigadors, els tres detinguts feien ostentació d'un ritme de vida molt per sobre de les seves possibilitats. A més dels tres arrestats, altres dues persones apareixen com imputades en l'escàndol. Es tracta d'Antonia Garí, dona de Jaume Gibert, i l'arquitecte Miguel Arenas. L'operació Voramar continuava anit. Avui seguiran les diligències i és probable que es procedeixi a la detenció d'altres implicats, entre els quals podrien trobar-se constructors, promotors i funcionaris.  

  JAVIER JIMÉNEZ

  .

  . 


  Hidalgo, alcalde d'Andratx, va sortir emmanillat i amb el rostre trasmudat
  Foto Ultima Hora. 28-11-06.

  .

  Jaume Matas, president del Govern de les Illes, en un gest propagandístic electoralista ha suspès de militància del partit a l'Alcalde d'Andratx i ha destituït al seu membre del seu propi Govern el DG d'Ordenació del Territori, la direcció general d'urbanisme del Govern de Matas, mentre que amb l'altra mà els ha proporcionat al primer advocat del Ppartit, encarregat de defensar tots els casos grossos de corrupció del mateix, qui ja s'ha apressat a declarar: "Em sembla desmesurada aquesta acció. Es confirmaran algunes irregularitats però, al meu judici, no es pot dir que aquest sigui un cas de corrupció". Quantes vegades ha estat capaç de demostrar la quadratura del cercle en defensa de delictes populars?! Esperem que aquest sigui el principi d'una llarga cadena de detencions de diferents corrupcions urbanístiques o polítiques (fer votar a morts, atorgar títol universitari superior a qui no ho té, signar informes falsos, prevaricació,...). Mentre Rajoy s'ha apressat a declarar que ningú que tingui delictes cap en el PP. Es refereix a delictes provats, motiu pel qual s'ha suspès i destituït als càrrecs, perquè si contessin tots, possiblement no quedaria ningú en el Partit. L'últim que apagui la llum i tanqui la porta. Per altra banda, un eixut i cabellut Aznar ha declarat que "assumeixin les seves responsabilitats que jo assumeixo les meves (?) i que em deixin en pau". No es referia als detinguts sinó al PSOE. Doncs ja ho saps Pepet, a no provocar, ni fer vídeos falsos i "calladet estàs més guapet, Pepet". Si és el que demanes, que descansis en pau!  

  Arc Mediterrani

  .

  .

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 
 • L'obscura ansia del cor. MLC
 • L'AHC al capdavant de la defensa de les Illes
 • Ses Fontanelles, fotos de la passejada d'aquest dissabte
 • La poesia mallorquina del segle XX. Presentació dia 21 de novembre
 • A Flassaders: Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears
 • Ses Fontanelles: basta ja de destrucció ecològica!
 • Aquest dissabte, passejada per les Fontanelles
 • Fernando Palazuelo, novament condemnat
 • Exposició de Mª Dolores Vázquez
 • Eleccions catalanes
 • Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  L'obscura ansia del cor. MLC

  satalaieta | 21 Novembre, 2006 23:57

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  L'obscura ansia del cor. MLC

  .

  .

  Fotografies corresponents a la presentació que es va realitzar el dimarts 21 de novembre a les 20.30 h. a la llibreria Ágora, de "Densa marea de tristeza", traducció castellana del llibre de poemes de Miquel López Crespí: "L'obscura ansia del cor". Aquesta presentació va corre a càrrec de Francisco J. Días de Castro, professor de Literatura castellana de la UIB. Va anar seguida per una explicació i lectura de poemes de "l'Obscura ansia del cor" a càrrec de l'autor i amic: Miquel López Crespí:

  poesiamlc 13 poesiamlc poesiamlc 11 poesiamlc 10 

  poesiamlc 09 poesiamlc 08 IMGP2307 IMGP2306

  IMGP2305 IMGP2303 IMGP2301 

   

  AHC, dimarts 21-11-2006

  .

  .

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  L'AHC al capdavant de la defensa de les Illes

  satalaieta | 21 Novembre, 2006 21:49

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  L'AHC al capdavant  de la defensa de les Illes

  .

  L'AHC, Associació Humanista de Comunicació, al capdavant  de la defensa de les Illes. A la fotografia del diumenge de Ultima Hora encapsalen la manifestació en defensa de Ses Fontanelles quatre membres de l'AHC. Atesa la política medi-ambiental destructiva del PP i la incompetència, en aquest camp, del conjunt de la resta de Partits la darrera i única possibilitat queda en exclussiva a la societata civil. Inclús a aquelles persones antigues votants del PP que ja no el tornaran a votar pus mai o a aquelles votants dels verds, vermells o PSM que no podran votar-los a les properes eleccions, simplement per que aquests tres projectes han desaparescut de l'àmbit polític. La única possibilitat per a "aturar tanta animalada" queda per a la societat transversal (de qualsevol i totes les ideologies, amb tal de ser humanistes i ecològics) civil.

  .

  .


  Foto Ultima Hora. Diumenge, 19 de desembre de 2006

  .

  Després de la passejada per Ses Fontanelles varem anar a dinar al Club Nautic de Cala Gamba.

  Si encara no ho has fet i tu ets una persona humanista, ecològica i solidària, te pots asociar a l'AHC:
  http://www.mallorcaweb.net/arc46/general/arc46formulariindividual.php

  .

  .

  Propera actiitat de l'AHC: Excursió al Puig de Pollença. Dissabte, 16 de desembre de 2006.

  .

  AHC, 21 de novembre de 2006.
  http://www.mallorcaweb.net/arc46/AHC.html 

  .

  Actualitat permanent a Ses Fontanelles
  http://www.mallorcaweb.net/sesfontanelles 

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Ses Fontanelles, fotos de la passejada d'aquest dissabte

  satalaieta | 19 Novembre, 2006 00:05

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Ses Fontanelles, fotos de la passejada d'aquest dissabte

  .

  http://www.mallorcaweb.net/sesfontanelles 
  Actualitat permanent a Ses Fontanelles

  .

  Ja està, ja hem fet la passejada. Servirà per a conservar aquesta zona humida?

  Ses Fontanelles 14 Ses Fontanelles 13 Ses Fontanelles 12 Ses Fontanelles 11

  Ses Fontanelles 10' Ses Fontanelles 08 Ses Fontanelles 07 Ses Fontanelles 06

   Ses Fontanelles 05 Ses Fontanelles 04 Ses Fontanelles 03 Ses Fontanelles 02 

  Ses Fontanelles 01

  En tot cas per nosaltres no quedarà.

  AHC, dissabte 18-11-2006

  .

  .

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  La poesia mallorquina del segle XX. Presentaciˇ dia 21 de novembre

  satalaieta | 18 Novembre, 2006 01:19

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  La poesia mallorquina del segle XX. Presentació dia 21 de novembre

  .

  Llibreria Àgora i Editorial La Lucerna us conviden a la presentació de la traducció del Premi Nacional de Poesia Pompeu Fabra "Ciutat de Perpinya 1988" L'obscura ànsia del cor.

  Densa marea de tristeza

  (traducció de L'obscura ànsia del cor, Premi Nacional de Poesia Pompeu Fabra, Ciutat de Perpinyà 1988)

  a càrrec de Francesc J. Díaz de Castro, doctor en filologia moderna i escriptor

  .


  Dimarts, 21 de novembre de 2006
  A les vuit del vespre
  Llibreria Àgora
  Jardí Botànic, 2
  07012- Palma (Mallorca)
  971 714624

  .


  Francesc J. Díaz de Castro.

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  A Flassaders: Associaciˇ de Professionals de la Gestiˇ Cultural de les Illes Balears

  satalaieta | 18 Novembre, 2006 01:00

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  A Flassaders: Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears

  .

  Benvolguts amics i amigues: 
  Presentam l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears i ens agradaria comptar amb la vostra presència a la conferència inaugural, així com convidar-vos a la primera jornada de treball. Pensam que una bona manera de presentar l'associació en societat, és poder contar amb la presència i el suport de tota la gent que treballa en cultura a les nostres illes.

  Teniu tota la informació adjunta a aquest mail i també ho podeu consultar a la  pàgina web de l'associació: www.gestorsculturalsib.org. Estam a la vostra disposició per qualsevol informació. 

  Salutacions

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Ses Fontanelles: basta ja de destrucciˇ ecol˛gica!

  satalaieta | 15 Novembre, 2006 23:30

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Ses Fontanelles: basta ja de destrucció ecològica!

  http://www.mallorcaweb.net/sesfontanelles/

  .

  .

  http://www.palmaaquamagica.com/plantilla.asp

  http://es.wikipedia.org/wiki/Club_Basquet_Alc%C3%BAdia

  Cinco Días

  Cinco Días

  http://www.mallorcaweb.net/sesfontanelles 

  .

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Aquest dissabte, passejada per les Fontanelles

  satalaieta | 14 Novembre, 2006 01:30

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Activitats de l'AHC:

  Aquest dissabte, passejada per les Fontanelles

  .

  Dissabte 18 de novembre a les 11 del matí:

  .

  .

  .

  Activitats AHC:

  .

  L'AHC s'adhereix i convida a aquesta passejada per les Fontanelles. Suprimim o ajornam l'activitat prevista pel mateix dissabte a l'albufera d'Alcudia i assistirem (qui pugui i vulgui) a aquesta passejada per les Fontanelles. Pasa-ho als teus amics i amigues. També hi podem anar-hi tots i totes.

  .

  .

  Artícles recents al Diari de l'Arc46:.

  .

 • Salvem Mallorca. GOB
 • Referents i recursos per al procés d'orientació
 • Elaboració del Pla de Convivència del Centre
 • Educació Ambiental
 • Canvi de plans a FP
 • Començament del curs als CEPA
 • Memòria Històrica
 • El Pacte Social de la Moncloa (II)
 • Manifest de la AHC .
 •  

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Proves d'accÚs als cicles formatius d'FP

  satalaieta | 11 Novembre, 2006 22:56

  Proves d'accés als cicles formatius d'FP

  Proves d'accés als cicles formatius de FP Específica de Grau Mitjà i Superior .

  Illes Balears. Any 2007

  Inscripció: Del 5 al 23 de març de 2007
  Proves Grau Mitjà
  : 11 de maig de 2007
  Proves Grau Superior: 9 de maig de 2007

  Conselleria d'Educació i Cultura:
  http://www.caib.es/govern/organigrama/
  area.do?lang=ca&coduo=7
   

  Direcció General de Formació Professional:
  http://www.caib.es/govern/organigrama/
  area.ca.jsp?coduo=204

  _________________________________

  General per a CFGM i CFGS:

  - Proves accés a cicles de grau mitjà i superior (DGFP Illes)
  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves/index.ca.htm

  - Guia de les proves d'accés a CFGM i de les proves d'accés a CFGS
  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves/paginesweb/guiaprovesindex.ca.htm

  - Temaris i models d'examens de les proves d'accés a CFGS:
  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves/paginesweb/GStemariesxamens.htm

  - Convocatòria de les Proves:
  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves/
  paginesweb/ProvesAcces2007.ca.htm
   

  - Normativa de les Proves:
  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves/
  paginesweb/normativaprovesacces.ca.htm

  Fernando Palazuelo, novament condemnat

  satalaieta | 05 Novembre, 2006 09:51

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Fernando Palazuelo, novament condemnat

  Exemplar i valenta ha estat la condemna del jutje Jesús Porfilo Trillo que condemna Fernando Palazuelo, promotor gerent i propietari de "Casas Góticas del Mediterráneo" per acosar als seus inquilins i veu indicis d'infracció urbanística que constitueig delicte contra el patrimoni per les obres irregulars realizades en l'emblemàtic i protegit edifici de El Temple de Can Amunt-Ciutat Antiga.

  http://www.mallorcaweb.net/canamunt/defensa.html 

  http://www.mallorcaweb.net/canamunt/contingut.html 

  http://www.blocat.com/262 

  En aquestes Illes Balears on tantes vegades veiem "pastaletjar" a polítics, Administracions, fiscals, advocats i jutges en els casos de corrupció urbanística o en els d'acosament laboral a funcionaris resulta gratificant tobar-nos amb sentències com aquesta en la que l'infractor urbanístic o l'acosador, no sols no s'en surt amb la seva i surt indemne de les seves mal-fetes, sinó que es condemnat. Esperem que aquesta sentència serveixi com exemple i que comencin a depurar-se responsabilitats jurídiques i penals (els polítics i responsables de distintes Administracions es protegeixen a si mateixos i fins i tot als altres) en aquesta Comunitat tan malalta de corrupció urbanística (que, en aquest sentit, no té res a envejar a Marbella) i d'acossament prepotent (que, en aquest sentit, és una de les punteres d'Espanya).


  Fernando Palazuelo (Casas Góticas del Mediterraneo) durant el juidici
  Foto Diario de Mallorca. Foto BP

  Així ho expliquen (en castellà) dos mitjans de comunicació locals:

  http://arcoatlantico.balearweb.net/post/387/23932

  .

  Artícles recents al Diari de l'Arc46:.

  .

 • Salvem Mallorca. GOB
 • Referents i recursos per al procés d'orientació
 • Elaboració del Pla de Convivència del Centre
 • Educació Ambiental
 • Canvi de plans a FP
 • Començament del curs als CEPA
 • Memòria Històrica
 • El Pacte Social de la Moncloa (II)
 • Manifest de la AHC .
 • Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Exposiciˇ de M¬ Dolores Vßzquez

  satalaieta | 02 Novembre, 2006 21:52

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Exposició de Mª Dolores Vázquez 

  .

    
    
  Obert de les 10 h. a les 19 h.

  .

  Exposició de pintures al oli

  .

  Artícles recents al Diari de l'Arc46:.

  .

 • Eleccions catalanes
 • 1978: la campanya contra el leninisme (el IX Congrés del PCE)
 • Memòria Històrica
 • Desqualificar: prou joc brut. Montserrat Ponsa
 • Torna el DVD a CIU. Passa'l
 • Tot val per a guanyar?
 • Flaca memòria
 • La cova
 • Salvem Mallorca. GOB
 • Referents i recursos per al procés d'orientació
 • Elaboració del Pla de Convivència del Centre
 • Educació Ambiental
 • Canvi de plans a FP
 • Començament del curs als CEPA
 • El Pacte Social de la Moncloa (II)
 • Manifest de la AHC
 •  

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Eleccions catalanes

  satalaieta | 02 Novembre, 2006 00:21

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Eleccions Catalanes

  .  

  .

  Eleccions de Catalunya

  El Parlament de Catalunya té 135 diputats, pel que per a tenir majoria absoluta es precisen 68 escons. En les eleccions d'avui aquests han estat els resultats:
  - Covergència i Unió (dreta nacionalista): 48 escons
  - PSC (suscursal del PSOE, encara que es vol autònom): 37 escons
  - ERC (Esquerra nacionalista): 21 escons
  - PP (dreta cavernícola estatalista): 14 escons
  - IC-Els Verds (Delegació catalana d'IU-Els Verds): 12 escons
  - Nou partit de d'ultra dreta ultra estatal: 3 escons

  Aquests resultats, el millor dels quals és que ningú obté majoria absoluta, que sempre atempta contra la democràcia, permeten la formació de diversos governs de coalició: CIU+ERC, PSC+ERC+IC, i CIU+PSC (govern a l'alemanya). Els dos primers tenen una certa lògica, el primer per ser un govern catalanista i el segon per ser-lo progressista, no obstant això, en política no es busca la lògica, sinó la conveniència i atès que el PSOE estatal (i el PSC català) realment és de centre dreta, i CIU no és tan nacionalista com ERC, el govern que s'imposarà, per conveniència d'ambdós serà el de CIU-PSC, ja que, d'una banda Zapatero proscriu a ERC, encara que ERC va ser qui li va permetre guanyar les eleccions tant a Catalunya com a Espanya (en política minúscula la lleialtat és la llicenciatura i la traició el doctorat), pel seu independentisme i perquè és l'únic partit i dirigent que li ha exigit complir les seves promeses, que no ha complert, i perquè CIU, garantia de govern de Zapatero a Madrid (encara queda més d'un any de govern estatal) exigeix, en canvi d'aquesta garantia, el govern, i el seu suport, al govern de Catalunya. ERC, idealista, després de somiar el conte de la lletera de fins i tot poder presidir la Generalitat, per ser imprescindible en qualsevol govern de CIU o del PSC, excepte d'un de coalició entre aquests dos grups o en minoria solitària de CIU, però amb suports del PSC en el Parlament, veurà que aquesta serà, per imposició de Zapatero, l'opció que s'imposarà. L'única que permet al PSOE estatal albergar esperances de poder reeditar presidència de govern minoritari en les pròximes eleccions generals de març de 2008 i a CIU de governar en aquesta legislatura a Catalunya. ERC i Carod Rovira han estat qui han possibilitat el procés de pau i fi del terrorisme d'ETA, procés que ara capitalitza Zapatero i dinamita el PP. Això, que és d'una transcendència de pau impressionant per a tota Espanya, ningú l'hi ha agraït, sinó tot el contrari, ha estat una de les excuses utilitzades per a demonitzar ERC i poder relegar-lo a Partit minoritari en l'oposició, amb molt poca influència. Partit que estava cridat a liderar una Catalunya lliure i que es veu relegat al vagó de cua d'una Catalunya lliurada a Madrid i al seu lider Zapatero.

  .

  Artícles recents al Diari de l'Arc46:.

  .

 • Salvem Mallorca. GOB
 • Referents i recursos per al procés d'orientació
 • Elaboració del Pla de Convivència del Centre
 • Educació Ambiental
 • Canvi de plans a FP
 • Començament del curs als CEPA
 • Memòria Històrica
 • El Pacte Social de la Moncloa (II)
 • Manifest de la AHC .
 • Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen
   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb