Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psic˛leg humanista i social.

Progressistes de Felanitx

satalaieta | 27 Febrer, 2007 06:20


Felanitx anterior 

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 .http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net El blog de Jordi Bayona  Felanitx anterior  Felanitx més recent

Progressistes de Felanitx

Estimats amics i amigues progressistes de Felanitx: 

1 Acabo de rebre aquest missatge. A més, l’he rebut com un dels destinataris personalitzats del mateix (jo contest, per ser un particular, a tots, però en còpia oculta; no sigui cosa que algú prefereixi no rebre missatges meus, particulars, en els que es vegin les adreces de tots els destinataris). Imagino que algú de la Plataforma "Quin Port Volem" ha estat qui ha tingut la deferència de donar les dues adreces meves (aquesta i la d'ONO).  

2 Vos felicit i me felicit d'aquesta iniciativa. M'agradaria, si és possible, que integrassiu dins "Progressistes de Felanitx" a l'agrupació local del PSIB-PSOE i hi serieu tots (no sé si n'hi ha algun més). M'agradaria que, a la propera legislatura, hi hagués un Ajuntament honest format per totes les forces honestes i que el PP i UM del tàndem de l'especulació i la corrupció urbanística desapareixes per a sempre del meu estimat Felanitx (interessadament, m'he passat tota la legislatura i la part de l’anterior, la del batlle Miquel Julià, lluitant contra la presumpta prevaricació i corrupció del Secretari de l’Ajuntament de Felanitx i dels dos batlles d'UM i PP -Miquel Julià i Catalina Soler- esmentats, que ha ocasionat la vergonyosa, il·legal i il·legalitzable  paret de Son Sard davant les cases 93 i 94 de la quarta volta, paret que manaren enderrocar, per a sempre, els batlles del PP Antoni Grimalt i del PSOE Miquel Riera, així com intentant evitar l’intent de robatori de la parcel·la 481 del polígon 37 de Felanitx, de part del camí públic municipal 9015 de Felanitx, que ni Miquel Julià, ni Catalina, ni el Secretari d’ambdós batlles han defensat mai, al menys fins ara, per a l’Ajuntament de Felanitx i tots els concarrins i felanitxers, i part de la casa 94, parts, actualment, en recuperació i rehabilitació particular urbanística rústica. Desinteressadament, he sofert, amb tots vosaltres, la destrucció i artificialització, per part dels presumptes corruptes del PP matista, del millor port natural de les Illes, sinó del món. El petit i repel·lent grande, president de Mallorca, fa una urbanització FERosa que, segons diuen, pot multiplicar per quatre la ja superinflada població des Port de Felanitx. Esper que si, juntament amb el PSIB-PSOE, guanyau les eleccions, atureu tant l’articficialització del Port natural com la urbanització FERosa, sense donar ni un euro d’indemnització. On s’ha vist mai, sinó és al si del PP-UM, indemnitzar als presumptes corruptes???!!!).  

3 És absolutament necessari que integreu a tots els votants felanitxers i noufelanitxers d’Extremadura, i de tot el món, de bona voluntat (encara n’hi ha molts d’aquests que, creient que la mare de Deu nom Catalina o que el Rector de Felanitx és una bona persona, encara voten PP o UM). És absolutament necessari, per a guanyar tots junts, que integreu als qui parlen castellà (la vostra web: bilingüe), alemany, anglès, francès,... tant com als qui parlen la nostra estimada llengua catalana (“mallorquí”, diuen alguns), i que paulatinament aquests es vagin integrant a parlar com nosaltres.  

4 Si l’objectiu és guanyar, per a, des del poder municipal, recuperar l’ecologisme, la llengua i l’ètica política i social, per a sobre el protagonisme personal, polític o de sigla, no dubteu en cridar-nos per a que puguem fer un o una sèrie  d’actes a Felanitx, tots els seus llogarets, i Port de Felanitx, de suport a totes les forces humanistes, ecologistes i socials:

5 L’Associació Humanista de Comunicació vos recolza i vos dona suport en bé de la regeneració paisatgística, urbanística, cultural i ètica de Felanitx. Així com vos convida a unir-vos a totes les entitats humanistes –que integra les culturals- i ecològiques solidàries (que van juntes) de la FEH Fins a la victòria, endavant Felanitx!!!.  

Antoni Ramis Caldentey
President de l’Associació Humanística de Comunicació
http://www.arc46.com  
 

----- Original Message -----
From: <info@progressistesdefelanitx.cat>
To: <Molts: Tots els que rebeu aquest missatge en còpia oculta>
Sent: Monday, February 26, 2007 11:50 AM
Subject: Benvinguda (Progressistes de Felanitx) 

Progressistes de Felanitx. 

Les agrupacions de Felanitx del PSM-EN, Alternativa EU-EV i Esquerra han decidit presentar-se en coalició a les eleccions locals del maig de 2007.

A partir d’aquest anunci, s’han creat diverses comissions conjuntes de feina formades per persones de les tres formacions polítiques i, sobretot, per independents il·lusionats amb aquesta iniciativa. Abans de continuar, volem fer-te saber que el teu correu personal ens ha estat facilitat per coneguts o amics teus pròxims a la coalició, que creuen que alguna de les informacions que genera i generarà Progressistes de Felanitx et pot interessar d’alguna forma o altre. 

A partir d’aquí, si no vols rebre més informació pel motiu que sigui, n’hi haurà prou retornant-mos el missatge, sense cap compromís ni explicació i automàticament el teu correu serà esborrat del llistat. Si decideixes fer-ho més endavant el teu correu s’eliminarà igualment. 

Aquest mail sols vol ser una eina més d’informació general sobre el municipi de Felanitx.

No pretén fer partidisme pur i dur ni predicar quina és l’opció més vàlida a l’hora d’anar a votar. Això va teu! 

Et demanaràs també si els missatges de Progressistes de Felanitx poden col·lapsar-te la bústia a diari, emprenyar-te més del que voldries o posar-te en compromisos que no et venen de gust. Idò et feim saber que no, res més lluny de la nostre voluntat. Pensam que no mereixem la nefasta política del PP local (o ets dels nostres o quedes fora de joc).

Creim que Felanitx no es mereix la destrucció paisatgística impulsada pel PP, la corrupció urbanística que ens avergonyeix, el favoritisme cap als amics que ens costa milions, la reconversió del turisme cap al tot inclòs que exclou als sectors productius locals, el subministrament d’aigua no potable, la reducció dels espais democràtics...i la decadència imparable d’un poble que no fa molt destacava per la seva creativitat i ara es veu a punt de convertir-se en un poble de simples consumidors de coca de verdura que diuen “amén” a tot. 

Per més informació també podeu visitar la web:
www.progressistesdefelanitx.cat  

Per a qualsevol proposta, crítica, queixa o el que vulguis pots enviar un mail a info@progressistesdefelanitx.cat  

Progressistes de Felanitx 


blog de Jordi Bayona:
http://bayona.balearweb.net/  

Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani

·  Nou acte del feixisme i la seva intolerància
·  Dimecres dia 14 l'acte de la Plataforma Salvem Mallorca a La Salle
·  Itinerari pel Centre de Ciutat 03
·  Jornada d'FP a Palma
·  Plou a Palma: 9 de febrer 2007
·  Ford de 1929
·  Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
·  La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
·  Quina barra que té el Conseller d'Educació
·  Itinerari per Palma 02.
·   
.

Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

De la Veritat a la Dignitat

satalaieta | 22 Febrer, 2007 22:41

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

De la Veritat a la Dignitat

.  

Montserrat Ponsa

 

València ha donat al nostre país una lliçó de dignitat. Ha trencat el silenci. No hi ha dubte, les fosses parlen per si soles, tot i que ningú, fins ara, sentís el silenci dels morts  ni els propis familiars que tenien por. “Els feixistes son encara vius, dolents,  no ens perdonaran la gosadía” deia un familiar que demanava que el seu nom no sortís reflectit.

.

Acció Cultural del País Valencià ha fet una molt bona feina, ha endegat un procés que ha de dur a recordar a tots aquells innominats, castigats a l’oblit per haver estat capaços de declarar-se anti sistema: republicans, gitanos, masons i no doblegar-se davant les idees feixistes dels que van guanyar aquella guerra civil i que va omplir de dolor la majoria de llars. Més de vint i sis mil enterrats han estat documentats fins ara, tenen nom i cognoms, edat, homes, dones, infants, alguna família gairebé sencera morta en convents-pressons. Per què fins ara ningú s’ha atrevit a reivindicar-los? Quants hauran quedat soterrats sota les edificacions enormes de ninxos que s’han construit  ja en temps dels ajuntaments democràtics? 

La Comissió de la Veritat, formada per personalitats del món, ha demostrat que es pot fer justicia sense rencor, que es pot homenatjar i reivindicar aquella malaurada gent sense convulsionar ningú, politicament parlant. Pretén només poder conseguir el dol per aquells morts, fruit de la repressió. La majoria van “morir” entre els anys 1939-1942, ja acabada la guerra. No us perdeu l’arxiu on consta la causa de la defunció: asfixia per suspensió, caquèxia, insuficiència cardio-respiratòria, tot eufemismes per tapar les execucions, les tortures, la misèria, el fred, malalties no assistides. Algunes dones joves inscrites el mateix dia que alguns fetus, o sia, de part.  

Diuen que les fosses de València son les més grans d’Espanya. Les vam visitar amb gran emoció, escoltant les explicacions de l’Ampar, l’amiga republicana que no podía controlar l’estremiment i, de tant en tant deixava caure alguna llàgrima. Ossaris que, amb la moguda darrera davant la pretensió d’edificar-hi nous ninxos per part de l’Ajuntament de València, -d’aquí la pressa dels organitzadors en concloure la preparació de la Comissió de la Memòria-, han deixat al descobert restes que cal anar enterrant, vèrtebres i ossos que, amb la pluja i el vent suren a la superficie. No m’ho han explicat, en soc testimoni. On avui hi ha el crematori, era el lloc on es feien les execucions, prop d’un rierol que servia per a netejar la sang dels morts. La Constitució de la Comissió ha estat doncs un encert, per la gent que la conforma, pels historiadors que l’assessoren, per la gent que hi treballa, per l’estima que uns i altres desprenen un cop escoltats els seus parlaments, per la sobrietat i la delicadesa en tractar un tema que podría derivar en odi i, que en realitat, s’ha convertit en repte per a tots els valencians i esperem que per a tots els ciutadans d’Espanya i d’arreu. València ha obert una escletxa de llum per donar compte del passsat, perquè mai més es puguin repetir tan luctuosos fets. No és bo oblidar, cal recordar, perdonar.

Avui em deia Eliseu Climent que la Facultat de Dret del país valencià ha ofert la seva col.laboració per ajudarlos en els seus afanys: reconeixement de les victimes,  ubicació dins les fosses, parlar amb els familiars.Ha estat important escoltar la veus dels que encara són vius, fills, germans, amics que, de forma oral, han concretat el què eren meres especualcions. Les d’un nen de 9 anys que va romandre davant la pressó on havien conduït el seu germà gran i la seva promesa i que, a entrada de fosc va veure com els treeien, els ficaven dins un cotxe i els conduien a la porta del cementiri on els van afusellar. Els cossos els van tirar dins un forat que ja tenien preparat. Mai ho havia explicat, tenia por... Dignifiquem els nostres morts, és l’homenatge que els podem retre. 

Montserrat Ponsa,

periodista,

Catalunya

.

Artícles recents al Diari de l'Arc46:.

.

 • Nou acte del feixisme i la seva intolerància
 • Dimecres dia 14 l'acte de la Plataforma Salvem Mallorca a La Salle
 • Itinerari pel Centre de Ciutat 03
 • Jornada d'FP a Palma
 • Plou a Palma: 9 de febrer 2007
 • Ford de 1929
 • Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02.
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Nou acte del feixisme i la seva intolerÓncia

  satalaieta | 14 Febrer, 2007 01:01

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Nou acte del feixisme i la seva intolerància   

  .

  Rebut, per correu electrònic


  NOU ACTE CONTRA EL FEIXISME I LA INTOLERÀNCIA

  Durant el cap de setmana passat, la nostra seu del carrer Àngel Guimerà va ser objecte d'un atac feixista en forma d'una pintada que, amenaçant directament al col·lectiu juvenil Maulets, en realitat va dirigida contra la convivència, contra l'exercici de les llibertats i contra la tolerància en una societat democràtica. Totes les persones demòcrates de qualsevol tendència ens hem de donar per al·ludides amb aquests tipus de fets, hem d'exigir als responsables institucionals la persecució i prevenció de les amenaces feixistes, sense renunciar a l mobilització social com a eina garantidora i ampliadora de les llibertats personals i col·lectives.

  Per això, des de CGT-BALEARS no volem deixar aquest fet sense resposta, i avui presentarem la corresponent denúncia a la policia, a més d'un informe a Delegació del Govern, tot exigint la identificació dels autors, la depuració de les responsabilitats i la necessària prevenció perquè fets com aquests, i altres tipus d'amenaces o agressions, no tornin mai a succeir en la nostra societat.

  Finalment, manifestam la nostra solidaritat amb el col·lectiu Maulets, i amb totes les persones i entitats víctimes d'amenaces o agressions feixistes.
  Fem una crida a tots els nostres afiliats i afiliades, i a totes les persones compromeses amb la causa de la llibertat, perquè romanin alerta davant la possibilitat d'una revifada feixista a Mallorca.

  .

  .

     Contra el feixisme i la intolerància, salut i llibertat.
  Secretariat Permanent de CGT-BALEARS
  Palma, 13 de febrer de 2007

  .

  .

  Adreces i telèfons potestatius (si cgt preferiu els ocultam. Diagau-ho a un comentari a aquest escrit) per a missatges de suport:

  Camí Veïnal de Son Rapìnya, s/n Centre Cial. “Los Almendros” 2ª planta 07013 Palma (Mallorca) Illes Balears

  Tel. 971.791.447 Fax. 971.783.016 Correu electrònic: sp@cgt-balears.org

  .

  .

   

  - Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani.

    .
 • Itinerari pel Centre de Ciutat 03
 • Jornada d'FP a Palma
 • Plou a Palma: 9 de febrer 2007
 • Ford de 1929
 • Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Dimecres dia 14 l'acte de la Plataforma Salvem Mallorca a La Salle

  satalaieta | 11 Febrer, 2007 22:11

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Dimecres dia 14 l'acte de la Plataforma Salvem Mallorca   

  .

  Dimecres dia 14 de febrer a la Salle
  Hora?

  .


  Portocolom (Felanitx) en perill

  .

  .

  Dimecres dia 14 l'acte de la Plataforma Salvem Mallorca a La Salle


  NOU ACTE CIVIC EN DEFENSA DE MALLORCA CONVOCAT PEL GOB I LA PLATAFORMA SALVEM MALLORCA

  .

  Els convocants no ns han comunicat l'hora


  Per al proper dimecres dia 14 de febrer les Plataformes Ciutadanes i el GOB organitzen un acte cívic a l'auditori de La Salle. Aquest acte, que coincideix amb el tercer aniversari de la gran manifestació de 14 de febrer de 2004, tendra un caràcter reivindicatiu, i alhora lúdic i
  cultural.

  Aquest acte s'emmarca dins de les actuacions que les distintes Plataformes duen a terme en defensa del territori i el medi ambient i tendrà un format divers que combinarà actuacions musicals, projecció d'audiovisuals, actuacions teatrals, així com a diverses discursos de les Plataformes i el GOB, En concret aquest serà el seu contingut:

  - Presentació de l'acte

  - Projecció d'un audiovisual de Miquel Àngel Dora

  - Actuació teatral de Buffon's

  - Intervenció d'una Plataforma ciutadana

  - Nou audiovisual de Miquel Àngel Dora

  - Actuació teatral de Buffon's

  - Nova intervenció d'una Plataforma ciutadana

  - Intenció musical de S'arrualjazzmort

  - Intervenció final d'un membre del GOB


  TERCER ANIVERSARI DE LA MANIFESTACIÓ DEL 14-02-04

  Dia 14 de febrer se commemora el tercer aniversari de la gran manifestació que amb el lema de "Qui estima Mallorca no la destrueix" se va celebrar pels carrers de Palma. Aquella manifestació tenia com objectiu evitar la construcció que les grans autopistes que s'havien projectat i al mateix a evitar els projectes que en aquells moments ja se presentaven a Mallorca

  TRES ANYS I MIG D'ACTIVITATS EN DEFENSA DEL MEDI AMBIENT

  Aquests darrers anys s'han caracteritzant pels nombroses projectes agressius cap al nostre territori i el medi ambient, entre els quals cap recordar la construcció d'autopistes, la construcció de grans equipaments, urbanitzacions, pedreres, camps de golf, etc. Al mateix
  temps s'ha produït un procés de desproteccio d'una sèrie d'espais naturals, tant a Mallorca com a a Eivissa.

  Aquestes agressions han tengut una important resposta ciutadana, que s'ha traduït amb la creació de

  PLATAFORMES CIUTADANES

  Actualment a Mallorca hi treballen una quinzena de Plataformes ciutadanes, amb motivació territorial i ambiental. Vet aquí la llista d'algunes d'elles: 

  .

  - Federació d'Entitats Humanistes (FEH) 

  .

  - Associació Humanista de Comunicació (AHC) 

  .

  - Associació de veins Canamunt-Ciutat Antiga

  .

  Salvem La Real

  .

  - Parc de ses Vies

  .

  - Autovia No (Inca-Manacor)

  .

  - Es Carnatge 

  .

  - Ses Fontanelles

  .

  - Can Vairet (Calvià)

  .

  - Autovia no, desdoblament si (Inca-Sa Pobla)

  .

  - Sóller, on ets?

  .

  - Son Real no té preu

  .

  - Façana Marítima de Palma 

  .

  - Quin Port Volem? (Portocolom)

  .

  - 2n Cinturó 

  .

  - Salvem Son Busquets 

  .

  .

  .

  .

   

  -
  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani.  .
 • Jornada d'FP a Palma
 • Plou a Palma: 9 de febrer 2007
 • Ford de 1929
 • Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Itinerari pel Centre de Ciutat 03

  satalaieta | 11 Febrer, 2007 11:20

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Itinerari pel Centre de Ciutat 03  

  .

  Dissabte, 10-02-2007

  itineraripalma0301 itineraripalma0302 itineraripalma0303 itineraripalma0304

  itineraripalma0305 itineraripalma0306 itineraripalma0307 itineraripalma0308

  itineraripalma0309 itineraripalma0310 itineraripalma0311 itineraripalma0312

  itineraripalma0313 itineraripalma0314 itineraripalma0316 itineraripalma0317

  itineraripalma0318 itineraripalma0319 itineraripalma0320 itineraripalma0321

  itineraripalma0322 itineraripalma0323 itineraripalma0324 itineraripalma0325

  itineraripalma0326 itineraripalma0327 itineraripalma0328 itineraripalma0329

  itineraripalma0330

  1: Inici a Santa Eulàlia

  1 a 3: Santa Eulàlia

  4 i 5: Patis de "cases bones" de Ciutat. En Manel Domenech, o qualsevol que vulgui, que ens digui quins són als comentaris d'aquesta pàgina.

  6: En els comentaris

  7 a 14: Sant Francesc. Començam pel Claustre, possiblement el millor claustre gòtic religiós del món, per que l'exterior és irretratable per la quantitat d'elements moderns distorsionants, aparells hidràulics de fems, i cotxes inclosos. Foto 10 és un 10: Veis per què la meva dona no vol que vagi a cursos d'aquests tipus? M'enamoro de quasi totes les persones del curs, homes inclosos, i concretament d'unes senyoretes que podrien ser les meves netes, i així faig el ridícul. A la foto Àngeles, la més morena, i Silvia, la més rossa. Foto 13: Si el beat Ramón Llull resucitàs (com va fer Christ) i vés el que fan al seu remans religiós de pau de La Real, agafaria les sivellades i començaria a repartir estopa als comerciants  Matas, pepers i especuladors, com va fer Christ al Temple de Son Pare, convertit amb un mercad de dissabtes (foto 25). Foto 15: L'Abat de Sant Francesc, home de més de 100 anys, que ens mostre la porta que ell mateix va fer per a contribuir a la creació de l'escola de Sant Francesc, devers l'any 1953, quan en Franco encara era ben viu i influent.

  16 i 17: "Can Joan de s'aigo de sa neu", l'autèntica.

  18: L'amor en ruines.

  19: Als comentaris

  20: Arcs i finestra gòtics en ruines.

  21 i 22: Plaça Quadrado

  23: Sa Gerreria

  24: Ai, Catalineta! No és pot ser tan expressiva: Recorda al seu "Jefe" de Partit que ell és el culpable de tota la merda que ompl Mallorca, Eivissa i Formentera.

  25 i 26: Socors

  27: La Seu, la tenda més antiga de totes les Illes Balears, desde 1500 i pico sense aturar.

  28: Plaça Major: Uns indis de El Ecuador que fan molt bona música (de pau).

  29: Acaba el recorregut devant la porta de l'Esglesia de Sant Miquel.

  Gràcies Manel, per les explicacions dels itineraris 2 i 3.

   

   

  .

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • 3 Alícies en el país de les Maravelles
 • Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura
 • Palazuelo imputat per un delicte contra el patrimoni
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Jornada d'FP a Palma

  satalaieta | 11 Febrer, 2007 00:24

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Jornada d'FP a Palma 

  .

  Dimarts, 06-02-2007

  .

       
      
     
  .
  1 Una bona Directora General (no sembla del Govern Matas la Pau). El passat 18 de gener rebia la seva DG el Certificat ISO de qualitat en la gestió atorgat per AENOR. Enhorabona. 
  2 i 3: Assistents
  4 Orientadora, Magdalena Palliser; Directora, Margalida Ramis i Tècnic d'FP ______ Ramis, equip de professionals de l'IES Arxiduc Lluis Salvador: pel que varem veure a la Jornada, possiblement el millor Institut d'FP de les Illes Balears. L'AOIB, totalment oblidada per la DG d'FP, té la sort de tenir-hi la seva Seu a aquest millor Centre de Secundària (al menys pel que fa a l'FP).
  5 i 6 Més especialistes a la seva exposició.
  7 Lluc, orientador de la DG d'FP en una de les seves encertades intervencions.
  8 El nostre amic Biel Gomila. No sempre de la quantitat surt una exposició estructurada, de qualitat i orientadorament funcional i eficaç. Tot i ser orientador no ho és de l'AOIB (orientadors/es solidaris/es) i sempre ha estat més interessat per funcions directives que per orientadores. Va preferir citar l'Associació no professional educattiva de Directors de Secundària de les Illes Balears que la única Associació professional educativa de Secundària, l'Associació d'Orientadors i Orientadores de les Illes Balears (AOIB). Sí ens va citar a nosaltres, arc46, tot i que ho hagués pogut fer de forma més senzilla: arc46.com (Guia i Eines), ja que en la senzillesa hi ha la virtud.  
  9 Miquel Massanet, un bon tècnic de la DGFP. Ens va sorprendre (no el coneixiem personalment ni a nivell d'intervencions tècniques) molt favorablement el seu breu parlament. l'Haguèssim pogut signar en la seva totalitat
  10 Ricard Lopez, antic tècnic de la DG d'Innovació; Juanjo Bonilla, antic tècnic de la Conselleria de Treball; Magdalena Viver, orientadora del CEPA Alcudia i de l'AOIB i Càndida Enciso, Vicepresidenta de l'AOIB.
  .
  En definitiva, una bona jornada d'orientació d'FP (molt millor i més eficaç que la universitària d'Avelí Blasco) de la DGFP, amb alguns oblits funcionalment imperdonables i algunes intervencions que necessiten millorar, tot i que la majoria mereixedores del certificat de qualitat rebut.
  Per sort no hi havia ni en Matas ni en Fiol (la Jornada no anava dirigida a Centres de la FERE, ni a agencies de viatge orientadores educatives) que l'haguessin deslluida.
  .

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • 3 Alícies en el país de les Maravelles
 • Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura
 • Palazuelo imputat per un delicte contra el patrimoni
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Plou a Palma: 9 de febrer 2007

  satalaieta | 10 Febrer, 2007 07:13

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Plou a Palma: 9 de febrer de 2007

  .

  .

  .

  .

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • 3 Alícies en el país de les Maravelles
 • Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura
 • Palazuelo imputat per un delicte contra el patrimoni
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Ford de 1929

  satalaieta | 10 Febrer, 2007 07:04

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Ford de 1929

  .


  Ford de 1929 al carrer Aragó de Palma el febrer de 2007

  .

  .

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • 3 Alícies en el país de les Maravelles
 • Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura
 • Palazuelo imputat per un delicte contra el patrimoni
 • Tots a Sa Pobla... i demà al Museu de Mallorca
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Proves lliures TŔcnic i T. Superior. Illes Balears. convocat˛ria 2007

  satalaieta | 09 Febrer, 2007 11:15

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Proves lliures Tècnic i T. Superior. Illes Balears. convocatòria 2007

  .
  La DGFP (una de les bones*) de la Conselleria d'Educació (en general molt dolenta) del Govern de les Illes Balears (presumptament corrupte) ha publicat la convocatòria per a 2007 de les proves lliures per a fer mòduls necessaris per a l'obtenció dels títols de Tècnic i de Tècnic Superior: 

  .

  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves
  /paginesweb/Lliures.ca.htm

  .

  No les hem de confondre amb les proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior, de les que la seva convocatòria encara no està feta a dia 9 de febrer de 2007, tot i que, possiblement, sigui inminent. El que sí ha publicat aquesta Direcció General és un escrit indicant les modificacions que sofreixen aquestes proves d'accés per al present curs:

  .

  http://dgfpie.caib.es/sac/guia_proves/
  paginesweb/guiaprovesindex.ca.htm
   

   

  Molt interessants són els enllaços a aquesta DGFP que va fer fa, un temps, el nostre arc46:

  .

  http://arc46.bloc.cat/post/241/55151

  .


  * Quan escriviem que la DGFP és una de les bones no saviem, com ara sabem que havia aconseguit un premi a la qualitat, la qual cosa (tot i que en ocasions hi ha galardonats que són molt dolents) confirma la nostra valoració: 

  L'Arc Mediterrani (arc46) i l'AHC feliciten a la Direcció General de Formació Professional de les Illes Balears ("un caliu entre la cendra" diria un amic nostro de l'Associació), per el reconeixement certificat de qualitat per AENOR, ISO 9001:2000.

  Enllaç a l'event .

  La DGFP, fa estona, des d'abans inclús del Govern del Pacte de Progrés (i també en aquell Govern) que ens causa bona impresió, la impresió de que procuren fer les coses bé i al servei del ciutadà (i no malament per al ciutadà i bé per a ells i els amics com fan la majoria d'altres instàncies dels governs del PP). És per això que els felicitam i, com a usuaris, ens felicitam. Res a veure amb els dos que, sense cap mèrit recollien o atorgaven i recollien el premi, el Cardona del cas Mapau i el Conseller d'Educació (Sr. Fiol, no és a la Conselleria a qui donen el Premi. La vostra Conselleria (igual que el vostre govern, presuntament corrupte), i entre d'altres mitjançant la DG d'Innovació, no sols no és de qualitat, sino que és nefasta, no arriba ni a normal, amb gran perjudici personal i social a alumnes, professionals i ciutadans).  

  Antoni Ramis Caldentey
  Editor de l'arc46
  Psicòleg humanista i social

  .

  .

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • Quina barra que té el Conseller d'Educació
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • 3 Alícies en el país de les Maravelles
 • Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura
 • Palazuelo imputat per un delicte contra el patrimoni
 • Tots a Sa Pobla... i demà al Museu de Mallorca
 • Rodríguez, Matas, ETA i Sadam Hussein, I. Antoni Ramis
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)

  satalaieta | 05 Febrer, 2007 22:45

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 .http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net El blog de Jordi Bayona  Felanitx anterior  Felanitx més recent

  La mafia de Felanitx ja ataca!!! (en el blog de Jordi Bayona)

  .

  http://bayona.balearweb.net/post/555/29014

  al blog de Jordi Bayona:

  http://bayona.balearweb.net/ 

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • Itinerari per Palma 02
 • Sant Antoni a Sa Pobla
 • Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC
 • 3 Alícies en el país de les Maravelles
 • Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura
 • Palazuelo imputat per un delicte contra el patrimoni
 • Tots a Sa Pobla... i demà al Museu de Mallorca
 • Rodríguez, Matas, ETA i Sadam Hussein, I. Antoni Ramis
 • Gloses de Sant Antoni. Recuperat de l'any passat
 • .

  .

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Quina barra que tÚ el Conseller d'Educaciˇ

  satalaieta | 05 Febrer, 2007 10:25

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Quina barra que té el Conseller d'Educació de I. Balears

  .


  Una altra condena: 
   
  http://satalaieta.balearweb.net/post/23/23939

  Ha comès una infracció urbanística consistent en fer la seva piscina de Sineu a un espai públic que havia de ser carrer. Ara, per a llevar la piscina d'aquest espai (per a corregir la seva infracció), demana 6 milions de les antigues pessetes. Quina barra! El que hauria de fer és pagar la sanció corresponent en lloc de reclamar uns doblers públics per la seva mala gestió. 

  .


  En la fotografia, el Conseller d'Educació i Cultura és el de la cara més vermella.
  Deu estar empagait.

  Antoni Ramis Caldentey
  Psicòleg social i humanista
  Illes Balears, 05 de febrer de 2007
   

  Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Itinerari per Palma 02

  satalaieta | 04 Febrer, 2007 00:57

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Itinerari per Palma 02

  Quan? Dissabte 03-02-2007

  On? Manel (Domenech) hauries de fer un comentari dient que representa cada fotografia

  .
     
      
      
 • Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Sant Antoni a Sa Pobla

  satalaieta | 02 Febrer, 2007 22:03

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Sant Antoni a Sa Pobla

  I enguany hi eren tots: presuntes i no presuntes,...? Tot i el prota dels dirigents PP

      
     
  .
  .
 • Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

  .
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  24 Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC

  satalaieta | 01 Febrer, 2007 01:26

  Associació Humanista de Comunicació 
  Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
  Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

  Memòria Històrica

  24 Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC) MLC

  Secció: Memòria Històrica

  Memòria històrica i lluita antifranquista

  .

  24 Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC)

  .

  Per Miquel López Crespí

  .

  Quan el 2 de juliol de 1976 els carrillistes illencs, amb permís especial del governador civil, el reformista Ramiro Pérez Maura, feren el seu primer míting oficial, la premsa celebrà l'esdeveniment com a "presentació pública dels 'comunistes'". En el Teatre Balear hi parlaren na Catalina Moragues, na Francesca Bosch i en Ramón Tamames. Cal dir, emperò, que per a nosaltres, els comunistes de l'OEC, aquell acte no podia representar mai la sortida pública dels "comunistes", ja que per a l'OEC, per a l'esquerra revolucionària (i hi podríem incloure dins aquesta valoració el MCI, la LCR, el PORE...), el partit de Carrillo era, a conseqüència dels seus abandonaments d'idees i principis, el grup més allunyat que hi pogués haver del comunisme (dins el camp de l'esquerra, és clar). No en parlem de quina era la nostra opinió quan, a mesura que s'anava consolidant la reforma, Carrillo anà abandonant la lluita per la república democràtica, el socialisme entès com a poder dels treballadors, el leninisme (democràcia directa, consells obrers [soviets]...), l'autodeterminació, la consolidació de la unitat sindical... Tota una llarga història d'abandonaments que feia que els comunistes mai no el poguéssim considerar un grup proper a les posicions del marxisme revolucionari. Per això, per a les organitzacions que ens reclamàvem del socialisme i la república la primera aparició oficial dels comunistes va ser la nostra, la de l'OEC (malgrat que abans ja havíem fet moltes "sortides" públiques que sovint acabaven en detencions: venda de premsa, mítings ràpids enmig del carrer, intervenció en assemblees a hotels, barris i facultats, manifestacions...). Aquesta presentació semilegal (el patrit encara no havia estat legalitzat) va ser la que reflectia la periodista Elena Checa en el diari Baleares el 21 de maig del 1977. Era una sortida pública a Son Cladera coincidint amb les primeres eleccions d'ençà de la guerra civil. Aleshores els pactes entre el franquisme reciclat i l'oposició no permeté la legalització dels comunistes (només es legalitzà el grup de Carrillo). Els altres partits comunistes (MC, POUM, AC, LCR...) ens haguérem de presentar disfressats rere les sigles de fantasmals i inexistents "Agrupacions d'electors". Però la trampa ja era feta. Els diners de la banca i el poder dels grans mitjans de comunicació (TVE, premsa, ràdio) varen ser posats al servei dels partits que acceptaven la reforma del règim i l'esquerra que acceptava la monarquia.

  Existien tants fets d'ençà la mateixa revolució soviètica o de la guerra civil i la postguerra que ens separaven dels hereus de l'estalinisme! Cap a l'any 1976-77 el PCE encara no havia fet autocritica dels crims dels Ardiaca-Carrillo-Pasionaria (entre molts d'altres) contra l'avantguarda marxista i anarquista dels anys trenta. Ens referim a les matances de militants del POUM i de la CNT-FAI (i de brigadistes internacionals) en els tràgics Fets de Maig de 1937 a Barcelona, i posteriorment. Per als partits comunistes oficials l'estalinisme acabà amb la mort de Stalin i no calia fer més voltes a la qüestió. Però per a l'esquerra revolucionària que procedíem de l'Oposició Obrera a l'estalinisme, de l'herència dels bolxevics i revolucionaris soviètics, la cosa no era tan simple com pretenien els hereus del dictador de Moscou (Stalin). La manca de crítica envers aquest passat i sobretot l'actitud del PCE en temps de la transició provant de desactivar tota mena de mobilització antisistema ens repel× lia. La pràctica carrillista i socialdemòcrata en aquells anys arribà a cotes d'irrealisme bestials (irrealisme per a qui pogués pensar encara que PCE i PSOE volien un canvi en l'estructura de l'estat espanyol). L'antipopular Pacte de la Moncloa (1977) tornà a confirmar la tenebrosa història d'unes direccions venudes en cos i ànima a l'oportunisme més ferotge. No cal dir que exceptuam d'aquesta anàlisi el provat valor dels seus militants de base, els anònims i esforçats lluitadors contra la dictadura franquista. Aleshores ja era evident que els pactes socials més importants de la transició varen ser els de la Moncloa, que van desactivar la lluita obrera (democràcia directa i coordinació de les assemblees, "soviets" a Vitòria i altres indrets de l'Estat, unitat popular anticapitalista arreu, republicanisme i independentisme...). Posteriorment, en la mateixa línia de claudicacions davant els sectors més reaccionaris de la societat i de la patronal, tant PSOE com PCE continuaren amb la seva línia desmobilitzadora. Recordem l'Acord Nacional d'Ocupació (ANE) de l'any 1981, signat després del cop d'estat de Tejero, i l'Acord Econòmic i Social (AES) del 1984, amb Felipe González en el poder; ambdós comportaren una pèrdua decisiva de poder adquisitiu dels salaris a canvi de la promesa mai complerta de reduir l'atur. A. Van den Eyden en el seu imprescindible Petit vocabulari polític de marxisme (publicat per Edicions de 1984) explica (pàg. 110): "Fou tan desastrosa l'experiència d'aquests pactes socials, que en els tretze anys següents semblà impossible repetir-la. I quan, l'any 1997, sota Aznar, Comissions Obreres i la UGT van acordar amb la patronal una segona 'reforma laboral' que abaratàs i liberatitzàs l'acomiadament, el govern no la va firmar, per dissimular el caràcter de pacte social inspirat des del poder capitalista".

  Quan els comunistes illencs (amagats sota les sigles de "Front de Treballadors" perquè pel maig de 1977 encara érem il× legals) ens presentam a les eleccions ho fem per provar de sortir de la clandestinitat i, en els darrers temps, del cercle de ferro en què el franquisme reformat i l'oposició pactista ens tenien reclosos. Parlam del silenci i la marginació constants a què érem sotmesos. I el 20 de maig de 1977 els candidats oficials del "Front de Treballadors" (disfressa d'OEC) que sortim a donar la cara en el "Salón Odeón" de la barriada de Son Cladera de Ciutat som: Josep Capó, Jaume Obrador, Antonio Abarca, Martí Perelló i Miquel López Crespí. En aquell moment ja sabem que la banca i tot el poder dels grans mitjans de comunicació de masses del sistema, són al servei d'UCD, PSOE, PCE i els partits nacionalistes burgesos (de Catalunya i d'Euskadi). Els comunistes, a part de no ser legals encara, només servim (1977) per donar carta de credibilitat a la maniobra reformista. Per això no ens detenen quan en els mítings, perdent la por, cada vegada més agosarats, anam traient els símbols que ens indentifiquen amb l'Organització d'Esquerra Comunista. La maniobra de reforma pactada entre franquisme reciclat i oposició domesticada requereix fins i tot certa participació de "radicals" (comunistes, independentistes...) en aquell gran muntatge propagandístic.

  Nosaltres (a part del programa de reivindicacions transitòries que presentam) som gent de principis. Aleshores pensàvem (i pensam encara!) que els principis són les idees bàsiques d'una política o d'un partit. Per als marxistes (d'aleshores i d'ara mateix) són principis les idees relatives al caràcter de classe del partit (obrer), als seus objectius (el comunisme, la societat sense classes socials), als seus mètodes (l'acció revolucionària), a la seva teoria (el marxisme revolucionari), i a tot el que hi ha de més sòlidament establert en l'ideari del partit. La política del marxisme és política de principis, en el sentit que rebutja en general les maniobres i les combinacions que els contradiuen. Als Països Catalans la unitat de l'OEC es va fer amb el POUM i AC. L'agrupació d'electors es deia FUT (Front per la Unitat dels Treballadors). A Barcelona, el míting central del FUT tengué lloc el dia 9 de juny del 1977 amb participació de la vella guàrdia del POUM. Hi era present, fent costat als dirigents i militants d'OEC, AC i de la LCR, un dels fundadors del POUM i company de lluita d'Andreu Nin, així com antic secretari de les Joventuts Comunistes Ibèriques (JCI), Wildebaldo Solano. En el míting intervingueren Pau Pons (LCR), Dídac Fàbregas (OEC), els dirigents del moviment obrer basc Sabino Arana i Tomás Etxabe i diversos membres de la candidatura del FUT (Gabriela Serra, Emili Espín, Montserrat Cervera i Antonio de Alfonso). A Ciutat, com explicàvem una mica més amunt, la sortida a la llum pública dels comunistes es va fer a Son Cladera (una de els barriades de Ciutat on, gràcies a Jaume Obrador i Maria Sastre, existia una forta presència d'OEC). El periodista Joan Martorell féu una breu ressenya de l'acte. La petita nota sortí publicada a l´Última Hora del 21 de juny del 1977 i deia (entre altres coses): "Un local del barrio de Son Cladera fue el escenario elegido por el Frente de Trabajadores de las Islas para presentar a los integrantes de su cantidatura ante las próximas elecciones.

  'Tras el comentario de las trayectorias personales de Ana Gomila, Jaime Obrador, Martín Perelló, Antonio Abarca, Miguel López Crespí y José Capó, integrantes de la candidatura, se habló de la necesidad de que el pueblo esté presente en las próximas elecciones... Tras ser comentado el programa electoral del Frente de Trabajadores se incidió en la necesidad de reestructuración de la economía de las Islas, haciendo especial hincapié en la importancia de socializar la industria turística, reforma fiscal y de las estructuras agrarias, todo ello en el marco de la lucha por la autonomía y el autogobierno del pueblo de las Islas. En este contexto la canidatura del Frente de Trabajadores se presenta como medio de presión para la conquista de la amnistía total y la libertad sin exclusiones para todos los partidos y organizaciones populares, reivindicando además el derecho a la autoorganización de la clase trabajadora".

  Memòria Històrica
  © Miquel López Crespí
  © Arc46, grup de comunicació
  .
  24 Les eleccions del 15-J i els comunistes de les Illes (OEC)

  Febrer de 2007 

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen
   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb