Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Mª Dolores Vazquez exposa a Valldemossa entre el 7 i el 13

satalaieta | 07 Setembre, 2007 22:43

Mª Dolores Vazquez exposa a Valldemossa entre el 7 i el 13 de setembre

 

IMGP4539 IMGP4541  IMGP4544 IMGP4530

IMGP4528 IMGP4535 IMGP4538 IMGP4536

IMGP4543 IMGP4542Video de l'exposició de Mª Dolores Vazquez (You Tube)

.

 

Cultura i Transició a Mallorca. Miquel López Crespí

satalaieta | 07 Setembre, 2007 21:20

Cultura i Transició a Mallorca. Miquel López Crespí

Abans-d'ahir anava jo ensimismat pel carrer de Sant Miquel, quan algú m'aborda (ja!!!???) pel darrera, em gir i, qui era? el company i col·laborador, el pobler Miquel López Crespí, l'escriptor (i periodista) més prolífic i més guardonat d'Espanya. I possiblement l'autor que més haurà escrit per a recuperar la Memòria Històrica de les Illes. Me regala i dedica el seu darrer llibre: "Cultura i Transició a Mallorca":

Miquel López Crespí dedica "Cultura i Transició a Mallorca" a l'amic Antoni Ramis Caldentey per tot el que fa per la nostra cultura" Signatura. Palma (Mallorca) Set.-07

El vos aconsello, com tots els altres llibres d'assaig o de narrativa d'aquest autor, per que sempre resulta molt familiar i de molt fàcil i agradable lectura. alhora que molt instructiu. Parla de les nostres històries socials, polítiques, literaries,...

Vegeu la col·lecció de "Memòria Històrica, col·laboració de Miquel López Crespí al nostre Arc Mediterrani (Humanista)

Miquel López Crespí al nostre bloc de fotos:

070907lopezcrespi02 070907lopezcrespi01 poesiamlc 13 poesiamlc poesiamlc 11

poesiamlc 10 poesiamlc 09 poesiamlc 08 poesiamlc 07

IMGP2307 IMGP2306 IMGP2305 IMGP2303

IMGP2301

 • Gràcies, perdó, prudència i calma
 • Calendari Escolar 2007-08. Illes Balears
 • Tornam a començar, Calendari escolar i eines per a Centres i Educadors
 • 31 El PSM l'any 1978: per l'autodeterminació i el socialisme
 • 30 La repressió feixista contra l'esquerra revolucionària: detencions i tortures
 • Salvem Montserrat
 • 28 d'Agost, Sant Agustí. Felanitx
 • Cala Figuera. Santanyí. Mallorca. Illes Balears
 • Segueix la seva Santa Desvergonya
 • Mapes de les Illes Balears
 • .

  Gràcies, perdó, prudència i calma

  satalaieta | 07 Setembre, 2007 15:57

  Arc Humanista de Comunicació  (AHC)

  Arc Mediterrani (46)   Arco Atlántico (98) 

  Actualitat i Els nostres escrits 

  Contacta amb nosaltres: arc46nou(arrova)mallorcaweb.net

  Gràcies, perdó, prudència i calma

  Estimats amics i amigues:

  .

  Una vegada passades les vacances, sempre necessàries per a sedimentar, m'adono, perquè així m'ho diuen i “fan veure” molts amics i amigues, de tres o quatre fonaments bàsics:
  1 En general, la gent no entén la necessitat de forçar la maquina per a aconseguir la coherència, veritat i justícia. Com deia Aina Calvo, en l'entrevista que li vam fer Afeez i jo: “Conec la norma, la compleixo i la faig complir” és més important que “només sempre que la norma sigui justa i no capritxosa” com li vaig respondre jo. Potser sigui perquè som incapaços de posar-nos en la pell dels que sofreixen injustícia o incompetència de certs polítics o funcionaris (pitjor estan, diran ells, qui han de sofrir, a L'Iraq la “norma” injusta i assassina del bushisme”). No obstant això, aquests dos últims dies hem vist com un ciutadà s'ha cremat “a lo bonzo” perquè no troba cap solució a la seva precarietat, o com altre ciutadà ha vist trencada la seva columna vertebral a l'altura de les cervicals, quedant tetraplègic per a sempre, només pel fet que al “seu patriota” agressor no li agraden les persones negres. Molts dels nous es preocupen més per acomodar-se que per resoldre les necessitats socials (polítiques) que estroben a les seves competències.
   

  2 Tampoc és cert que el nou sistema reconegui i agraeixi els “qui” i els “ques” que hagin ajudat al seu adveniment (com en la transició, uns van ser qui van forçar el canvi –PCE i partits i grups més a l'esquerra- i uns altres qui ho van aprofitar –PSOE-).

  .   

  3 L'arc “humanista de comunicació” (AHC) és incapaç d'assumir les seves responsabilitats, fins i tot només les econòmiques, adquirides amb els pocs que ens van mostrar les seves importants necessitats, donat el silenci o incomprensió, segons els casos, de les noves organitzacions polítiques i mediàtiques, dels recursos de les quals nosaltres en som absolutament necessitats.
  4 La nostra forta pressió de finals del curs passat, a més de fer-nos gastar massa energia, no només ha afectat a qui anava dirigida aquesta pressió (col·laborarem en la regeneració ètica de la política social que ens afecta), sinó també a molts amics i amigues, que ho han viscut més com un sofriment personal propi que com una aposta ferme pel canvi social cap a postures més justes, solidàries i eficaces, i que, ara com ara, no han aconseguit la majoria dels nostres objectius personals proposats.

  Això últim, el dolor que hagi pogut causar als “meus” i a la gent benvolguda, amics i amigues... i alumnes i altres persones conegudes, amb necessitats molt concretes o específiques, a qui se'ls va donar unes expectatives que molt difícilment es podran confirmar, és el que més lament molt sincerament. A tots vosaltres, perdó i moltes gràcies. Esperem que el temps, jutge que dóna, i lleva  i posa a cadascun/a en el seu lloc, acabi canviant la situació. Jo només fa 60 anys que ho espero... i em desespera que la meva aportació serveixi per avançar tan poc en el seu assoliment. “És de ben nascuts ser agraïts”. I no demano favors per a les necessitats més pròximes, sinó només coherència, eficàcia i justícia.

  Repeteixo: a tots els meus amics i amigues que hagi molestat, ofès o preocupat, perdó i moltes gràcies per la vostra amistat. Ho seguiré intentant, com deia Victoriano Fernández, “des de la calma i la prudència” (encara que, fins a ara, aquest sistema se m'hagi mostrat tan inoperant en els casos més necessaris, tan “res”).

  Antoni Ramis Caldentey
  Psicòleg Humanista i Social
  Arc Humanista de Comunicació
  http://www.arc46.com

  Illes Balears, 07 de Setembre de 2007

  .

  Altres temes recents a l'arc46:

  . 

  .

  Molt bé TONI

  Sebastià | 07/09/2007, 18:20

  Si no t'expliques millor no sé per què demanes perdons. Jo trob que ho has fet molt bé. Ànim, jubilat. Endavant!!!!!!!!!!!!!AHC

  ¿La foto és de la paret de Son Sard?

  Moltes gràcies, Sebastià

  Antoni Ramis Caldentey | 08/09/2007, 18:52

  Quin sebastià? En tenc uns quants d'amics. Tot i creure que he fet el que havia de fer i com ho havia de fer, contra la injusticia i contra la ineficàcia, els meus excessos verbals han molestat a alguns dels meus a més dels destinataris. A aquests meus a qui he molestat els hi deman perdó (també per les complicacions personals que aquests fets ocasionen, per incomprensió intencionada de qui els hauria de valorar en la seva real dimensió).

  Ah, se moblidava

  Antoni | 08/09/2007, 19:00

  La foto correspon al "Triangulet" de Son Sard. Al fons a l'esquerra si que esveu la ignominiosa paret que, tot i ordenada enderrocar per tercera vegada, segueix aixacada desafiant tota justicia i totes les ordres. La paret es veu millor al bloc castellà:
  http://arcoatlantico.balearweb.net/post/32250
  (hauràs de fer "copiar i enganxar" ja que als comentaris no es fa un enllaç).

  Nedstat Basic - Free web site statisticsEls arcs de comunicació comuniquen i uneixen
   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb