Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

L'Escola torna a caminar

satalaieta | 13 Setembre, 2007 22:31

Arc Humanista de Comunicació  (AHC)

Arc Mediterrani (46)   Arco Atlántico (98) 

Actualitat i Els nostres escrits 

Contacta amb nosaltres: arc46nou(arrova)mallorcaweb.net

L'Escola torna a caminar

Estimats amics i amigues:

Això, l'Escola, torna a caminar. Costa arrencar als que mai havien anat a escola i a alguns professors, però il·lusiona a la majoria per trobar-se membre d'un grup, ser “companys de classe”, aquest és el tercer graó de l'escala de les necessitats bàsiques de Maslow, després del de les de supervivència i seguretat. Per recuperar als seus companys després de les llargues vacances. Especialment als nins i nines, però també a la majoria de professors i professores. Com ha d'il·lusionar als nous responsables d'educació i a qui confiam amb que les seves idees i actituds van a ser més acords amb el nostre “model d'educació” que ha de permetre un “model humà” també més acord al nostre criteri: Més humanista solidari, i menys avar i egoista (menys capitalista).Barbara Galmés, la nova Consellera d'Educació, el primer que va observar a l'ocupar l'antic despatx de Francisco Fiol del PP, és que no havia diners: “Ara per ara no podríem pagar els sellos per a poder manar una carta a tots els centres des de la Inspecció educativa” (tampoc era necessari, podia fer-lo des d'un xarxa global educativa de correu electrònic que fa anys que demanem i oferim, a la manera que la tenen la Conselleria de Bnestar social, Infojove, o la xarxa d'orientació laboral de la Conselleria de Treball). Nosaltres havíem confirmat que més important que l'absència de diners era l'absència d'educació: No és de rebut l'agressió autoritària, perquè “si”, o perquè “Nosaltres som gent d'ordre i de pau” (d'ordre sí, però, de pau...?) o per qualsevol raó. L'agressió és incompatible amb l'educació. No van acceptar l'oferiment dels orientadors d'informar les orientacions de principi de curs per als centres, professors o orientadors, així com el nostre contra el mobbing i bullying en tot el sistema. “Aquí no hi ha bullying” (just començar la seva legislatura la Conselleria de Benestar Social en va descobrir un cas greu, que a més publicava fotos de la víctima en combinació).

Avui, dia que comença la carrera d'aquest curs ens diu el que jo, i molts dels nostres companys docents i orientadors, vinc defensant des de sempre: “La prioritat de la Conselleria d'Educació són els alumnes”. Igualment, fa uns dies va dir que facilitaria l'ús dels centres a associacions com AMADIBA (esperem que també com el nostre Arc Humanista de Comunicació).

Veurem com es tradueix en la pràctica. “Vegem com”, perquè, certament, coincidim: els nins, nines, alumnes, alumnes són la prioritat pel  del sistema educatiu. Fa 10 anys Jaume Mates va prometre que potenciaria al professorat per a incentivar-lo. Una promesa electoral que mai es va complir. I en l'última legislatura la Conselleria d'Educació va menysprear el diàleg amb els professionals d'educació i, en molts tècnics, molts espais (Direccions generals, Inspeccions i Centres) i moltes circumstàncies, l'educació, simplement va brillar per la seva absència.

Miquel Perelló, tècnic d'Innovació és una garantia que aquesta important DG sigui una mica més que una exposició de florers inservibles. Igualment, per a nosaltres, és una garantia que la Consellera doni molt més pes específic al Consell Escolar (òrgan de representació de la totalitat de la Comunitat Escolar) i que aquest estigui presidit, dirigit i coordinat pel nostre company Pere Carrió.

Esperem que no solament passem pàgina en la Conselleria, sinó que canviem de llibre.

I, benvolguts nins, nines, alumnes, alumnes, pares, mares, professors, professores, tutors, tutores, orientadors, orientadores, a “aprendre gaudint” o a “gaudir aprenent” a partir d’avui.  

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Humanista i Social
Arc Humanista de Comunicació
http://www.arc46.com

Illes Balears, 14 de Setembre de 2007

.

Altres temes recents a l'arc46:

. 

.

Nedstat Basic - Free web site statisticsEls arcs de comunicació comuniquen i uneixen
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb