Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Estudiam Hoteleria i Turisme en l'IES Calvià

satalaieta | 17 Setembre, 2007 21:53

Hoteleria i Turisme en l'IES Calvià

Rosaura Castellà Bañuls. Santa Ponça.

Diari de Mallorca, 16 de setembre de 2007 

Si no fem res, el departament d'Hosteleria i Turisme de l'IES Calvià en Santa Ponça, després de gairebé 20 anys en funcionament, tancarà les seves portes i desapareixerà. No tenim alumnes. I no sabem per què.

 

Impartim els cicles superiors d'Allotjament (Recepció) i Agència de Viatges, el cicle mig de Cuina i Garantia social de Serveis i de Cuina. Les classes són fonamentalment pràctiques. Tenim els últims programes informàtics en Gestió Hotelera, el programa Amadeus en temps real, aules d'informàtica amb un ordinador per alumne, cuines taller i un hotel escola a la nostra disposició. Realitzem pràctiques en les millors empreses del sector, aquí o en l'estranger.

.

Els nostres alumnes troben treball amb facilitat i la majoria, abans de finalitzar els seus estudis.

.

A més, els alumnes d'Agència de viatges i Allotjament tenen accés directe a la Universitat i convaliden assignatures i crèdits amb la carrera de Turisme.

.

Durant aquests anys, ens hem anat adaptant a les necessitats del calendari laboral de la illa. Per això els nostres cursos comencen al novembre i acaben al març coincidint amb el període de temporada baixa. L'ensenyament és, per descomptat, gratuït.

Som un centre públic i les nostres titulacions són oficials. De vegades, la gent és poc inclinada a l'ensenyament públic i critica la seva falta de mitjans, però nosaltres els tenim (i aspiram a més, per descomptat) i constituïm un equip de professors amb molta il·lusió i ganes de treballar. Els alumnes donen vida al Centre i és molt trist veure aules semibuides en Cicles de Formació Professional que tenen tanta sortida laboral.

.

Cicles formatius que en la península generen una demanda tan important que provoca llargues llistes d'espera en la seva matrícula. Què passa a Calvià? Què passa a Mallorca? Per ventura no vivim del turisme? Volem els millors turistes, els de més alt nivell però no ens formem per a ells? Nosaltres, els professors, no ens volem rendir, creiem fermament en el nostre projecte educatiu. Ah? i la matrícula està oberta! El nostre telèfon és 971694076?, per si aposten per una formació rendible.

.

.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb