Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psic˛leg humanista i social.

Dia 25 de juliol de 2010: Sant Jaume

satalaieta | 24 Juliol, 2010 21:51

Foto de Joan Picó. Juliol de 1973. Carretera que uneix les dues "bandes" de Portocolom. Felanitx. Mallorca. Felicitacions a tots els Jaumes, Jaumetes, Santiagos, Santiagues, Yagos, Yagues, Jacobs y Jacobes. A Portocolom, a les 12 h. travesía del Port nedant, a las 18 en el moll de l'duana: "Pal ensabonat", a las 18 en el mateix lloc: "Milla Urbana. Trofeu Portocolom", a les 22 a la plaçaa de Sant Jaume: Concert de la banda de música de Felanitx.

Tres x Tres Portocolom 2010

satalaieta | 17 Juliol, 2010 23:26

.

Ajuda a salvar a Sakineh Mohammadi

satalaieta | 16 Juliol, 2010 22:37

Sakineh Mohammadi

Rebut, per correu electrònic de Margalida Rosselló Pons
Hola Margalida
La justícia iraniana no ha suspès la lapidació de Sakineh Mohammadi, acusada d'adulteri. Ho va dir ahir el ministre d'exteriors de l'Iran, de visita oficial a Madrid, en contra del que va anunciar l'Ambaixada del seu país a Londres només uns dies abans.
Si no ho impedim, Sakineh serà apedregada fins a morir per gent de la seva pròpia comunitat. L'execució podria fer-se en qualsevol moment, a menys que ella i el seu advocat siguin oficialment notificats en cas contrari.
Des Amnistia Internacional ja hem lliurat gairebé 100.000 signatures a l'Ambaixada de l'Iran a Madrid contra l'execució de Sakineh, però necessitem moltes més per salvar-li la vida.
Per això, si encara no has signat la nostra petició, signa ara. I si ja has signat, comparteix aquesta informació amb tots els teus contactes perquè també ajudin a impedir l'execució. No seria la primera vegada que, gràcies a la pressió internacional, aconseguim parar les pedres.
Gràcies per actuar.
Esteban Beltrán.
Director Amnistia Internacional - Secció Espanyola
P.D. Amnistia Internacional coneix d'almenys altres 10 persones condemnades a mort per lapidació a l'Iran. Fes-te soci / a ara i ajuda'ns a parar les pedres.
Sí, vull ajudar a salvar la vida de Sakineh:
Ver el escrito en castellano:

Portocolom 2010

satalaieta | 15 Juliol, 2010 22:36


Portocolom, Felanitx, Mallorca, Illes Balears, 15 de julio de 2010. Mañana dia 16 es la festividad de la Virgen del Carmen, patrona de los marineros y dia de fiesta para todos los habitantes y visitantes de Portocolom. Las barcas, "enremallades" con banderas y guirnaldas salen en procesión acompañando a la barca mayor, portadora de la Virgen del Carmen.  

Este barco hundido habrá iniciado el verano varado en la playa de Portocolom, quizás sólo hasta hoy. Las autoridades desearían que mañana, ya estuviera retirado en el momento de la procesión de las barcas. Estaba previsto que lo retirarían, si no surgían imprevistos que lo impidiera, esta tarde. Desconozco si lo han conseguido. Antes de quedar varado el barco chocó repetidamente contra las rocas milenarias que hay entre las dos playas, rompiéndolas, como puede observarse en la tercera fotografia, en varios lugares.
.

.
.
.

Espanya, campiona mundial de futbol

satalaieta | 11 Juliol, 2010 23:57

Espanya, campiona del món de futbol, amb tota justícia (ha estat l'equip que, pel seu joc, més se l'ha merescut). Per primera vegada en la història del futbol mundial Espanya aconsegueix el campionat. Un gol d'Iniesta al minut 13 de la segona part de la pròrroga dóna la victòria a l'equip espanyol. Un a zero (el resultat més repetit per Espanya en aquest mundial) davant la selecció d'Holanda que ha estat justa subcampiona: Ha guanyat tots els partits que ha jugat d'aquest mundial excepte aquest partit final. Felicitam a la selecció i a tots els seus components: Han jugat molt bé i han donat exemple de fer bé les coses tant en el camp de futbol com fora d'ell. Un exemple com a jugadors, com a persones i en les seves relacions interpersonals. Tant de bo aquest exemple serveixi perquè tots els espanyols aprenguem del mateix i millorem en tots els aspectes personals i interpersonals. Tant de bo aquest campionat serveixi d'estímul perquè el país surti de la crisi econòmica i ètica i que els polítics de la corrupció, els sectaris, els especuladors, els negatius,... siguin capaços de pujar d'aquesta cinquena o sisena categoria política a la primera divisió, que aprenguin a, en lloc de prendre, a donar a la societat que han de servir. Felicitacions selecció espanyola de futbol i gràcies,... pel campionat i per l'exemple.
.
Polsa sobre el gràfic per a ampliar-lo

Polsa sobre el gràfic per a ampliar-lo

Quadernet del mundial 2010 amb tots els resultats
.

Concentraciˇ, demÓ per l'Estatut

satalaieta | 08 Juliol, 2010 12:06

Rebut per correu electrònic de Manel Domenech. Tot i que l'AHC no figura entre les entitats convocants, s'adhereix a la convocatòria.

Amigues i amics,

L'Obra Cultural Balear, juntament amb una plataforma formada per la majoria de partits de Balears (PSIB-PSOE, UM, PSM, ERC, EAV, Iniciativa d'Esquerres, Els Verds i Entesa per Mallorca), ha convocat una concentració contra les repercussions negatives que pot tenir a les nostres illes la sentència de l'Estatut de Catalunya, que tanca el model autonòmic i retalla competències presents a l'Estatut de Balears en matèries com llengua o finançament.

La concentració serà el divendres, 9 de juliol, a les 19.00 hores, a la plaça de Cort de Palma, sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim. En defensa del nostre autogovern".

L'OCB fa una crida a tots els socis i amics de l'entitat a participar-hi, així com a la manifestació de protesta convocada per Òmnium Cultural i altres organitzacions de Catalunya l'endemà, dissabte 10 de juliol, a Barcelona.

Jaume Mateu Martí, president de l'Obra Cultural Balear
.

Cap el campionat mundial de futbol

satalaieta | 05 Juliol, 2010 07:03


Uruguai, Holanda, Alemanya, Espanya

Polsa sobre el quadre per a veure'l ampliat
.
Cap al campionat mundial de futbol
Ja només queden 4 equips nacionals de futbol que opten al campionat mundial de futbol Sud-àfrica 2010: Uruguai, Holanda, Alemanya i Espanya. Els tres primers ja han estat en alguna ocasió campions mundials. L'única selecció de les quatre que no ho ha estat mai és la selecció d'Espanya. Esperem que aquesta manca s'esmeni el proper diumenge 11 de juliol, de manera que es pugui dir que les quatre seleccions que van arribar a les semifinals, totes elles, "han estat, en alguna ocasió, campiona del món".
Uruguai va quedar campiona del grup 1 amb 7 punts, va guanyar, en vuitens a Corea del Sud, per 2 a 1; en quarts es va imposar a Ghana per un empat a un, així com 4-2 en les tandes de penals, en semifinals s'enfronta a Holanda.
Holanda va quedar campiona del grup 5 amb tots els punts possibles (tres victòries de tres), en vuitens va guanyar a Eslovàquia per 2 a 1, el mateix resultat amb el que va guanyar a Brasil a quarts.
Alemanya va quedar campiona del grup 4 amb 6 punts; va guanyar per 4 a 1 a Anglaterra a vuitens i per 4 a 0 a Argentina a quarts, en semifinals s'enfronta a Espanya.
Espanya va quedar campiona del grup 8 amb 6 punts, dues victòries i una derrota, igual que el segon classificat: Xile. Espanya va guanyar per 1 a 0 a Portugal a vuitens i pel mateix resultat a Paraguai a quarts, en un partit trepidant, emocionant, amb un penal fallat per cada equip, i amb gol marcat a falta de 6 minuts per la conclusió, després que la pilota donés tres vegades consecutives a un pal abans d'entrar definitivament en la porteria de Paraguai. Esperem que el dimecres 7 de juliol guanyi a Alemanya la semifinal i el diumenge dia 11 guanyi a l'Uruguai la final. Jo voldria.
El que és cert és el proper 11 de juliol Espanya, Uruguai, Alemanya o Holanda, serà campiona del món 2010. I les altres tres s’hauran classificat, en aquest campionat, entre les quatre millors seleccions nacionals.

Ver el escrito en castellano:
.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb