Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psic˛leg humanista i social.

Eleccions al Parlament de Catalunya. 28-11-2010

satalaieta | 29 Novembre, 2010 00:59

.

Eleccions al Parlament de Catalunya. 28-11-2010


Escons (Diputats/des) a elegir: 135. Majoria absoluta: 68

2010
Candidatures
Vots
Diputats
CiU
1.198.010
38,47%
62
PSC-PSOE
570.361
18,32%
28
P.P.
384.019
12,33%
18
ICV-EUiA
229.985
7,39%
10
ERC/ESQUERRA
218.046
7,00%
10
SI
102.197
3,28%
4
C's
105.827
3,40%
3

CIU: Convergència i Unió
PSC: Partit Socialista de Catalunya
PP: Partit Popular
ICV: Iniciativa per Catalunya Verds
EUIA: Esquerra Unida i Alternativa
ERC: Esquerra Republicana per Catalunya
SI: Solidaritat Catalana per a la Independència
C’s: Ciutadans

2006
Candidatures
Vots
Diputats
CiU
935.756
31,52%
48
PSC-CpC
796.173
26,82%
37
PP
316.222
10,65%
14
ICV-EuiA
282.693
9,52%
12
ERC
416.355
14,03%
21
SI


---
C's
89.840
3,03%
3

CpC: Ciutadans pel Canvi
En las eleccions anteriors, les de 2006, es va formar govern mitjançant una coalició entre el PSC, ERC y ICV-EuiA, sent President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla del PSC.

Com resultat de les presents, el més provable és que CIU governi, en solitari, amb suports puntuals de distints partits, en funció del que es vagi a acordar en cada cas. Presumptament serà President Artur Mas de CIU.

.
.
.

Dia Mundial contra la violŔncia de gŔnere

satalaieta | 24 Novembre, 2010 22:22

.
Dia 25 de novembre, dia mundial contra la violència de Gènere

Per l'Associació Humanista de Comunicació, cada dia és el dia mundial contra la violència de Gènere, cada dia és el dia contra qualsevol agressió o violència. I fa temps que diem que cap agressió o violència quedarà eradicada si només es tracta sectorialment i no globalment. Poc avançarem mentre hi hagi gent que vagi contra un tipus determinat de violència o agressió i no s'oposi obertament i condemni altres agressions o violències. No acabarem contra la violència de gènere mentre hi hagi gent que, condemnnt-la, no condemni els crims del franquisme o no condemni els crims recents del govern del Marroc, o no condemni els crims a Palestina, a l'Iraq, a Rwanda, Sèrbia,...
Per anar contra la violència de gènere i tenir possibilitats d'èxit en la seva eradicació hem d'anar contra tota agressió o violència, fins i tot contra les de videojocs o actituds polítics.

.

El sucre Ús un gran enemic de la longevitat

satalaieta | 19 Novembre, 2010 00:03

.
El sucre és un gran enemic de la longevitat

Rebut, per correu electrònic, de José Zaiter Bittar
Antoni
T'envio un tema que interessarà als adults majors de la llista que dirigeixes si és que decideixes divulgar.
Es tracta sobre el perjudicial del sucre en els adults grans.
L'article argumenta el perquè de la necessitat d'una dieta baixa de calories i en sucre.

Et desitjo molta salut.
José

Pres de Infomed
http://www.sld.cu/

El sucre és un gran enemic de la longevitat

Una dieta baixa en calories i sucre ajuda a viure més i millor, segons van assegurar en una conferència a Washington diversos científics que lideren una investigació als Estats Units, sobre com retardar l'envelliment i allargar la vida.
Cynthia Kenyon, directora del Centre sobre la Biologia de l'Envelliment, de la Universitat de Califòrnia a San Francisco, és una de les defensores d'aquesta recepta bàsica després de comprovar que el donar "només una petita quantitat de sucre" als cucs amb els que experimenta els porta a "envellir més ràpid i viure menys".
"Això suggereix de manera molt clara que el sucre redueix l'esperança de vida", va assenyalar Kenyon, que segueix des del 2008 una dieta baixa en hidrats de carboni, el que probablement expliqui la seva visible primesa.
La científica va qualificar d '"increïble" el que molta gent, sobretot als Estats Units, no sàpiga el que és bo menjar i va avançar que el camp de
la nutrició serà "cada vegada més respectat" entre els científics en les dècades futures.
Ana María Cuervo, una doctora d'origen espanyol que codirigeix l'Institut sobre l'Envelliment de l'Escola de Medicina Albert Einstein de Nova York, i que investiga com reparar el dany que pateixen les cèl lules amb el pas del temps, creu també que una dieta saludable i l'exercici són crucials per a retardar la vellesa.
"Un dels principals activadors del sistema de neteja cel lular és la reducció de calories", va explicar Cuervo, que va afegir que la glucosa, per contra, exerceix un efecte negatiu sobre aquest procés.
Els processos de neteja estan en marxa i funcionant en totes les cèl.lules i són clau per a un bon funcionament cel lular, però la seva eficàcia disminueix amb l'edat el que s'associa amb les malalties neurodegeneratives que es manifesten en l'última etapa de la vida.
De moment, els estudis per tractar d'allargar aquest saludable procés es realitzen en ratolins, però la doctora Cuervo espera que els experiments puguin començar en breu en humans.
"Un dels estudis que estem fent és mirar compostos que ja estan aprovats i veure si algun d'ells podria activar aquest sistema en humans", va explicar Cuervo.
Es tracta de comprovar, si compostos que s'utilitzen, per exemple, per controlar la pressió arterial poden ajudar amb la demència.
"Si algun d'aquests compostos dóna bons resultats el procés de passar a la clínica són tres o quatre anys comparat amb deu anys que portaria si és una molècula nova", va afegir.
L'experta va esmentar que alguns compostos com el resveratrol, que es troba en el raïm i en productes derivats com el vi, ha resultat bo en proves amb animals i podrien ajudar a retardar l'aparició de malalties degeneratives com l'Alzheimer o la malaltia de Parkinson.
Els experts reunits investiguen com allargar la vida i evitar la malaltia des de diferents fronts.
Kenyon se centra en investigar com la mutació de gens pot afectar la longevitat, mentre que Cuervo estudia com frenar el procés de degradació cel lular. Altres experts com Stephen Johnston, director del Centre per a la Innovació en Medicina de la Universitat d'Arizona, treballen en el desenvolupament d'una vacuna per prevenir el càncer i en la detecció primerenca de malalties.
"La detecció primerenca representarà un nou paradigma i és concebible a curt termini", va explicar Johnston, que va dir que el proper pas serà la prevenció i l'aparició de fàrmacs per manipular el procés d'envelliment.
Aubrey de Grey, un altre expert en envelliment, centra les seves esperances en la medicina regenerativa.
Ramat va explicar que el cos humà és una "màquina" i que igual que un automòbil podria passar per un procés regular de reparació i posada a punt que prolongui una existència en bon estat. Les dades mostren que la prolongació de la vida és ja una realitat.
Així, Ted Fishman, autor d'un llibre sobre l'envelliment de la població mundial, va indicar que l'any 2000, hi havia 180.000 centenaris al món. Aquest any són ja 450.000 i s'espera que el 2050 la xifra superi els tres milions.
"Vivim moments màgics", va afirmar Fishman, en referència a la possibilitat de prolongar "l'inusual regal que és la vida".
Washington, novembre 17 / 2010 (EFE)

Titulars
Qüestionen els efectes preventius de les estatines.
Nou fàrmac redueix els nivells del colesterol "dolent" i augmenta el "bo".
La FDA va aprovar la comercialització del primer fàrmac contra el lupus.
Antibiòtics podrien ser ineficaços en algunes infeccions de l'oïda en els Nens.
Fumadors passius presenten riscos del desenvolupament de sordesa.
Nova tecnologia permet la "manipulació digitalitzada" d'imatges de diagnòstic.
Acupuntura xinesa és incorporada al patrimoni cultural de la Humanitat.
El sucre és un gran enemic de la longevitat.

Cerca Arxiu

Editors:
Llic Edita Pamias González
Llic Mònica Vega Botana
Llic Aleida Figueroa Silverio
Llic Heidy Ramírez Vázquez
Llic Ada B. Ruiz Jhonen
Llic Sandra Rodríguez García

Laura Serra MarÝn, concert de piano el proper divendres

satalaieta | 17 Novembre, 2010 00:02


La pianista Laura Serra Marín, és una jove promesa de 13 anys que ja des dels 9 anys ha començat a recollir premis a concursos de piano com el Premi de Fi de Grau Elemental del Conservatori Professional de Música de Mallorca, Premi Joves Intèrprets de Joventuts Musicals de Sóller o Concurs Internacional Vila de Capdepera. Està becada pel Centre d’Estudis Pianístics de Barcelona. Ha participat en l’Opera Arca de Noè al Teatre Principal de Palma. Actualment la podrem sentir interpretant un repertori variat de compositors com Scarlatti, Bach, Beethoven, Chopin, Debussy i Schumann Va néixer a Palma dia 20 de novembre de 1996. Actualment és alumna de 2n d’ESO a l’IES Son Pacs de Palma.
.
Concert de piano:
Dia i hora: Divendres dia 19 de novembre (2010)
Hora: 21.30.
Lloc: A la casa de Cultura de Felanitx.
 
Enllaços:

http://www.iessonpacs.cat/main/  

http://www.iessonpacs.cat/main/images/stories/documents/alumnes/revista/interessa-29/interessa-29-esperanto.html  

http://www.youtube.com/watch?v=Lb6QCak20u4  

http://www.felanitx.cat/agenda/ficha_evento.ct.html?ce=66361  
.
.

La veritat sobre el genocidi a Rwanda VI

satalaieta | 08 Novembre, 2010 00:02

La veritat sobre el genocidi a Rwanda VI
(Aquest és el darrer escrit d'aquesta sèrie)

La Fundació s'Olivar de Mallorca aconsegueix que Espanya demani l'extradició d'un genocida rwandès

Agències | Madrid / Nacions Unides | 2010.09.18

(Veure aquest escrit al web original)

El Consell de Ministres va aprovar ahir demanar a Sud-àfrica l'extradició del general rwandès Kayumba Nyamwasa, reclamat per l'Audiència Nacional per delictes de genocidi i lesa humanitat com a presumpte responsable de la mort de quatre espanyols en els anys noranta a Rwanda.

La notícia va ser rebuda amb satisfacció per la plataforma Prou Impunitat a Rwanda, els delegats, Joan Carrero-president de la Fundació s'Olivar-i Pere Sampol-senador del PSM-Entesa Nacionalista-, es troben a la seu de l'ONU, en protesta per la copresidència de la cimera per a la revisió dels Objectius del Mil lenni del president de Rwanda, Paul Kagame, acusat també de genocidi i de crims contra la humanitat.

La sol.licitud de l'Executiu espanyol serà cursada a Sud-àfrica, país on es troba actualment exiliat Kayumba Nyamwasa, que no està detingut.

Delictes

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu acusa Nyamwasa, número dos de Kagame, ia altres 39 militars ruandesos de genocidi i delictes de lesa humanitat, terrorisme i tortures comesos durant el conflicte declarat en els anys noranta entre hutus i tutsis a Rwanda , en què més de quatre milions de persones van resultar mortes o desaparegudes.

El general Faustin Kayumba Nyamwasa va ser membre entre 1996 i 1997 del grup militar Armée Patriòtic Rwandès (APR), que tenia com a finalitat la presa del poder a Rwanda.

També va participar en la realització d'atacs sistemàtics i planificats contra la població civil, en desaparicions forçades i crims contra el dret internacional, organitzant i executant atemptats terroristes.

Víctimes espanyoles

Entre les seves víctimes es troben quatre ciutadans espanyols: el missioner Joaquim Vallmajó i els membres de l'ONG Metges del Món Maria Flors Sirera Fortuny, Manuel Madrazo Osuna i Luis Valtueña Gallego.

L'actuació judicial va néixer a partir d'una querella criminal interposada per la Fundació s'Olivar, presidida per Joan Carrero, i altres organitzacions, i finançada des del principi pel Fons Mallorquí de Solidaritat. Es tracta, per tant, d'una gran victòria internacional liderada pels moviments de solidaritat de Mallorca.

Joan Carrero va definir ahir a la nit des de Nova York la decisió com el principi de la fi de Kagame, a qui la comunitat internacional està donant l'esquena després de molts anys de fer cas de les denúncies en contra seu. Per als promotors d'aquesta decisió adoptada pel Govern espanyol, es tracta d'un moviment de transcendència internacional que obre les portes, a més, al diàleg entre hutus i tutsis.

A més, el Consell de Seguretat de l'ONU va expressar ahir la seva disposició a imposar sancionar els líders rebels responsables de la violació de centenars de civils en els últims mesos a la regió oriental de la República Democràtica del Congo (RDC).
.

La veritat sobre el genocidi a Rwanda V

satalaieta | 05 Novembre, 2010 23:48

 

La Veritat sobre el genocidi a Rwanda V

Notícies. 03/09/201
(Veure l'escrit al web original

Nacions Unides retira les acusacions contra Carrero i debat si se suma a les tesis de la Fundació s’Olivar sobre el genocidi dels Grans Llacs

Pere Sampol presenta al Senat una moció per instar la revocació immediata del nomenament del mandatari ruandès Paul Kagame com a copresident dels Objectius del Mil·leni

Nacions Unides ha fet marxa enrere i ha retirat les greus i delirants acusacions llençades contra la Fundació s’Olivar, ONG mallorquina presidida per Joan Carrero, i contra una altra ONG catalana, als qui acusava de finançar grups armats en el context del conflicte dels Grans Llacs d’Àfrica. Carrero, el senador del PSM-EN Pere Sampol i el president de Drets Humans de Mallorca, Bernat Vicens, han anunciat avui en roda de premsa que el darrer informe del Consell de Seguretat de NU ha eliminat les referències a aquestes dues organitzacions (que havien estat acusades en un informe previ, del 9 de novembre passat). Carrero i Sampol consideren que aquesta victòria ha estat possible gràcies als pronunciaments del Parlament de les Illes Balears i del Consell de Mallorca de suport a la Fundació s’Olivar davant les acusacions esmentades.

D’altra banda, l’Alta Comissària de les NU per als Drets Humans està elaborant un informe sobre el conflicte de Ruanda i el Congo en el qual s’assegura que els crims perpetrats per l’actual president de Ruanda, Paul Kagame, haurien de ser considerats com a genocidi. Aquest informe, que ha estat filtrat recentment a Le Monde i a la BBC, suposa “un gir de 180º” i ratifica les tesis de la Fundació s’Olivar, segons Sampol. Kagame i altres dirigents del Front Patriòtic Ruandès estan imputats per l’Audiència Nacional per delictes de genocidi.

Carrero ha afirmat que en aquests moments dins Nacions Unides s’està produint una “gran batalla” entre els “encobridors” de Kagame (amb el secretari general, Ban Ki Moon, al capdavant) i les “persones dignes” que intenten demostrar que aquest criminal ha de ser perseguit. “S’ha estat ocultant durant 14 anys el major genocidi des de la II Guerra Mundial, i les grans potències, liderades pels EUA, hi tenen greus responsabilitats”. Aquesta batalla, segons Carrero, s’ha accentuat amb el nomenament de Kagame, per part de Ban Ki Moon, com a copresident dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni (junt amb el president espanyol, Rodríguez Zapatero, fet que va generar una certa polèmica a l’Estat espanyol).

Respecte a aquesta qüestió, Pere Sampol ha registrat una moció al Senat en què pretén instar el Govern espanyol que emprengui les accions diplomàtiques perquè les NU revoquin de manera immediata el nomenament de Kagame com a copresident dels Objectius del Mil·leni, i perquè el president ruandès sigui perseguit pels crims que se li imputen.
.

La veritat sobre el genocidi a Rwanda IV

satalaieta | 04 Novembre, 2010 23:39


La veritat sobre el genocidi a Rwanda IV

El senador Pere Sampol demana la revocació del nomenament de Paul Kagame


A LA MESA DEL SENAT
El Grup Parlamentari Mixt, a iniciativa del Senador del Bloc per Mallorca i PSM-Verds per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, Pere Sampol i Mas, a l'empara del que estableix el Reglament de la Cambra, presenta la següent MOCIÓ, per a la seva debat en la Comissió corresponent.
La decisió del Secretari General de les Nacions Unides de designar el president de Rwanda, Paul Kagame, per co-presidir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, ha provocat un gran rebuig entre les organitzacions no governamentals que treballen en la cooperació internacional.
Encara poderoses empreses especialitzades en el blanqueig de imatge
pretenguin enganyar al món, Paul Kagame està imputat pel Tribunal de Gran Instance de França al costat d'altres nou alts càrrecs del seu partit i el seu Govern per haver "participat en la concepció, la planificació i la realització de l'atemptat" contra l'avió presidencial rwandès , pilotat per una tripulació francesa, en què van morir tots els ocupants, entre els quals hi havia els presidents hutus de Rwanda i Burundi. De manera que "són susceptibles d'esdevenir objecte de persecució com a responsables d'assassinats, complicitat en assassinats en relació amb una empresa terrorista i associació de malfactors amb vista a organitzar actes de terrorisme". I està també imputat per l'Audiència Nacional Espanyola per "delictes de genocidi, lesa humanitat, delictes contra les persones i béns protegits en cas de conflicte armat, integració en organització terrorista, actes terroristes, pillatge de recursos naturals i l'assassinat de nou ciutadans espanyols ".
En els últims mesos, coincidint amb la convocatòria d'eleccions presidencials, ha impedit la presentació dels candidats de l'oposició en no permetre'ls registrar els seus respectius partits polítics.
En les últimes setmanes el règim rwandès ha promogut l'assassinat, tortura, presó i assetjament de líders polítics de l'oposició i de directors de mitjans de comunicació.
En el curs de la investigació que segueix l'Audiència Nacional contra els delictes comesos pel Front Patriòtic Rwandès, el magistrat Fernando Andreu va dictar al començament de 2009 una Comissió Rogatòria adreçada al Secretari General de les Nacions Unides per la qual acorda: 1 .- Es remetin a aquest Jutjat totes les proves, evidències i altres diligències d'investigació relatives a fets criminals (pillatge de guerra, explotació il legal de recursos naturals i finançament de fets criminals internacionals i del propi conflicte bèl.lic-podent ser constitutius de crims de guerra i crims contra la humanitat, entre d'altres) presumptament comesos a la República Democràtica del Congo i conservades de conformitat amb les directrius per a les investigacions de les Nacions Unides, dipositades pel Grup d'Experts encarregat d'examinar l'explotació il legal dels recursos naturals i altres riqueses de la República Democràtica del Congo en aquesta seu, segons és de veure en els informes S/2001/357, S/2002/1146 i S/2008/773, proves, evidències i altres diligències d'investigació relatives dels apartats 84, 129, 133 l'Informe S/2001/347 i de l'apartat 70 i l'Annex II. Persons for whom the Panell recommends a travel ban and financial restrictions en la posició N º 37 de l'Informe S/2002/1146 i concordants o que puguin estar dipositats a la seu de Nacions Unides. Fins al moment la resposta del Secretari General de les Nacions Unides a la Comissió Rogatòria ha estat ordenar la investigació de dues petites ONGs, impulsores de la querella davant l'Audiència Nacional, i la designació de Paul Kagame per co-presidir els Objectius de Desenvolupament del Milenio. Mai s'ha vist més burla i obstrucció a la Justícia Universal.
Per la seva banda, el jutge antiterrorista i vicepresident primer del Tribunal de la Gran Instance de París, Jean-Louis Bruguière, en la investigació que va realitzar sobre l'atemptat contra l'avió presidencial, en Ordre de 17 de novembre de 2006 va dictar:
Atès que Paul Kagame, president de la República de Rwanda que es beneficia gràcies a aquest títol de la immunitat concedida a França als caps d'Estat en exercici, no pot ser perseguit en el marc d'aquest procés;
Que per contra podria ser objecte de persecució per part del Tribunal Penal Internacional (TPIR);
Atès que correspon al senyor secretari general de les Nacions Unides, que serà oficialment informat per una petició transmesa per la via diplomàtica dels elements pertinents de la investigació i dels càrrecs recollits en contra de Paul Kagame, l'
sotmetre aquest assumpte, mentre que necessari, el senyor fiscal del Tribunal Penal Internacional per Rwanda amb la finalitat d'impulsar accions contra ell per la seva presumpta participació en l'atemptat del 6 d'abril de 1994, fets que entren en la competència d'aquesta jurisdicció.
Davant aquestes gravíssimes imputacions judicials i les greus violacions dels drets humans que segueix perpetrant l'Administració rwandesa, de les quals té constància el secretari general de les Nacions Unides, és un sarcasme confiar a Kagame el procés de reconciliació a Rwanda i, encara pitjor, el lideratge de la lluita contra la pobresa i altres Objectius del Mil lenni. Quan el Món està atemorit per la xacra terrorista, encobrir actes terroristes contra caps d'Estat, des de les mateixes Nacions Unides, utilitzant-les per rentar la imatge d'un imputat per aquests greus crims, posa en greu perill la credibilitat de les més altes institucions mundials sobre les que la humanitat té dipositades totes les seves esperances de construir la pau.
Per tot això el Senat acorda:

1 .- Instar el Govern a que emprengui totes les accions diplomàtiques davant les Nacions Unides perquè el seu Secretari General, senyor Ban Ki-moon:
- Es revoqui immediatament el nomenament de Paul Kagame com copresident dels Objectius de Desenvolupament del Mil lenni.
- Acati la Comissió Rogatòria de l'Audiència Nacional Espanyola remetent els informes S/2001/357, S/2002/1146 i S/2008/773 de les pròpies Nacions Unides que s'hi demanen.
- Sotmeti al senyor fiscal del Tribunal Penal Internacional per a Rwanda l'Ordre del jutge Bruguière de 17 de novembre de 2006, amb la finalitat d'impulsar accions contra Paul Kagame per la seva presumpta participació en l'atemptat mortal del 6 d'abril de 1994 contra els presidents de Rwanda i Burundi.
2 .- Remetre aquest acord i la part expositiva al Secretari General de les Nacions Unides.

Palau del Senat a 1 de setembre de 2010.
St. Pere Sampol i Mas
.

Sobre la presumpciˇ d'innocŔncia (polÝtica) i altres utopies.

satalaieta | 03 Novembre, 2010 23:18


Sobre la presumpció d'innocència (política) i altres utopies.
per: Victor García. Barcelona

Ja fa temps que l'expressió presumpció d'innocència no és més que una combinació de mots políticament correcta, potser el mateix temps que portem sotmesos a les apreciacions subjectives del primer periodista sense escrúpols que apareix a la caixa tonta en hores de màxima audiència o escriu en algun mitjà que prima la desinformació amb criteris mercantilistes, o hipnotitzats per aquesta nova espècie que conforma una legió de "famosets" frikies d'encefalograma pla que salten a la palestra de la jet set simplement per demostrar dia a dia la pitjor cara de l'ésser humà.

En aquest context, alguns polítics professionals no tan sols s'apunten al carro de la nul·la educació, la blasfèmia, la difamació, l'abús i la corruptela, sinó que fomenten que la situació s'agreugi gradualment (el borreguisme dóna molt més poder que els vots ) a base d'anar rebaixant el nivell educatiu i cultural del país... de la unió de països... del món occidental sencer.

La democràcia (una altra parauleta en hores baixes) podria ser considerada com la menys dolenta de les solucions, sempre que la població participés d'ella, les majories i les minories governessin juntes a base de debat i consens i, de vegades, fins i tot votació... però... la realitat de la nostra classe política s'entesta a demostrar-nos el contrari. No és estrany, doncs, que gran part de l'electorat davant d'uns comicis electorals es plantegi simplement no participar.

En quina posició queda llavors aquesta pretesa democràcia? Aquesta per la qual milers de persones van patir repressió, tortura o per la que fins i tot van donar la vida?

Simplement, on el poder (no els polítics, simples assalariats) vol que estigui, en mans d'uns quants sectaris sense moltes llums, que van puntualment a votar quan i a qui se'ls mana i donen la seva conformitat per que uns pocs segueixin representant una farsa amb l'únic objectiu de distreure l'atenció de la població amb muntatges al més pur estil del xou de Trumann; sense ni tan sols adonar-nos, la majoria caiem en les xarxes de picabaralles absurdes que es perden en els orígens històrics o llegendaris d'aquesta o aquella regió, o embolicats en cortines de fum mal anomenades crisis financeres, econòmiques... Això és Hollywood, senyores i senyors! Passin i vegin (però no mirin)!

Ja fa temps que l'expressió presumpció d'innocència no és més que una combinació de mots políticament correcta ... Políticament?

A alguns ens agradaria poder gaudir d'ella; poder ser mereixedors d'aquest marge de confiança que necessitaria qualsevol que mirés a més de veure, que volgués realment parlar clar, actuar èticament i amb coherència. A molts dels que estem començant a fer alguna cosa (sense ànim de lucre) ens encantaria veure que, arribada l'hora, les paraules recobressin llur significat i la població revaloritzés la democràcia i en virtut de la seva consciència s'apliqués aquesta presumpció d'innocència (política) i acudís en massa a votar amb el cor, però també racionalment, sabent el que la humanitat s'està jugant en aquests dies...

...em sembla que hem arribat al final del títol: i altres utopies.

THE END
.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb