Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

La revolució eco-social global

satalaieta | 21 Abril, 2011 22:58


La revolució eco-social global


La revolució ecosocial global, la utopia d'ahir, realitat d'avui, ja està en marxa, ja és aquí. Vas a ser un dels que es van a perdre el tren d'aquest canvi? Vas a ser un dels que es quedi a la gola pudenta del liberal-capitalisme insaciable, podrit? Espero i desitjo que no. Que tu i tots els teus (familiars i amics. Tots són "els meus", excepte aquells que, lliure i voluntàriament, fan acte d'afirmació categòrica: "Jo no sóc dels teus, jo no sóc humanista, jo prefereixo la riquesa material per a nosaltres abans que el benestar social general, jo seguiré optant pels que roben al poble per repartir el robat a la seva pròpia secta, que és la meva, i als seus integrants que sóc jo i els meus amics, jo seguiré optant per aquells que fan les coses ¡amb dos collons! ") arribeu a temps i agafeu el tren del canvi social, a l'estil de la psicologia humanista i social: "Jo vull que tu i vosaltres, que tots, estigueu per, així, que jo i nosaltres, tots, puguem estar bé "(portem a la guillotina francesa les actituds, no a les persones, no, que som pacifistes i estam en contra de totes les agressions i violències, portem a la guillotina les actituds autàrquiques dels mercats, dels capitals i de les polítiques liberal-capitalistes, siguin qui siguin qui les desenvolupen).

La denuncia silenciosa:  

Psicologia Positiva:

Eines ecològiques:

Text íntegre de ¡Indignaos! de Hessel
por Patronio @ 2011-02-16 – 20:18:23

jesusmarana Jesús Maraña

El "Indignaos" de los jóvenes ya está en marcha en Madrid. Pancartas reflejan hartazgo e impotencia. #sinfuturo
.
Agafa el tren i avisa als teus amics per a que no es quedin a terra: Envia-lis aquest missatge
.
Humanistas / Humanistes
.

Varies activitats per aquest cap de setmana 16 i 17 d’abril 2011

satalaieta | 16 Abril, 2011 07:15

Varies activitats per aquest cap de setmana 16 i 17 d’abril 2011Dissabte 16 d’abril. A Palma

Rebut, per correu electrònic, de Miquel Mas Garau

El Mercat Ecològic,  Edicions Documenta Balear i l’Ajuntament de Palma es Complauen a convidar-vos a la presentació del receptari:

Cuina Mallorquina Vegetariana

d'Estrella Alba, Catalina Piris i Mª Antònia Santandreu

aquest dissabte 16 d'abril a les 11.00h al Mercat ecològic de Palma
(Plaça des Patins)


Dissabte 16 d’abril. A Palma

Rebut, per correu electrònic, d’INTRESS


Per a: Flassaders
Assumpte: Centre Flassaders: Passeig Cultural per Palma

Passeig cultural en família per Palma: Redescobreix edificis i indrets culturals de Palma i coneix les seves histories.

Dissabte, 16 d’abril de 10.30 a 12.30 h. Per a infants i joves de 7 a 13 anys i famílies. A càrrec de la Germandat de Mestres Jubilats.

Inscripcions: Centre Flassaders. C. Ferreria 10. Palma. Telf.: 971214027. flassaders@a-palma.es http://www.flassaders.org/

Organitza: Centre Flassaders. Ajuntament de Palma. Àrea d’educació, igualtat, drets cívics i esports


Dissabte 16 d’abril. A Porreres

Rebut, per facebook, de Bartomeu MestreReivindicar el record de les víctimes per la II República a Porreres

Bartomeu Mestre te convida a compartir el record a les victimes que lluitaren per la II República

Hora         Dissabte, 16 de abril · 12:00 - 13:00

Lloc: Racó de la Memòria (cementiri de Porreres)

Event informatper: Bartomeu Mestre

Més informació: Acte commemoratiu del 80è aniversari de la II República.Diumenge 17 d’abril. A Campos

Rebut, per correu electrònic, del Bloc de FelanitxVoluntaris per l’Acampallengua 2011Voluntaris per dia 17 d'abril a Campos

Necessitam voluntaris per el servei d'ordre de l'acampallengua.

Els torns seran: de  21.00 h a les 3.00 h de la matinada i de 3.00 h de la matinada a les 7.00 h del matí.

Pots triar el que més ganes et faci!!

Si pots participar  telefona a Tomeu Martí (677 366 321) o Sebastià Maimó (625 877 837).

El mercat ecològic de Palma

satalaieta | 04 Abril, 2011 21:33

Mercat ecològic de Palma
.

Algunes idees sobre l'amistat, la tolerància i el compromís amb els valors solidaris (I)

satalaieta | 04 Abril, 2011 07:22


Algunes idees sobre l'amistat, la tolerància i el compromís amb els valors solidaris (I)

Segurament durant tota la vida hi ha hagut persones que han defensat els valors humans i solidaris com la tolerància i la pau i han estat en contra dels valors egocèntrics com la riquesa i el poder. Però dissortadament aquest ha estat un fenomen minoritari. Per la història sabem que la societat a totes les èpoques sempre ha permès que els més forts fossin més rics i poderosos i sotmetessin els més dèbils. En poques paraules, per tot arreu sempre ha funcionat la llei del més fort o s'ha fet realitat el refrany que afirma que el peix gros se menja el petit. Fins hores d'ara, mai ni enlloc, hi ha hagut cap poble o nació que hagi posat els valors solidaris per davant dels egocèntrics.

Aquesta realitat ens provoca un terrible dilema:
- Podem participar del joc imperant tot aprofitant allò que sigui profitós o beneficiós per a nosaltres, perquè això és allò que fan els que tenen èxit.
- Hem d'acceptar que aquesta és una realitat immutable i en conseqüència podem seguir fent allò que sempre hem fet sense immutar-nos perquè tanmateix no depèn de nosaltres que el món millori.
- Hem de tenir consciència d'aquesta situació però hem de manifestar el nostre rebuig i desaprovació mitjançant accions de protesta individual o col·lectiva i al mateix temps hem de tranquil·litzar la nostra consciència tot donant mostres d'adhesió a causes solidàries.
- Hem de treballar, encara que sigui aïlladament i silenciosa, i amb la possibilitat real de no veure cap canvi durant la nostra vida, per un món millor que aconsegueixi la llibertat i el benestar dels seus membres sense que això vagi en detriment dels altres.

Aquest dilema que la majoria de persones es plantegen -manco si se tracta d'inconscients-, sovint no se sap com resoldre'l.

A vegades va per davant o domina la primera opció i un s'apunta a l'èxit i a la benefici fàcil. Segurament aquesta opció és molt majoritària i quan se té, ho és de manera bastant permanent.
També, manco vegades, molts pensen que la resposta bona és la segona opció del dilema i, quan passa així, s'apunten a no fer res. Però el seu pensament no és tan estable com en el primer cas i el dubte a vegades els oprimeix el cor i per això de tant en tant s'apunten a una acció solidària que els faci recobrar l'equilibri emocional.
La tercera opció tampoc no és minoritària i presenta alguns avantatges sobre l'anterior. Les persones que formen aquest grup manifesten sempre la seva opinió contrària a l'estat de coses actual i se van adherint a les campanyes de sensibilització més apropades a la seva sensibilitat ferida. Transitòriament ofereixen la seva col·laboració en determinades ocasions puntuals a una manifestació o a un grup minoritari que defensa els drets humans o els valors solidaris.
La darrera opció és la més minoritària perquè és la més compromesa. Fins i tot sovint representa un canvi radical de vida dels que la segueixen. Poques vegades aquesta opció es consolida, però quan és així, aquestes persones se converteixen en activistes solidaris.

Pere Carrió
.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb