Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psic˛leg humanista i social.

Solidaritat amb els joves i tot el poble de Noruega

satalaieta | 25 Juliol, 2011 07:20

Foto: Efe, a Diario de Mallorca
.
Solidaritat amb els joves i tot el poble de Noruega

El primer de tot: La nostra solidaritat amb el poble noruec, especialment amb les víctimes, familiars i amics i partit laborista. Vos expressam la nostra solidaritat, afecte i suport, així com el testimoni del nostre estupor, indignació i condemna per l'acte tan injust, cruel, criminal i terrorista perpetrat contra el vostre poble, els vostres joves (aquests sí que són sants i no els que canonitza l’Església) i contra tota la humanitat. La nostra solidaritat tant personal com de tots els membres de l'Associació Humanista de Comunicació.

La raó de la desraó criminal

El que diu aquest individu (ni persona, ni senyor) és tan demencial i incorrecte com atroç i imperdonable és el que va fer. Ningú hauria de fomentar les fòbies, per desraons, racistes, classistes i ideològiques. L'alliberament irracional (assassina) de les idees i sentiments que produeixen aquestes fòbies fomentades porten a actes criminals com el que ara totes les persones humanes hem de lamentar i lamentam. El primer: La nostra solidaritat (afecte i suport) amb el poble noruec, especialment amb les víctimes, familiars i amics i partit laborista. I la nostra condemna total, sense cap atenuant, a aquest malalt d'odi ideològic ultradretà, així com a les idees que l'alimenten i, conseqüentment, causen aquest acte terrible (i altres com aquest) criminal contra la humanitat, així com a les persones que les fomenten i expandeixen, veritables corresponsables d'aquestes demències terrorífiques i terroristes.

Placeta i monument de Encarna Vi˝as. Palma

satalaieta | 14 Juliol, 2011 22:59

.
Ahir, dijous dia 14 de juliol, en presència d'autoritats municipals presents i recents, veïns de la barriada, membres d'ARCA, deixebles de Donya Encarna, familiars, amics i molts d'altres assistents, es va inaugurar la placeta i la petita escultura en metall dedicades a Donya Encarna Viñas. Aquesta placeta es troba al creuament entre els carrers Antillón i Luca de Tena de Palma.

Podeu veure unes fotos de l'acte a:

Podeu veure un web nostre que li varem dedicar l'any 2004, amb motiu d'un homenatge que li varem fer els seus deixebles aquell any a l'antiga "Escola Normal", avui en dia davaluada en "Institut d'Educació Secundària", tot i que engrandida pel nom que du aquest institut: "Josep Mª Llompart", precisament l'home de Encarna Viñas:

Qui és Encarna Viñas? Vegeu que en diu d'això Viquipedia:

.

Carrer Blanquerna motoritzat

satalaieta | 08 Juliol, 2011 14:26

.
Per què el director, cridaner en foraster, del circ (això ho diu ell mateix) de veïns de la plaça Fleming parla d'un "eix cívic" al referir-se al carrer Blanquerna (on, per cert, "ni hi és ni se l'hi espera") quan propugna, per a ca d'altri, un carrer per al tràfic? No sap que els eixos cívics són carrers per als ciutadans i no per als automòbils?

Avui (ahir) llegeixo al Diario de Mallorca, amb gran pena, que ja han obert al trànsit una part del carrer Blanquerna (el 99,9% dels carrers de Palma són motoritzats, preferents per als vehicles a motor; menys d'un 1% són peatonals, amb preferència per als vianants, vertaders eixos cívics i el c./ Blanquerna era un dels principals, modèlic, una monada, un eix cívic... Aquests dies era un goig veure'l transitat per molta gent tranquiŀla, passejant o asseguda a una terrassa a l'ombra, prenent un cafè amb gel, una cervesa o un refresc, nins jugant a córrer o amb una pilota,... Eix que unia s'Escorxador i la Plaça París amb el Carrer de Sant Miquel, passant per la Plaça Santa Pagesa, desprès de creuar l'Avinguda Comte Sallent. Usat, omplint-lo, durant el curs, entre molts d'altres peatons o ciclistes, pels dos instituts Josep Mª. Llompart i Madina Mayurca i els coŀlegis Costa i Llobera, Pràctiques i Felip Bauçà, ... en les sortides a visites ciutadanes a Palma dels diferents grups i cursos, però, és clar, són centres públics, no són escoles privades, conseqüentment, no passa res si el motoritzam). Ciutat és de la mateixa família semàntica que ciutadà/na, i no que automòbil, moto o camió). I això que el batlle del mateix nom Mateo, també en “foraster de pura cepa”, venia dient que volia fer una Palma “amable” (precisament el que feia l'anterior Consistori) i la primera mesura ha consistit en fer-la un poc menys amable, un poc menys agradable.

Igualment llegeixo que Carlos Delgado diu que "per què no plantejar-nos un parc temàtic? Cal perdre els complexos."
Ja fa molt temps que no tenen cap vergonya, ni cap complex... i aquest conseller de Turisme demana tenir-ne encara menys...!!! Deu voler copiar "Terra Mítica", un fiasco econòmic per als diners públics de la Comunitat del País Valencià (com sempre, grans pèrdues públiques en benefici d'explotacions privades). El mateix Carlos Delgado proposa que els hotels més obsolets es puguin reconvertir en habitatges... segurament reconversions subvencionades amb doblers públics, que podran vendre (i vius que no sigui a la mateixa Administració) i cobrar, amb la corresponent comissió secreta, els mateixos hotelers i poder invertir a llocs estrangers més rentables... És clar, com hi una manca tan grossa d'habitatge a les Illes... encara ens faran un favor social (segons un estudi del Govern estatal a les Illes Balears hi ha fins a 17.000 habitatges nous sense vendre, stock que no es podrà acabar fins l'any 2013).

Mare meva, quins quatre anys que ens esperen a Palma, Mallorca i Illes Balears! No quedarà ni un euro a la butxaca del 80% de la població i els especuladors guanyaran encara més (o ja no hi haurà doblers per a poder especular més, els hauran exhaurits tots). No quedarà ni un carrer "amable", ni un paisatge decent... ¡I pensar que els han votat molts que no pensaven votar-los!
 
Una abraçada i a buscar la felicitat a l'Índia. Aquí el partit paradigma de la corrupció, especulació i del "te fots" ens la té segrestada i vedada!

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social
.

Portocolom, portada de l'Arc Mediterrani

satalaieta | 04 Juliol, 2011 22:31

.

Portocolom, 80 anys abans

satalaieta | 04 Juliol, 2011 08:48

Amplia-la pulsant el botó esquerre del mouse sobre la foto
.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb