Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Convenció Equo-PSM-Entesa-Iniciativa-Verds. Dissabte a Palma: Flassaders

satalaieta | 18 Octubre, 2011 21:57

.
Reglament de la Convenció Programàtica de la Coalició PSM-IV-ExM-Equo

Havent estat convocada la convenció pels òrgans de govern de la coalició, es celebrarà el dissabte 22 d’octubre al Centre Flassaders d’acord amb el següent Reglament

Art. 1.- Ordre del Dia.

La Convenció es desenvoluparà d’acord amb el següent Ordre del Dia:
10.00 h Obertura i presentació.
10.05 h Aprovació del reglament.
10.10 h Elecció de la Mesa de la Convenció
10.15 h Debat i votació dels programes sectorials
12.30 h Aprovació del conjunt del Manifest programàtic
13.00 h Discursos de cloenda

Art. 2.- Membres de la Convenció.

Seran membres de la Convenció, i disposaran de veu i vot, totes les persones militants o simpatitzants de qualsevol dels partits membres de la coalició.

Art. 3.- Funcions de la Mesa.

La Mesa tindrà les següents funcions:
a. Vetllar per l’ordre intern de la Convenció.
b. Distribuir el temps de debat d’acord amb l’ordre del dia.
c. Donar i retirar paraules.
d. Determinar el temps de les intervencions.
e. Procurar que els debats se centrin en el tema debatut.
f. Fer resums dels debats i formular el temps de les votacions i donar fe dels resultats.
g. Aixecar acta.
h. Interpretar el reglament.
i. Nomenar les Meses sectorials de les comissions.

Art. 4.- Les Comissions sectorials.

1.- La Mesa classificarà les esmenes presentades segons els epígrafs del programa i crearà comissions per tractar-les. Es constituiran 3 comissions sectorials segons els epígrafs del programa:
a) Introducció, autogovern i drets de la ciutadania
b) Democràcia i política ecològica
c) Model econòmic i relacions internacionals

2.- Les meses de les comissions tendran les atribucions previstes a l’article anterior en el si de la respectiva comissió.

Art. 5.- Debat i votació de les esmenes.

1.- Les esmenes es debatran per ordre de l’articulat. Cada esmenant tindrà 2 minuts per defensar-la. Abans de la votació s’obrirà un torn tancat de paraules a favor o en contra, amb un màxim de 1 minut per intervenció, i després es passarà a votació.
2.- En el cas d'esmenes assumides per la Mesa, qualsevol participant podrà defensar la recuperació del text original, donant pas al debat i posterior votació de l'esmena.
3.- En el transcurs del debat, l'esmenant podrà acceptar transaccions. En aquest cas, es durà a votació la redacció transaccional.

Art. 6.- Debat dels programes sectorials en comissió.

1.- L’aprovació inicial dels programes sectorials s’efectuarà en comissió.
2.- En les votacions en comissió, quan la proposta rebutjada obtingui més del 25% dels vots emesos, la mesa sotmetrà a votació si s’ha d’elevar la resolució decisiva de la qüestió a una votació al ple de l’assemblea. En el cas que un 1/3 dels assistents a la comissió sectorial votin a favor d’elevar la resolució a l’assemblea, així es tramitarà.

Art. 7.- Debat i votació en el ple de l’assemblea.

1.- Cada comissió presentarà un breu informe al plenari del resultat del debat en un temps màxim de 5 minuts, inclosa l’explicació de les resolucions que s’han de votar d’acord amb allò previst a l’article anterior.
2.- No s’obrirà torn d’intervencions, excepte que, a judici de la Mesa, hi hagués elements extraordinaris que recomanin obrir un nou debat.
3.- Es procedirà a la votació per epígrafs, votant-se en primer lloc, si escau, les resolucions previstes a l’article anterior. La votació d’esmenes i vots particulars, i la de cada un dels epígrafs, es resoldrà per majoria simple.
4.- Finalment es procedirà a una votació global de tot el document programàtic. La seva aprovació requerirà la majoria absoluta dels assistents. En cas de que no obtengui majoria absoluta dels presents, se’n farà una segona votació, essent necessari per a la seva aprovació sols la majoria simple.

Art. 8.- Sistema de votacions.

Totes les votacions, tant a les comissions com al Plenari, es prendran a mà alçada.
.

El Nobel de la pau per a tres dones africanes

satalaieta | 07 Octubre, 2011 22:21

.
El Nobel de la pau per a tres dones africanes
EuropaPress. 07-10-2011 

La presidenta liberiana, Ellen Johnson-Sirleaf, l'activista liberiana Leymah Gbowee i l'activista iemenita Tawakkul Karman han estat guardonades amb el Premi Nobel de la Pau 2011 per la seva "lluita no violenta en favor de la seguretat i el dret de les dones a participar plenament en la construcció de la pau", segons ha informat aquest divendres a Oslo el Comitè Nobel del Parlament noruec.
El premi serà dividit a parts iguals entre les tres guardonades. "No es pot assolir la democràcia i una pau perdurable en el món a menys que les dones obtinguin les mateixes oportunitats que els homes a l'hora d'influir en el desenvolupament a tots els nivells de la societat", ha indicat el Comitè noruec en un comunicat.
El Comitè va recordar també que, el 2000, el Consell de Seguretat de Nacions Unides va aprovar la resolució 1325 en què, per primera vegada, es definia la violència contra les dones en els conflictes armats com "un tema de seguretat internacional". El text "destacava la necessitat que les dones participin en un pla d'igualtat amb els homes en els processos de pau i en la construcció de la pau en general", va afegir el comunicat.
"Ellen Johnson-Sirleaf és la primera dona escollida democràticament per la Presidència en la història d'Àfrica", va destacar. "Des de la seva investidura el 2006, ha contribuït a garantir la pau a Libèria, a promoure el desenvolupament econòmic i social i a reforçar la posició de les dones", ha afegit.
Per la seva banda, "Leymah Gbowee va mobilitzar i organitzar a les dones de tots els grups ètnics i religiosos per tal de garantir la participació de la dona en les eleccions", va destacar el Comitè. "Des de llavors ha treballat per millorar la influència de les dones a l'Àfrica Occidental i en les situacions de postguerra", va afirmar.
Pel que fa a la tercera guardonada, el Comitè ha declarat que, "en les circumstàncies més difícils, tant abans com durant la 'Primavera Àrab', Tawakkul Karman va jugar un paper destacat en la lluita pels drets de les dones i per la democràcia i la pau al Iemen".
"El Comitè Nobel noruec espera que el premi a Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee i Tawakkul Karman ajudi a posar fi a la repressió de les dones, que encara persisteix en molts països, i a fer realitat el gran potencial que les dones representen per a la democràcia i la pau", va concloure.
.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb