Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

El mal i la incoherència de Rajoy i el seu Govern

satalaieta | 30 Maig, 2012 11:32

.
"Hi haurà retallades en tot menys en pensions, educació i sanitat" Rajoy abans de la presa de possessió com a President del Govern.
Sis mesos després les retallades han arribat a les pensions per l'augment de l'IRPF i molt més en educació i sanitat.

Des que va arribar al poder mitjançant una majoria absoluta, dictadura absoluta, de la minoria de votants, al Govern de Rajoy no se li ha sentit parlar més que d'economia, "de la crisi econòmica heretada del govern de Rodríguez Zapatero" (encara no s’ha estrenat en art, cultura, educació, ètica, estètica, ...), que ells, salva-pàtries, anaven a arreglar tot a base d'espoliar els recursos públics i afavorir la iniciativa privada (tant de bo fóssim, econòmicament -nombre d'aturats, sous públics, condicions en sanitat i educació, prima de risc- en els números de l'últim dia del govern de Zapatero). El govern del PP era dolentíssim en gestionar els recursos públics, en funcionaris, sanitat, educació, serveis socials..., però boníssim en economia: Ens anaven a treure, de forma gairebé immediata, de la crisi econòmica i l'atur. Es compleixen els pitjors presagis, en major grau del previst, en tots les retallades de recursos públics, però no les referents a la seva bondat econòmica, sinó tot el contrari: Tots els indicadors econòmics estan molt pitjor que el dia en que l'anterior govern va deixar el poder. I segueix.

En les retallades pressupostàries del govern de Rajoy (2012)
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/03/30/espana/1333117907.html
destaca que davant la reducció de més del 50% en cooperació, 20% en educació i 14% en Sanitat, es redueix només un 9% en els pressupostos del Ministeri de la Guerra (eufemísticament anomenat de Defensa, que no defensa res, ni tan sols contra la fustigació de Gibraltar als pesquers espanyols en aigües espanyoles, però sí que fa la guerra, a l'Afganistan, Líbia,... i quan cal intimida al Marroc a Perejil), i en un 0% en l'ajuda als privilegis de l'Església Catòlica.

Incomprensible, des de l'ètica política (però molt lògic en l'estratègia neofeixista), el que Rajoy nomenés a Pedro Morenés, ministre de defensa provenint de la direcció d'empreses privades de fabricació i comercialització d'armes (les dues última "Segur Ibérica" ​​i "Instalaza" ) I més incomprensible, indignant i nauseabund és que aquest ministre, en plena època de retallades, indemnitzi a la seva antiga empresa Instalaza amb 40 milions d'euros pel "dany emergent i lucre cessant" que pateix aquesta empresa per la prohibició de fabricar, emmagatzemar i comerciar amb "bombes de dispersió" (aquestes bombes que maten i danyen greument els cossos de gent de les poblacions civils). Se'ls indemnitza per fer-los complir la llei i l'ètica de vida (nàusea de país, nàusea de govern).

http://elmundodemanhana.wordpress.com/2012/05/25/el-ministro-de-defensa-de-espana-pagara-40-millones-a-su-antigua-empresa-por-prohibir-las-bombas-de-racimo/


Com incoherència ètica i política és la nacionalització (forma d'ingressar 24.000 milions d'euros públics, més de 10 vegades el pressupost general d'educació o el pressupost general de sanitat de 2012) a Bankia. De manera que la ideologia porta a privatitzar tot el possible, mentre que aquí es nacionalitza (el contrari de privatitzar) perquè Bankia és un conjunt de bancs dirigits per gestors del partit popular, amb majoria d'accionistes i impositors d'aquest partit. Conseqüentment es rescata el dèficit provocat per la seva mala gestió mitjançant diners públics, com dic més de 10 vegades el pressupost d'educació o de sanitat i ja avisa: Quan s'hagi sanejat i recuperat el dèficit es tornarà a privatitzar (es retornarà a les arques de l'Estat la quantitat aportada més els interessos meritats per aquesta quantitat?). I, ara, quan es demana una investigació del per què s'ha arribat a aquesta situació i que s'aclareixi realment quina és aquesta situació, així com la compareixença de Rodrigo Rato i tots els responsables gestors el Govern nega aquesta sol·licitud (de tots els partits excepte el PP i de tots els sindicats, organitzacions empresarials i societat civil) "perquè l'únic que aconseguiria aquesta compareixença i investigació és soroll mediàtic i confrontació contra el PP que no convé en aquests moments -ni en cap altre-". Doncs si quan s'ingressa 10 vegades el pressupost d'educació en diners públics en un banc privat gestionat pel PP no es poden demanar explicacions, quan es podran demanar? Si és així, que no volen donar explicacions de les raons per les quals es necessita els diners de tots els espanyols per sanejar un banc privat que aportin aquests 24.000 milions d'euros els membres del Govern dels seus diners i patrimoni particulars o els membres del PP que estiguin d'acord en la inconveniència de donar aquestes explicacions.
http://www.diariodemallorca.es/opinion/2012/05/29/bankia-explicaciones-responsabilidades/769171.html
I, plou damunt banyat, quan tots els accionistes de Bankia perden milions d’euros pels problemes de l’entitat (i tots els ciutadans pel rescat públic del banc privat), un exdirectiu de Bankia i de la Caixa de València, també intervinguda, Aurelio Izquierdo, té dret a quasi 14 milions d’euros d’indemnització en pensions i compromisos de prejubilació; el mateix que altres directius. El mateix que va passar amb la fallida de Lehman Brothers i, atès que el ministre d'economia del Govern de Rajoy i del partit Popular, Luis de Guindos és un home lligat, en el passat, a Lehman Brothers, ja saben com es pot fer això d’indemnitzacions milionàries per directius d’entitats financeres que empobreixen als accionistes i a tots els ciutadans per que els governs han d’acudir en el rescat d’aquestes entitats amb doblers públics. De vergonya... per als qui la tenen.

______________________________

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social
http://arc46.com
Maig de 2012
______________________________
.

Salvem els Renoir

satalaieta | 15 Maig, 2012 22:05

The Artist als Renoir

(Rebut per correu electrònic de Fred Laloux i de Nura Abad)

Hola a tots

Perdoneu el silenci d'aquests últims dies, però ha estat tan aclaparadora la resposta, que no hem pogut contestar els correus com ens hagués agradat.


Encara que no donàvem abast, ha estat molt emocionant comprovar la força d'aquesta resposta ciutadana.


Ara, gràcies a l'esforç de cinc persones, hem pogut ordenar les adreces i crear la pàgina web, i hem començat a treballar de debò.


Bé, en primer lloc: Enhorabona a tots i cada un de vosaltres!!!


I gràcies, moltes gràcies, pel vostre entusiasme i compromís.


En una setmana s'han inscrit ja més de 1000 persones.

Per mitjà dels fulls de signatures, primer, a través de l'adreça de correu electrònic, després, i-des d'ahir-en el formulari creat al web www.salvemelsrenoir.org

Preneu nota de la direcció, i l'envieu a les persones que conegueu, i que puguin estar interessades en inscriure.


Les perspectives són molt encoratjadores:


- L'empresa (pública) propietària dels locals de S'Escorxador, MERCASA, ens està donant moltes facilitats per al lloguer de les sales, i esperem arribar a un acord sobre un preu raonable.

Aquest acord podria tancar aquesta setmana que ve.

- L'empresa RENOIR també està mostrant una actitud molt favorable, i ha fet una valoració dels equips existents a les sales per sota del que els oferien unes sales del Marroc. Ens demanen 20.000 € per tot el que hi ha (butaques, projectors, torres de so, etc ...), cosa que suposaria que els cinemes podrien estar funcionant en un termini breu de temps, ja que no caldria instal · lar res més.


- Els nous cinemes podrien seguir comptant amb les pel · lícules d'ALTA FILMS, la distribuïdora de pel · lícules dels Renoir, i dels mateixos propietaris (Enrique Gonzalez Mascle, president de l'Acadèmia del Cinema).


- El personal dels cinemes està ara en període de vacances, i el dia 24 de maig tenen previst anar a Magistratura, per pactar les indemnitzacions per acomiadament amb l'empresa RENOIR, i donar-se d'alt a l'atur. Volem parlar amb ells en els pròxims dies, per llegir les seves perspectives, i fer-nos una idea de les funcions que cada un exercia en els cinemes. En aquest moment no tenim encara clar de quina manera es podrà abordar el tema laboral, i si la nova entitat que gestioni els cinemes podrà absorbir la plantilla anterior completa, o en part. Això és una cosa que haurem d'anar decidint en les pròximes etapes.


- Tant l'Ajuntament de Palma com el Consell de Mallorca s'han posat en contacte amb nosaltres, per oferir el suport que necessitem per recuperar i llançar els cinemes. Un cop haguem definit entre tots quin model de cinemes volem, i com els podem sostenir, serà el moment de definir com es concreten aquests suports.


Una qüestió important:


. Els cinemes NO podran continuar cridant-RENOIR, per ser una marca registrada. Així que tindrem l'oportunitat de començar la nova etapa posant-li el nom que decidim entre tots.

En breu llançarem al web una campanya sota el títol POSA NOM AL TEU CINEMA, en el qual tots podrem proposar els noms que més ens agradin, i votar-los. Se t'ocorre algun?

Quant a l'Associació i les quotes:


- Hi ha una persona treballant en els estatuts d'una Associació, que us enviarem tan bon punt hagi un esborrany.


- D'aquesta Associació, que es regirà de forma absolutament democràtica i transparent, podran formar part totes les persones que vulguin, serà la propietària titular dels cinemes.


- Els que s'inscriguin pagaran una quota mensual, que encara està per determinar, i hauran d'assumir un compromís de permanència per un període, per exemple, d'un any, per evitar que comencem ara amb molta força, però que no puguem continuar, perquè la gent es doni de baixa.


- Potser cal fer un desemborsament inicial-podria ser entre 50 i 100 € per persona-, com a fiança inicial per donar-se d'alta, que es podrà retornar quan un soci vulgui donar-se de baixa, i hagi complert el període de permanència pactat inicialment.


- Aquesta aportació inicial servirà per fer front als costos de compra de la maquinària i traspàs del local, i més endavant, per fer la inversió necessària per digitalitzar les sales, alguna cosa que serà obligatori fer el 2014.

- Pensem inicialment que la quantitat fixa mensual fora de 20-25 €, que donaria dret a anar 4 vegades al cinema cada mes, i que es pogués prestar a amics, etc... però estem rebent molts comentaris, que proposen reduir a 10 € mensuals, com a aportació al fons comú de l'associació, i que es puguin comprar després les entrades a preu més reduït. Aquesta quantitat la fixarem una vegada que coneguem els costos fixos que haurem d'assumir per mantenir els cinemes en marxa.

En els propers dies tornarem a enviar informació, i quan la situació estiga prou madura, us convocarem a una assemblea.


Salutacions cordials, i esperem que seguiu animant als vostres amics i coneguts, a tots els amants del bon cinema, a donar-se d'alta a:


www.salvemelsrenoir.org


Enhorabona a tots
.

Salvem els Renoir

satalaieta | 15 Maig, 2012 22:05

The Artist als Renoir

(Rebut per correu electrònic de Fred Laloux i de Nura Abad)

Hola a tots

Perdoneu el silenci d'aquests últims dies, però ha estat tan aclaparadora la resposta, que no hem pogut contestar els correus com ens hagués agradat.


Encara que no donàvem abast, ha estat molt emocionant comprovar la força d'aquesta resposta ciutadana.


Ara, gràcies a l'esforç de cinc persones, hem pogut ordenar les adreces i crear la pàgina web, i hem començat a treballar de debò.


Bé, en primer lloc: Enhorabona a tots i cada un de vosaltres!!!


I gràcies, moltes gràcies, pel vostre entusiasme i compromís.


En una setmana s'han inscrit ja més de 1000 persones.

Per mitjà dels fulls de signatures, primer, a través de l'adreça de correu electrònic, després, i-des d'ahir-en el formulari creat al web www.salvemelsrenoir.org

Preneu nota de la direcció, i l'envieu a les persones que conegueu, i que puguin estar interessades en inscriure.


Les perspectives són molt encoratjadores:


- L'empresa (pública) propietària dels locals de S'Escorxador, MERCASA, ens està donant moltes facilitats per al lloguer de les sales, i esperem arribar a un acord sobre un preu raonable.

Aquest acord podria tancar aquesta setmana que ve.

- L'empresa RENOIR també està mostrant una actitud molt favorable, i ha fet una valoració dels equips existents a les sales per sota del que els oferien unes sales del Marroc. Ens demanen 20.000 € per tot el que hi ha (butaques, projectors, torres de so, etc ...), cosa que suposaria que els cinemes podrien estar funcionant en un termini breu de temps, ja que no caldria instal · lar res més.


- Els nous cinemes podrien seguir comptant amb les pel · lícules d'ALTA FILMS, la distribuïdora de pel · lícules dels Renoir, i dels mateixos propietaris (Enrique Gonzalez Mascle, president de l'Acadèmia del Cinema).


- El personal dels cinemes està ara en període de vacances, i el dia 24 de maig tenen previst anar a Magistratura, per pactar les indemnitzacions per acomiadament amb l'empresa RENOIR, i donar-se d'alt a l'atur. Volem parlar amb ells en els pròxims dies, per llegir les seves perspectives, i fer-nos una idea de les funcions que cada un exercia en els cinemes. En aquest moment no tenim encara clar de quina manera es podrà abordar el tema laboral, i si la nova entitat que gestioni els cinemes podrà absorbir la plantilla anterior completa, o en part. Això és una cosa que haurem d'anar decidint en les pròximes etapes.


- Tant l'Ajuntament de Palma com el Consell de Mallorca s'han posat en contacte amb nosaltres, per oferir el suport que necessitem per recuperar i llançar els cinemes. Un cop haguem definit entre tots quin model de cinemes volem, i com els podem sostenir, serà el moment de definir com es concreten aquests suports.


Una qüestió important:


. Els cinemes NO podran continuar cridant-RENOIR, per ser una marca registrada. Així que tindrem l'oportunitat de començar la nova etapa posant-li el nom que decidim entre tots.

En breu llançarem al web una campanya sota el títol POSA NOM AL TEU CINEMA, en el qual tots podrem proposar els noms que més ens agradin, i votar-los. Se t'ocorre algun?

Quant a l'Associació i les quotes:


- Hi ha una persona treballant en els estatuts d'una Associació, que us enviarem tan bon punt hagi un esborrany.


- D'aquesta Associació, que es regirà de forma absolutament democràtica i transparent, podran formar part totes les persones que vulguin, serà la propietària titular dels cinemes.


- Els que s'inscriguin pagaran una quota mensual, que encara està per determinar, i hauran d'assumir un compromís de permanència per un període, per exemple, d'un any, per evitar que comencem ara amb molta força, però que no puguem continuar, perquè la gent es doni de baixa.


- Potser cal fer un desemborsament inicial-podria ser entre 50 i 100 € per persona-, com a fiança inicial per donar-se d'alta, que es podrà retornar quan un soci vulgui donar-se de baixa, i hagi complert el període de permanència pactat inicialment.


- Aquesta aportació inicial servirà per fer front als costos de compra de la maquinària i traspàs del local, i més endavant, per fer la inversió necessària per digitalitzar les sales, alguna cosa que serà obligatori fer el 2014.

- Pensem inicialment que la quantitat fixa mensual fora de 20-25 €, que donaria dret a anar 4 vegades al cinema cada mes, i que es pogués prestar a amics, etc... però estem rebent molts comentaris, que proposen reduir a 10 € mensuals, com a aportació al fons comú de l'associació, i que es puguin comprar després les entrades a preu més reduït. Aquesta quantitat la fixarem una vegada que coneguem els costos fixos que haurem d'assumir per mantenir els cinemes en marxa.

En els propers dies tornarem a enviar informació, i quan la situació estiga prou madura, us convocarem a una assemblea.


Salutacions cordials, i esperem que seguiu animant als vostres amics i coneguts, a tots els amants del bon cinema, a donar-se d'alta a:


www.salvemelsrenoir.org


Enhorabona a tots
.

Estantería de les publicacions dels amics de les escoles

satalaieta | 14 Maig, 2012 22:36

Estantería de les publicacions dels amics de les escolesHo digui als seus amics
.

Publicat el n º 4 de la Revista "Humanistes"

satalaieta | 12 Maig, 2012 07:02


Publicat el n º 4 de la Revista "Humanistes"

En el següent enllaç tens aquesta publicació:

http://archumanista.arc46.com/revista/Humanistas04.pdf  (castellà)

http://archumanista.arc46.com/revista/Humanistes04.pdf  (català)

Aquest nombre té el següent Contingut:

01 La societat ha canviat
      Magda Galiana

02 Jacinto Convit, experiències de vida humaniste
      Presentació de Carlos Rangel

03 Conflictes, una perspectiva més humana
      Sandra Gallego

04 Mantingues la calma
      Marc Masmiquel

05 Cap a una ment col·lectiva
      Alberto Fraile

06 Hi ha alternatives
     Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón

Igualment pots accedir als números anteriors a:

http://archumanista.arc46.com/revista/

Feliç lectura, feliç aplicació i no t'oblidis de comunicar-ho als teus familiars, amics i coneguts humanistes (aquells per a qui la persona té més importància que incrementar els capitals sense límit)
.

No al tancament dels hospitals de Caubet i la Sang. Documents

satalaieta | 11 Maig, 2012 00:09


Hospital de Caubet (Joan March)
¿Compren ara per què  el PP vol privatitzar aquest hospital públic?


No al tancament dels hospitals de Caubet i la Sang. Documents:

Català:

Castellano:


Veure història i imatges de l'hospital de Caubet
http://www.canverga.com/obras/hospitaljuanmarch/body.html

Arc46.com: Tornar a començar

satalaieta | 09 Maig, 2012 15:54A la tercera va la vençuda

Esperem que sí, encara que l'increment extraordinari de la competència, més del 10.000 per 1, fa que les visites s'hagin reduït fins gairebé només un 5% de les que teníem en els millors moments. La primera etapa, 1998-2003, va començar en els servidors de eresmas i terra i va continuar en MallorcaWeb i BalearWeb, arribant a gairebé un milió de visites en el conjunt dels webs, la segona, de 2003 a 2012 en les esmentades MallorcaWeb i BalearWeb supera just el milió de visites entre els dos principals webs, 275.400 a l'Arc Mediterrani en català i 777.700 en l'Arco Atlàntico en castellà.


Aquesta tercera etapa, 2012 - Déu proveirà fins quan, comença en el domini i web
arc46.com. Us recomano que ho recordeu perquè és fàcil de memoritzar i vos dóna accés directe a sis webs directes d'àmplia informació que poden resultar d'ample utilitat:

- El mateix arc46.com, com de comunicació i de comercial (l'únic dels sis):
arc46.arc46.com

- Arc Mediterrani:
arc46.arc46.com

- Arc Mediterrani:
arcoatlantico.arc46.com

- Associació Humanista de Comunicació:
  
archumanista.arc46.com

- Illes Balears Plus:
illesbalearsplus.org

- Escolaeb10.org:
escolaweb10.org

Espero poder comunicar-me amb tu des de qualsevol d'ells.

Aprofito l'ocasió d'aquesta presentació per agrair a Elena Vera i a tot l'equip de MallorcaWeb i BalearWeb aquests llargs anys, més de nou, d'allotjament i ajuda tècnica, i amistat, en el seu servidor.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social
.

La política de retalls socials de Rajoy...

satalaieta | 07 Maig, 2012 08:11

... i de tots els sistemes capitalistes.

Per què necessitem fer tantes retallades que impliquen el nostre empobriment?:
Per a pagar el deute públic.
Però, com s'ha generat aquest immens deute públic que obliga a no pagar serveis socials, acomiadar treballadors, tancar hospitals, reduir pressupostos per a educació, sanitat i serveis socials?
Demana-li a Rajoy i als seus amics titellaires dels mercats que, al seu torn, són titellaires dels governs que, al seu torn, són els nostres titellaires: nosaltres som les teresetes finals dels titellaires primers: els especuladors capitalistes que s'enriqueixen empobrint-nos a nosaltres.

Com solucionar aquest problema?

1 Que cada un, particular, pagui el seu deute. Si no pot se li embarguen els seus béns i, si n’és el cas, se’l du a la presó.

2 Que les Administracions no dediquin ni un sol euro públic a rescatar deute privat.
(Ahir mateix s'anunciava que el govern de Rajoy anava a injectar moltíssims milions d'euros públics a Bankia (banc privat), a fons perdut per reflotar la seva capacitat econòmica i creditícia. El president de Bankia és Rodrigo Rato, familiar d'Aznar i posat en Bankia, a dit, per Esperanza Aguirre i Ruiz Gallardón. Rato guanya tant com 400 treballadors amb sou mínim inter professional. Però, no diu el Govern que ha de fer aquestes retallades tan agressives perquè no hi ha diners a les arques públiques de l'Administració?)
3 Que la resta de deute públic (el necessari per atendre les necessitats socials) es retorni amb l'únic interès, positiu o negatiu, de l'IPC.

Com converteixen el seu deute privat en el nostre deute públic?:

http://dai.ly/hWZMwj
 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb