Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Carrer Blanquerna motoritzat

satalaieta | 08 Juliol, 2011 14:26

.
Per què el director, cridaner en foraster, del circ (això ho diu ell mateix) de veïns de la plaça Fleming parla d'un "eix cívic" al referir-se al carrer Blanquerna (on, per cert, "ni hi és ni se l'hi espera") quan propugna, per a ca d'altri, un carrer per al tràfic? No sap que els eixos cívics són carrers per als ciutadans i no per als automòbils?

Avui (ahir) llegeixo al Diario de Mallorca, amb gran pena, que ja han obert al trànsit una part del carrer Blanquerna (el 99,9% dels carrers de Palma són motoritzats, preferents per als vehicles a motor; menys d'un 1% són peatonals, amb preferència per als vianants, vertaders eixos cívics i el c./ Blanquerna era un dels principals, modèlic, una monada, un eix cívic... Aquests dies era un goig veure'l transitat per molta gent tranquiŀla, passejant o asseguda a una terrassa a l'ombra, prenent un cafè amb gel, una cervesa o un refresc, nins jugant a córrer o amb una pilota,... Eix que unia s'Escorxador i la Plaça París amb el Carrer de Sant Miquel, passant per la Plaça Santa Pagesa, desprès de creuar l'Avinguda Comte Sallent. Usat, omplint-lo, durant el curs, entre molts d'altres peatons o ciclistes, pels dos instituts Josep Mª. Llompart i Madina Mayurca i els coŀlegis Costa i Llobera, Pràctiques i Felip Bauçà, ... en les sortides a visites ciutadanes a Palma dels diferents grups i cursos, però, és clar, són centres públics, no són escoles privades, conseqüentment, no passa res si el motoritzam). Ciutat és de la mateixa família semàntica que ciutadà/na, i no que automòbil, moto o camió). I això que el batlle del mateix nom Mateo, també en “foraster de pura cepa”, venia dient que volia fer una Palma “amable” (precisament el que feia l'anterior Consistori) i la primera mesura ha consistit en fer-la un poc menys amable, un poc menys agradable.

Igualment llegeixo que Carlos Delgado diu que "per què no plantejar-nos un parc temàtic? Cal perdre els complexos."
Ja fa molt temps que no tenen cap vergonya, ni cap complex... i aquest conseller de Turisme demana tenir-ne encara menys...!!! Deu voler copiar "Terra Mítica", un fiasco econòmic per als diners públics de la Comunitat del País Valencià (com sempre, grans pèrdues públiques en benefici d'explotacions privades). El mateix Carlos Delgado proposa que els hotels més obsolets es puguin reconvertir en habitatges... segurament reconversions subvencionades amb doblers públics, que podran vendre (i vius que no sigui a la mateixa Administració) i cobrar, amb la corresponent comissió secreta, els mateixos hotelers i poder invertir a llocs estrangers més rentables... És clar, com hi una manca tan grossa d'habitatge a les Illes... encara ens faran un favor social (segons un estudi del Govern estatal a les Illes Balears hi ha fins a 17.000 habitatges nous sense vendre, stock que no es podrà acabar fins l'any 2013).

Mare meva, quins quatre anys que ens esperen a Palma, Mallorca i Illes Balears! No quedarà ni un euro a la butxaca del 80% de la població i els especuladors guanyaran encara més (o ja no hi haurà doblers per a poder especular més, els hauran exhaurits tots). No quedarà ni un carrer "amable", ni un paisatge decent... ¡I pensar que els han votat molts que no pensaven votar-los!
 
Una abraçada i a buscar la felicitat a l'Índia. Aquí el partit paradigma de la corrupció, especulació i del "te fots" ens la té segrestada i vedada!

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social
.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb