Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Salvem els Renoir

satalaieta | 15 Maig, 2012 22:05

The Artist als Renoir

(Rebut per correu electrònic de Fred Laloux i de Nura Abad)

Hola a tots

Perdoneu el silenci d'aquests últims dies, però ha estat tan aclaparadora la resposta, que no hem pogut contestar els correus com ens hagués agradat.


Encara que no donàvem abast, ha estat molt emocionant comprovar la força d'aquesta resposta ciutadana.


Ara, gràcies a l'esforç de cinc persones, hem pogut ordenar les adreces i crear la pàgina web, i hem començat a treballar de debò.


Bé, en primer lloc: Enhorabona a tots i cada un de vosaltres!!!


I gràcies, moltes gràcies, pel vostre entusiasme i compromís.


En una setmana s'han inscrit ja més de 1000 persones.

Per mitjà dels fulls de signatures, primer, a través de l'adreça de correu electrònic, després, i-des d'ahir-en el formulari creat al web www.salvemelsrenoir.org

Preneu nota de la direcció, i l'envieu a les persones que conegueu, i que puguin estar interessades en inscriure.


Les perspectives són molt encoratjadores:


- L'empresa (pública) propietària dels locals de S'Escorxador, MERCASA, ens està donant moltes facilitats per al lloguer de les sales, i esperem arribar a un acord sobre un preu raonable.

Aquest acord podria tancar aquesta setmana que ve.

- L'empresa RENOIR també està mostrant una actitud molt favorable, i ha fet una valoració dels equips existents a les sales per sota del que els oferien unes sales del Marroc. Ens demanen 20.000 € per tot el que hi ha (butaques, projectors, torres de so, etc ...), cosa que suposaria que els cinemes podrien estar funcionant en un termini breu de temps, ja que no caldria instal · lar res més.


- Els nous cinemes podrien seguir comptant amb les pel · lícules d'ALTA FILMS, la distribuïdora de pel · lícules dels Renoir, i dels mateixos propietaris (Enrique Gonzalez Mascle, president de l'Acadèmia del Cinema).


- El personal dels cinemes està ara en període de vacances, i el dia 24 de maig tenen previst anar a Magistratura, per pactar les indemnitzacions per acomiadament amb l'empresa RENOIR, i donar-se d'alt a l'atur. Volem parlar amb ells en els pròxims dies, per llegir les seves perspectives, i fer-nos una idea de les funcions que cada un exercia en els cinemes. En aquest moment no tenim encara clar de quina manera es podrà abordar el tema laboral, i si la nova entitat que gestioni els cinemes podrà absorbir la plantilla anterior completa, o en part. Això és una cosa que haurem d'anar decidint en les pròximes etapes.


- Tant l'Ajuntament de Palma com el Consell de Mallorca s'han posat en contacte amb nosaltres, per oferir el suport que necessitem per recuperar i llançar els cinemes. Un cop haguem definit entre tots quin model de cinemes volem, i com els podem sostenir, serà el moment de definir com es concreten aquests suports.


Una qüestió important:


. Els cinemes NO podran continuar cridant-RENOIR, per ser una marca registrada. Així que tindrem l'oportunitat de començar la nova etapa posant-li el nom que decidim entre tots.

En breu llançarem al web una campanya sota el títol POSA NOM AL TEU CINEMA, en el qual tots podrem proposar els noms que més ens agradin, i votar-los. Se t'ocorre algun?

Quant a l'Associació i les quotes:


- Hi ha una persona treballant en els estatuts d'una Associació, que us enviarem tan bon punt hagi un esborrany.


- D'aquesta Associació, que es regirà de forma absolutament democràtica i transparent, podran formar part totes les persones que vulguin, serà la propietària titular dels cinemes.


- Els que s'inscriguin pagaran una quota mensual, que encara està per determinar, i hauran d'assumir un compromís de permanència per un període, per exemple, d'un any, per evitar que comencem ara amb molta força, però que no puguem continuar, perquè la gent es doni de baixa.


- Potser cal fer un desemborsament inicial-podria ser entre 50 i 100 € per persona-, com a fiança inicial per donar-se d'alta, que es podrà retornar quan un soci vulgui donar-se de baixa, i hagi complert el període de permanència pactat inicialment.


- Aquesta aportació inicial servirà per fer front als costos de compra de la maquinària i traspàs del local, i més endavant, per fer la inversió necessària per digitalitzar les sales, alguna cosa que serà obligatori fer el 2014.

- Pensem inicialment que la quantitat fixa mensual fora de 20-25 €, que donaria dret a anar 4 vegades al cinema cada mes, i que es pogués prestar a amics, etc... però estem rebent molts comentaris, que proposen reduir a 10 € mensuals, com a aportació al fons comú de l'associació, i que es puguin comprar després les entrades a preu més reduït. Aquesta quantitat la fixarem una vegada que coneguem els costos fixos que haurem d'assumir per mantenir els cinemes en marxa.

En els propers dies tornarem a enviar informació, i quan la situació estiga prou madura, us convocarem a una assemblea.


Salutacions cordials, i esperem que seguiu animant als vostres amics i coneguts, a tots els amants del bon cinema, a donar-se d'alta a:


www.salvemelsrenoir.org


Enhorabona a tots
.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb