Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

En Matas vol millorar la justícia

satalaieta | 23 Octubre, 2004 14:54

En Matas vol millorar la justícia  

Jajajajajajajaja, jejejejejejeje, jijijijijijijijji, jojojojojojojo, jujujujujujujuju.

Com es diu allò de “¡que me troncho!” en català?. De tots els disbarats que he llegit des de la meva Talaieta aquest és el que m’ha tronxat de riure més de tots. De manera que el sense vergonya (que no s’empegueix dels seus disbarats), el corrupte (com es distribueixen les subvencions públiques a totes les seves Conselleries? Com es reparteixen els sous als treballadors de les seves Conselleries? On és la llum i taquígrafs en aquests temes?)  i delinqüent (Bitel, Mapau, Rasputín, comissions,...) més gros del regne de les Illes vol millorar la justícia?.

.

Això és tant com dir que el piròman més incendiari de la ciutat vol ampliar la dotació del cos de bombers, com dir que el llop demana més vigilància per a les ovelles.  

Certament, sabem que el terrat és el menys dotat de les parts visibles del seu edifici personal, però no tant com per a això (“no soc tan beneit com semblo” deia el seu amic director, que pel fet de ser-ho segueix essent-ho).  

Idò?  

Idò aquí s’acaben les rialles i comencen les arcades, comença la nàusea, comença la pota fastigosa. Ell el que vol millorar és la “seva justícia”, aquella justícia injusta que el blinda a ell i als seus (“a los míos con razón y sin ella”) front a la justícia justa; aquella justícia de Cardenal a Madrid i semblants a les Illes que, impedint el que se'l jutgi, confirma, a qualsevol persona mitjanament capacitada, la certesa del que, abans, sols era acusació, de la qual, al impossibilitar el jutjament, impossibilita la seva defensa i absolució.  

Però, per altra banda, permet que tots aquells que per interessos o per pobresa d’esperit (“Bienaventurados los pobres de espiritu porque ellos creeran que la mare de deu nom Joana”) miren el dit en lloc del que assenyala el dit, creguin (o facin com a creure) que es refereix a la Justícia, amb majúscules i sense adjectiu i puguin seguir votant l’opció dels dinosaures de la caverna Juràsica. I aquí és allà on, tot i que sigui enganyant, mostra que aquest disbarat no és cap beneitura.  

Si no fos així, i les gents que el recolzen fossin tan ètiques com en Ruiz Gallardón, Pimentel, Tòfol Soler, o com abans, Rafel Bosch, Pere Rotger o Catalina Cirer (citant sols persones del seu Partit), segur que organitzarien una “Revolució Francesa”, incruenta sí, però que allunyàs aquest tipus de gent de la cosa política (de l’Administració pública d’interès social).   

No obstant això, això (aquesta regeneració ètica a la política i a la justícia), ara, amb aquesta gent, no és possible, per que com diu Javier Marias, aquesta societat (al menys les persones que recolzen la dreta política i la dreta jurídica) és una societat malalta, malalta d’immoralitat, tan malalta que ja, fins i tot, ha perdut la consciència d’aquest propi fet (la qual cosa és el zenit de la malaltia).  

Molt m’ha dolgut el fet de veure a aquestes fotografies persones que, abans, he admirat, fins i tot molt, recolzant a aquest grup, quan són perfectament conscients dels seus tropells morals. I a aquests del nou Govern de Madrid, dir-los que els ciutadans els vàrem votar com opció a un canvi ètic, i no per a que es “facin la foto” (mostrant així la seva conquista del poder) amb els qui representen l’opció política antagònica, que èticament no volem. I qui es fotografia amb els coixos, al cap d’un any, també és coix.  

Mentre tant, a la Justícia actual, recordar-li que fa més de vuit anys que tenc un contenciós que precisa justícia; i cada dia que passa és una pèrdua. A veure si millora.

.

Sa Talaieta Petita

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb