Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Feliç any 2005

satalaieta | 01 Gener, 2005 22:16

Feliç any 2005.


Veritat i vida; salut, felicitat i bé és el que us desitjo a totes i a tots, a partir d'aquest any 2005.

Que cada vegada estigui més prop el Port Alegre, més prop el Paradís Terrenal.

Més lluny els enemics de la Veritat i la Vida. Més lluny els amics de l'aliè. Més lluny els amics de la violència i l'agressió. Más lluny els amics de l'especulació.

L'home (la dona que ho especifica), recent estrenada la seva humanitat, va perdre el seu paradís terrenal per un pecat. De supèrbia? d'enveja? de luxúria? d'ira? No, el pecat que va privar a l'home del seu paradís terrenal va anar de desobediència: “No mangis de l'arbre de la fruita del bé i del mal”. Tots els altres aliments de la humanitat del Paradís Terrenal eren exclusivament del bé. L'home va desobeir, no volia només el bé, volia el bé i el mal i, per a mantenir el nou mal aconseguit, immediatament va inventar el Tòtem i el Tabú (acte d’atribució del poder sobrenatural i del poder polític), origen de tots els mals (també d'alguns béns) basat en la falsedat i la mort.

Davos, la guerra de L'Iraq, el creixement insolidari i insostenible, la destrucció del territori, llengües, cultures, les agressions a les persones i a la naturalesa neixen, com la pèrdua del Paradís Terrenal, d'un pecat de desobediència: El govern americà va desobeir l'ordre de l'ONU i la del Papa Joan Pau II de no atacar L'Iraq. La desobediència a aquestes ordres ha ocasionat l'infern de L'Iraq actual. El mateix podem dir de les administracions aznaristes i zaplanistes a Espanya, que han convertit la “Illa de la calma, illa de l'amor” en “la illa maleïda”, un paradís ecològic en un infern ecològic.

Però ens anima el camí de la veritat i la vida cap a ports alegres, cap a paradisos en la Terra (i no haver d'esperar gaudir-los després de la mort) emprès per la majoria de la humanitat. Ens anima la composició i finalitat de l'ONU, humanament dirigida per l'humanista Koffi Annan, solament burlat pels amics de la falsedat i la mort que, per sort, en l'ONU i en el carrer, cada vegada són menys.

Per això, a tots i a totes, us desitjo, a partir de ja, veritat i vida; salut, felicitat i bé. I molt amor i solidaritat. Començant amb tots/es els quals sofreixen a Àsia i per tots/es els que sofreixen a Argentina, seguint amb tots/as els que sofreixen injustament (tot sofriment, sigui per causes vergonyants o naturals és injusta), i amb tots/es.


Veritat i vida; salut, felicitat i bé. 

Antoni Ramis Caldentey
Coordinador de la Asociació Humanista
Illes Balears, 01-01-2005

http://www.mallorcaweb.net/arc46/general/quisom.html

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb