Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

El món necessita creure

satalaieta | 22 Setembre, 2006 07:23

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

El món necessita creure

.

El món necessita creure

El món necessita creure que tot va començar amb una serp que va seduir a la primera dona, qui, en compensació, va regalar al seu marit una preciosa poma prohibida, el que va provocar la furia de Déu, qui va castigar a tota l'espècie humana a ser dolents i a conspirar i a robar i dir “conspiradors” i “lladres” als altres. Necessita creure que aquella dona era part del seu marit, concretament procedia d'una de les seves costelles, qui, al seu torn havia estat fet de fang bufat. El món necessita creure tot això i moltes més coses que tots sabem i molts/as creiem. Coses que expliquen racionalment totes les filogènesis de tots els éssers vius i no la teoria darwinista de l'evolució que, segons el Papa Benet XVI és irracional (no entrarem ara a comentar altres declaracions, del mateix senyor, matisades, i lamentades les seves conseqüències, sobre les diferències entre les religions cristiana i musulmana, però que, també, el món necessita creure).

Per això el Mundo, paradigma, juntament amb el seu pep el seu Pere, de la conspiració permanent, que sap que el món necessita creure, construeix una curiosa teoria sobre la conspiració “dels altres” en la matança del 11m de 2004. Igual que el conductor que creu que, per l'autopista, tots van erròniament en sentit contrari, excepte ell, el Món i el PP pretenen, desitjarien, fer-nos creure la teoria de la conspiració contrària i fer-nos creure que ells la creuen. Poc importa que hagués una comissió parlamentària referent a això que va durar gairebé un any i que incloïa al PP, poc importa que hagi un procediment jurídic referent a això en marxa. Els ayatolhas Zaplana del PP i Losantos del Món i la COPE ens presenten la seva veritat revelada d'obligada creença, l'única. Perquè saben que el món, el seu món, ho va a creure a ulls clucs, com paraula de déus. Poc importa que tots els indicis apuntin a la teoria contrària, a la de la conspiració del govern del PP ajudat per la CIA, un dels avions del qual estava, en el dia de la data, en l'aeroport de Palma, i provocant al fonamentalisme islàmic, perquè els sondejos feia molts mesos que donaven al PP com guanyador de les eleccions, però molt lluny de la majoria absoluta. Poc importa que, racionalment, cas de confirmar-se la seva teoria, implicaria una participació en un percentatge mínim en el conjunt de la tragèdia i afectaria negativament, com ja ocorregués en el passat en el cas dels GAL, al govern que havia establert en aquell moment que no era sinó el d'Aznar, Acebes, Zaplana, Trill i Palacio, govern del PP responsable dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, de l'administració i govern de tot l'Estat i de la seguretat de tots els espanyols. Tot això, per al seu món, igual que l'evolució Darwiniana, seria irrellevant i inconsistent. La veritat que el seu món voldria creure seria la de la conspiració socialista que, sense ser govern, manaria a alguns policies i afins d'aquests policies, ambdós molt de dretes, a convèncer a ETA que es disfressessin de moros i s'immolessin en els trens de Atocha, amb la dinamita que els lliuraven, perquè així els socialistes guanyessin les pròximes eleccions. (I per què anirien a fer això si total l'atemptat no anava a canviar-los gens, ja que, guanyant les eleccions, no les anaven a guanyar amb majoria absoluta, majoria que haurien d'aconseguir amb el conjunt de tots els altres Partits excepte el PP, i si les guanyava el PP ho anava a fer sense majoria absoluta i tots els Partits ja havien anunciat que no pactarien amb el PP que va dir sí als tres de les Açores, i els socialistes anaven a ser la segona força més votada, que, igualment, podria aconseguir la majoria absoluta pactant amb la totalitat dels altres Partits excepte el PP?).

La veritable democràcia és el govern de “tots”  els Partits i no el d'un per molt majoritari que sigui. Això altre és una dictadura, o un “rodillo”, disfressada.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Associació Humanista de Comunicació
Illes Balears, 23 de setembre de 2006.

Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb