Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

mp3. Antoni Ramis

satalaieta | 06 Gener, 2005 10:10

mp3

 

Avui que és dia de Reis i que aquest any no m'han portat res recordo el regal del passat dia 24 de Desembre de l'any just acabat. La passada Nit Bona el meu sogre, “l'amic invisible”, bastant visible, a qui havia jo tocat en sort, bona o dolenta, em va regalar un mp3, un regal que em va fer molta il·lusió i que se surt dels pressupostos habituals dels amics invisibles de la família. Possiblement ho fes, a part de perquè jo ho havia posat en la llista de “possibles regals” en agraïment a les moltes hores passades intentant “arreglar”, amb sort dispar, problemes de configuració, majoritàriament del Windows, del seu ordinador.

La veritat, com ja he dit, és que em va fer molta il·lusió, un altre aparell que em permetrà “perdre” moltes hores.

Els primers minuts, gairebé la primera mitja hora, no sabia ni gairebé arrencar-lo. Posteriorment, per assaig i error, vaig aconseguir escoltar una música molt bonica que venia de fàbrica inclosa amb l'aparell. AL cap d'uns minuts, per assaig i error, vaig esborrar aquesta música, les úniques dades audibles de l'aparell; però això no va ser el pitjor. El pitjor és que, per assaig i error, se'm va programar l'aparell en llengua xinesa, llengua de la qual no entenc absolutament res i, prement el botó que premés, sempre em sortia xinès. Vaig estar més de mitja hora amb l'aparell donant-me informacions en xinès i ja bastant desesperat. Vaig pensar que aquest aparell, a mi ja mai podria servir-me per res, si on els venen em podrien canviar la configuració a l'original o fins i tot canviar-me l'aparell, en regalar-se'l a algun xinès amic meu, o millor, dir a algun xinès del restaurant al que vaig a dinar, gairebé tots els dijous, amb la meva mare, que m'anés traduint les instruccions.

Finalment, manual en mà, vaig deduir que si anava a la setena opció de les deu possibles del menú sis dels vuit possibles, del menú quatre de cinc possibles canviaria a l'espanyol (l'aparell està programat per a 10 llengües, de les quals les tres primeres són distintes modalitats de xinès i cap de les deu és el català, poca visió comercial!), com així va anar.

Llavors, lentament, vaig anar veient les múltiples possibilitats del petit aparell mp3:

1 Escoltar música (en mp3. No sé si també en altres formats) baixada de l'ordinador a l’aparell mp3.

2 Manera gravadora: Fins a 36 hores d'enregistrament si no hi ha altres dades ocupant memòria en un aparell de 256 Mb (altres aparells són de 512 MB i altres d'un GB o de diversos GBs).

3 Manera audició del gravat de la manera anterior.

4 Menú de configuració.

5 Menú USB: connecta el mp3 a l'ordinador per un port USB, permetent la transferència tant d'un a l'altre com al revés.

En l'ordinador vaig comprovar que no havia cap programa que executés els fitxers amb extensió ACT, Vaig buscar en Google a veure si trobava un convertidor d'arxius ACT en algun tipus executable. En el fòrum “Trucs Windows” vaig trobar la solució en un escrit de Afrodisio987 “Hola, yo estuve buscando un reproductor mp3 con unas características determinadas y cuando por fin lo encuentro (woxter imove 300) en el manual me pone que los archivos de audio los graba en formato .act, lo cual me echó para atrás para comprarlo; estuve buscando alguna forma de convertirlos y encontré esta página (http://forum.forum-mp3.net/cat1_sujet912_page1.html) donde exponían la misma duda (está en francés pero se entinde más o menos lo que dicen), le contestaban con este enlace: [URL= http://www.ppnp.com.hk/download/C620_Setup.exe ] donde te bajas el programa "act2wav" que supuestamente los convertiría en wav; espero que te sirva y si verdaderamente funciona me gustaría que me lo comentases ya que entonces pediría el reproductor. Saludos”. Efectivament, en la pàgina:

http://www.ppnp.com.hk/download/C620_Setup.exe 

pots baixar-te el programa C620_Setup.exe que, una vegada instal·lat, es presenta com “Sound Converter”, programa molt senzill que et converteix els arxius ACT que li diguis, d'un en un, en arxius WAW. Aquests arxius si són executables per l'ordinador, encara que ocupen quatre vegades més de memòria que els originals ACT corresponents. Ara només em faltarà buscar si hi ha algun programa que converteixi aquests nous arxius WAW en arxius mp3 que, segurament, deurien estar molt més comprimits i ocupar molta menys memòria.

Comentaris

Tocadiscos

Pep Torro | 06/01/2005, 11:29

Jo no tenc tans problemes per escoltar musica. Alla per l'any 1978 em comprar un tocadiscos. Una torre o cadena, que li deian. Un sanyo. La primera pesa es un rellotge on els altres components hi van enxufats. Es pot programar l'ora de marxa i turada. Amplificador 60w en 4 sortides, radio i doble platina. Les instruccions estan en uns cuants cuaderns i en castella. Fer·lo marxa es molt bo de fer. Sols cal posar un disco al plat, amollar·hi la agulla, i ala a sonar. Despres de tans anys, encare sona com el primer dia. I si em fa peressa posar discos, pos la radio. Encara que la radio es casi tant dolenta com la tv. Salut

De wav a mp3

Fabián | 06/01/2005, 11:32

Con el programa audacity // http://audacity.sourceforge.net/(fin enlace)// o el fridgesoft // http://www.fridgesoft.de/harddiskogg.php (fin enlace)//ambos con undll llamado lame, // http://mitiok.free.fr/ (fin enlace) // podrás grabar sonido y transformarlo de wav a mp3. //Yo utilizo el audacity y me va muy bien. El dll lo puse dentro de la misma carpeta que el audacity.

Moltes gràcies Fabián

Antoni Ramis Caldentey | 06/01/2005, 20:25

Moltes gràcies, Fabián. Així, doncs, ja tenim el circuit complet. Realment, el que no sàpigue en Fabián d'Internet, webs, programes... no ho sap ningú. Heu visitat els seus Quaderns (de l'IES Emili Darder)? Possiblement un dels millora Diaris Interactius (majoritàriament en llengua castellana)de la xarxa. Avui mateix ens ha posat una pissarra per poder-hi escriure o dibuixar. També record, pels qui no ho sabien o recordaven que els cartells dinàmics que anuncien els darrers escrits de distints Diaris Interactius a les portades dels Arcs (català i castellà) són una col·laboració o obsequi de Fabián.

De ACT a wav

http://www.ppnp.com.hk/download/C620_Setup.exe | 06/01/2005, 20:27

http://www.ppnp.com.hk/download/C620_Setup.exe

audacity: de wav a mp3

http://audacity.sourceforge.net | 06/01/2005, 20:29

http://audacity.sourceforge.net

fridgesoft: també de wav a mp3

http://www.fridgesoft.de/harddiskogg.php | 06/01/2005, 20:32

http://www.fridgesoft.de/harddiskogg.php

dll per a aquests dos programes de wav a mp3

http://mitiok.free.fr | 06/01/2005, 20:35

http://mitiok.free.fr

Help Fabián i als altres...

Antoni Ramis Caldentey | 06/01/2005, 22:20

Benvolguts tots: He instal·lat l'audacity i he convertit els arxius wav en mp3. Gran decepció: Són exactament iguals de grossos. O no ho he fet bé o no sé per que serveix convertir els arxius de wav a mp3.

Exportar mp3

Fabián | 21/01/2005, 21:04

No puede ser. Un mp3 ocupa unas veinte veces menos que el wav. Una vez cargado el wav en audacity sólo hay que exportarlo en mp3

Idò no ho sé fer

Antoni Ramis Caldentey | 26/01/2005, 07:54

Estimat Fabián, la qüestió és que no ho sé fer. Pos en marxa l'Audacity, fitxer obrir, obro un fitxer vaw, fitxer exportar: exportar amb format mp3, es crea el nou fitxer... que m'ocupa la mateixa quantitat de kbs que l'original, què he de canviar? Moltes gràcies.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb