Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Segueix l'amenaça de la immoralitat

satalaieta | 02 Febrer, 2006 12:51

Segueix l'amenaça de la immoralitat

.

EEUU: poble sí; govern no

.

Fa poc més d'una setmana va estar a Palma de Mallorca l'ambaixador dels EEUU a Espanya.

Sense cap tipus de vergonya va dir, entre altres curiositats:

- “Els hotelers balears i espanyols hauran de triar entre fer negocis a Cuba o fer-los a EEUU, atès que qui els faci a Cuba no podrà fer-los a EEUU” (sempre l'amenaça).

No recorda el Sr. ambaixador, de cara mirall de l'ànima, que el boicot decretat per EEUU a Cuba ha estat declarat il·legal i condemnat per l'ONU gairebé per unanimitat (tots els països de l'ONU excepte 4)?

- “La CIA va actuar correctament, sense cometre cap delicte internacional, ni atemptar contra els drets humans en el cas dels vols pirata, transportant presumptes terroristes a presons de països que és permesa la tortura”.

Vè. pot dir missa, Sr. ambaixador; pot dir que l'herba és vermella, i pot dir-lo amb tot l'aplom que la força bruta que la potència mundial amb major capacitat de destrucció i mort, la de Vè., li atorga, però el pa seguirà sent pa i el vi, vi. I aquests vols són una violació internacional dels drets humans, una taca ètica inesborrable de grans dimensions en el govern que Vd representa a Espanya, que no es nota, perquè tot el seu vestit, el del seu govern, és ja una immensa taca (no queda ni un cm2 no tacat). Els països d'Europa, altre temps reserva dels valors morals d'occident, no li contradiuen oficialment, única i exclusivament per por, ni per afecte, ni per donar-los credibilitat, ni per respecte, només, exclusivament, per por. Però fixi's que fins a la Presidenta Conservadora d'Alemanya Àngela Merkel  els va enlletgir la seva política respecte dels drets humans i els va dir que Alemanya, en aquest camp, no pensa oferir-los un xec en blanc, i que els exigeix un canvi ètic.

El sanguinari assassí (ell, impertorbable desvergonyit, li diu “efectes col·laterals”) d'innocents de la humanitat, ha dit: “Ara, Iran”. Segueixen morint innocents a L'Iraq, cada dia, obra i gràcia seva, i el vampir de petroli i sang ja té apetència de nou petroli i de nova sang. Les raons que va donar per a fer-lo a L'Iraq han resultat ser falses per a tot el món, fins i tot per a ell, ell mateix ho ha reconegut, quina és la raó per a destruir, robar i matar a Iran? Que Iran reprèn el programa de desenvolupament nuclear, en principi per a crear l’energia necessària i, si fos necessari, per a defensar-se d'atacs imperialistes. Però, i si aquests iranians integristes ho utilitzessin contra el fill Israel? No dic que no sigui una possibilitat, però aquesta possibilitat només pot evitar-se amb polítiques de mediació, d'aproximació, de fer amics, i no amb polítiques de pressió, amenaça, confrontació i agressió. I, per altra banda, quina raó moral té per a impedir aquest desenvolupament nuclear? Per ventura EEUU no té armes nuclears? O sigui que ell les pot tenir i al mateix temps impedir que els altres també les tinguin? Pot exigir a l'ONU que pressioni als altres països i ell incomplir sistemàticament les resolucions de l'ONU que li obliguen a si mateix, com en els casos del boicot a Cuba i la invasió a L'Iraq? Però aquesta política  hebefrènica (poc intel·ligent) i agressiva l'única cosa que fa és acréixer les actituds de les postures contràries, és abonar el camp per a noves grans confrontacions que ocasionarien noves grans destruccions, milions de morts i milions de desgràcies.

Francament, UE i ONU, sabeu que el major perill per a la humanitat és la immoralitat i agressivitat del govern d'EEUU. És hora d'oblidar les covardies pròpies i asseure al govern USA en la banqueta que exigeix la legalitat internacional, i jutjar a Bush i a altres membres de la seva mateixa baralla (quina vergonya que un país que es diu civilitzat fes a L'Iraq una baralla de naips, oferint diners pels caps en ella representades!), per crims contra la humanitat, passats, presents, i si Vostès (l'ONU, concretament, va néixer per a això) no li posen remei, futurs.

Comentaris

politics immorals o poble immoral

Miquel | 02/02/2006, 15:42

en una democràcia, com les occidentals, l'èlit política és un reflex del conjunt de la població. Clar que sempre hi ha excepcions. Després de les eleccions presidencials americanes del novembre de 2003 un sector de l'islamisma radical deia que "si el poble america és capaç de tornar a votar qui els ha mentit de què serveix la democràcia" i en certa manera, i marcant les diferències, tenen bastanta raó en aquesta apreciació.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb