Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Corrupció a Mallorca

satalaieta | 02 Desembre, 2006 23:55

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Corrupció a Mallorca

.

.

.

1 Matas està preocupat. Molt pre-ocupat que cap dels que pugui sortir imputat i arrestat “canti” les veritats del barquer que coneix del seu president. La qual cosa li duu a prioritzar el treball de bomber i de autobomber i de “alertador” al de President de la Comunitat Autònoma. Ara salvar-se de la crema de corruptes (que no apareguin proves, ni delacions) és el prioritari.  

2 Clonar a l'advocat defensor de la corrupció Perera. Davant el devessall de treball extra que segurament se li aveïna, Matas, president del PP de la Comunitat Autònoma de Illes Balears i la cúpula del PP estan fent gestions urgents per a clonar a Rafael Perera, l'advocat del PP encarregat, sempre amb èxit, de demostrar la normalitat de les immoralitats que s'imputen als dirigents del PPartit ja que ell totsol, i fins i tot amb el seu suplent, no podrien donar abastament a tant treball. Es calcula que necessitarien més de mil clons de Perera.

3 Matas i El Mundo de Balears consideren que investigar contra la corrupció i castigar els casos trobats és una ofensiva imperdonable del Fiscal. Curiosa manera d'interpretar l'exercici de la justícia (manera que tant el Mundo com el PP ja ens va avançar en el cas del xalet de Pedro J. a Mallorca). El Mundo arriba a dir que aquesta lluita contra la corrupció urbanística i de les comissions a membres del PP en diferentes Administracions és una corrupció política molt major. Què insinueu? Que la corrupció ha de ser la norma i, conseqüentment, no ha de ser investigada i molt menys castigada? Sabeu que només els confessos de la mateixa pagaran per les seves malifetes. Cap innocent ho farà. Per què, doncs, us preocupa la investigació i l'aplicació de la justícia? Estau, Matas, PP, i El Mundo, a favor de la corrupció? Oh!

4 Matas declara al seu periòdic amic que és el primer culpable del cas de corrupció “Andratx” Era un secret a veus. Era evident, però no teníem proves provades. Gràcies per la teva confessió. Però no és que ho siguis “per no veure el que succeïa”, com dius, que ja seria greu en un President de Comunitat Autònoma president del PP i dels casos corruptes designats per tu mateix. Ho ets perquè tu vas nomenar aquestes persones del PP i perquè ho sabies massa. Per què, sinó, li vas dir aquest estiu a Hidalgo que amagués un poc el Ferrari, que era massa visible? Per què fa un mes el vas confirmar com candidat del PP a la alcaldia d'Andratx? Per què dos dies abans de la detenció vas tenir una reunió amb ell en el teu despatx?

5 Matas, amb l’excusa d’una cridada anònima, alerta a tots els possibles corruptes i corruptores. I exigeix una audiència urgent amb el Fiscal General de l'Estat. I es posa a la disposició de la justícia. No sé per on començar l'anàlisi d'aquest fet, tanta és la informació que ens ofereix. Com és possible que una persona anònima, sense que es registri el seu telèfon, tingui accés al President del Govern i se li cregui? O no és tan anònima i si que es registra el seu telèfon? O és que no va haver tal persona i el “qui alerta” és el propi Matas? Si no ho és, per què comet el presumpte delicte d’entorpir a la labor de la justícia, alertant a corruptes i corruptores, donant crèdit a una cridada anònima d'un desconegut? Que em donin el telèfon del President del Govern perquè jo també li pugui fer unes quantes cridades anònimes. Realment, per què precisa la reunió amb el Fiscal General, per a, com diu, posar-se al servei de la justícia o per a entorpir-la sol·licitant informació que li permeti preparar l'estratègia defensiva dels seus protegits presumptament corruptes? Si és el primer, com ell afirma, per què comença per fer el segon amb el llançament d'aquesta alerta? Si és el primer, ja pot posar a la disposició de la justícia tot el que sap dels casos Mapau, Bitel, Santa Margalida, Ses Salines i els n alcaldes que van signar certificats falsos a gratcient, Blanca Iglesias, Aqua Màgica, La Real, Jaume Font,... i els centenars i centenars de casos que ell coneix i que no han transcendit als mitjans de comunicació.

6 Clar, és que els PPobres es van prendre molt de debò això de crear il·lusions: La campanya del PP es basa en “crear il·lusions”. L'altre dia en Santa María, ciutat on viu Grande, president del Mallorca, gran creador d'il·lusions en forma d'un Mallorca campió i d'una Mallorca estil Manhatan (abans del 11S), vaig veure a la Consellera Castillo i un cartell en una cafeteria d'una senyora que deia: “Estic plena d'il·lusió” com “prenyada d'il·lusió” set mesos abans de les eleccions, una il·lusió setmesona. I a qui no li il·lusiona tenir els cotxes de l'alcalde d'Andratx (sense presó, clar), o tenir el títol de llicenciat en psicologia sense fer la carrera, o que els morts estimats ressuscitin, encara que només sigui per a anar a votar al PP? Per això fa temps que dic als votants honests (i ingenus. No es pot votar al PP sent honest i no sent ingenu) del PP que no votin al partit de la corrupció, que no votin al partit que ens dóna il·luses il·lusions, veritables miratges, en lloc de votar a opcions que ens ofereixin realitats positives de benestar i bona convivència. Però encara hi ha massa vots interessats, vots captius, i vots erronis (de qui es creuen votar la voluntat de Déu i voten al diable i el seu pecat).

7 El codi ètic del PP  El codi ètic del PP, pel que diu Matas, ha de dir una mica així com: "Fes el que vulguis, tot val, però si delinqueixes i t'enxampen, noi l'has cagat, t'expulsarem (o, millor, tu mateix has de presentar la teva dimissió dient: "Sóc innocent, la justícia ho provarà, però presento la dimissió per a no danyar la imatge de la meva Administració i del meu Partit que tant estim"), per a donar una bona imatge ètica del Partit, no perquè ho hagis fet, sinó perquè t'hauran enxampat". Per altra banda, quan Matas i Rajoy diuen allò del codi ètic, es refereixen a un codi tàcit o a un escrit? En aquest últim cas que ho publiquin, per favor (però no que en facin un ara, ex-professo, a la corredissa).  

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg social
Illes, 02-12-2006.

.

.

.

“El Mundo. El Dia de Baleares”
sábado, 02 de diciembre de 2006

'CASO ANDRATX' /

Matas teme una ofensiva del fiscal contra otros 5 municipios del PP
Una llamada anónima alerta al Govern de que la Policía «entrará» el martes en otros cinco ayuntamientos de las Islas / Matas pide una audiencia urgente con el fiscal general Cándido Conde-Pumpido
  

Soy el primer culpable por no ver lo que sucedía»  En declaraciones a RNE, el president Matas aseguró anoche que él, como máximo responsable del PP en las islas, es el «primer culpable» del 'caso Andratx' por «no haber visto antes» lo que estaba ocurriendo en esta localidad.

Asimismo, Matas se lamentó de haber designado a unas personas que representan al PP en instituciones como el Ayuntamiento de Andratx y haber «confiado» en ellas y, al hacerlo, no haber detectado antes la presunta trama de corrupción y haber actuado. Por la mañana, en rueda de prensa posterior al Consell de Govern, sin embargo, Matas defendió la respuesta del Govern, que definió como «contundente», con la dimisión «inmediata» de Hidalgo y «la asunción de responsabilidades».


Semblen molt amics, molt companys. No semblen desconeguts,...

.

«Nuestro código ético nunca admitiría esta situación», aseveró el presidente del Ejecutivo. Por otro lado, fuentes de la Guardia Civil y del Tribunal Superior de Justicia de Baleares aseguraron ayer que ambos organismos no tienen «información oficial» sobre una posible intervención en cinco Ayuntamientos de las islas prevista para el próximo martes. En relación con la llamada anónima recibida ayer en el Consolat de Mar, fuentes del Instituto Armado aseguraron a Europa Press que no hay información oficial sobre dicha operación.

.

.

“Diario de Mallorca”
Sábado, 02 de diciembre de 2006 

OPERACIÓN VORAMAR. POLÍTICA / EL EJECUTIVO, PENDIENTE DE LAS PRÓXIMAS ACTUACIONES JUDICIALES

Matas alerta de una posible investigación en cinco municipios gobernados por el PPEl president da validez a una llamada anónima y pide información al fiscal general del Estado

VIRGINIA EZA/EFE. PALMA.

.

El president del Govern, Jaume Matas, alertó ayer sobre una posible investigación en otros cinco ayuntamientos gobernados por el PP, después de que ayer por la mañana se recibiera una llamada anónima en el Consolat de Mar, sede del Govern, advirtiendo sobre estas posibles actuaciones de la Justicia que, según esta llamada, se producirían el martes.

Matas dio la suficiente credibilidad a esta llamada anónima, al producirse después de que el PSIB dijera que la Justicia está investigando varios ayuntamientos, como para pedir al fiscal general del Estado, Cándido Conde-Pumpido, una audiencia "urgente" con el fin comprobar la veracidad de estas informaciones y ponerse "a disposición" de la Justicia, según explicó el president

.

.

.

.

Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

.
 • Corrupció a Mallorca
 • La provada inoperància de l'Assemblea Democràtica de Mallorca
 • Memòria Històrica
 • Manifest per a la Vida,...
 • A Mallorca s'aixeca la veda de detenció de la corrupció urbanística
 • L'obscura ansia del cor. MLC
 • L'AHC al capdavant de la defensa de les Illes
 • Ses Fontanelles, fotos de la passejada d'aquest dissabte
 • La poesia mallorquina del segle XX. Presentació dia 21 de novembre
 • A Flassaders: Associació de Professionals de la Gestió Cultural de les Illes Balears
 • Ses Fontanelles: basta ja de destrucció ecològica!
 • Aquest dissabte, passejada per les Fontanelles
 • Fernando Palazuelo, novament condemnat
 • Exposició de Mª Dolores Vázquez
 • Eleccions catalanes
 • .

  .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Comentaris

  Afegeix un comentari
  ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

  Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb