Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Tribunals: Incendi a un magatzem dEducació i Cultura

satalaieta | 23 Gener, 2007 21:15

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Jutjat Popular d'Instrucció nº 1, de les Illes Balears


Una altra condena: 
 
http://satalaieta.balearweb.net/post/23/23939

Jutjat Popular d'instrucció nº 1. Illes Balears

(Hi ha tantes denúncies a fer als tribunals ordinaris de Justícia que els col·lapsaríem i, per a no fer-lo, hem d'habilitar aquest Tribunal Popular)

Any: 2007.
Causa: nº 1.
Assumpte: Incendi del magatzem de la Conselleria d'Educació i Cultura dels Illes Balears amb destrucció de documents administratius i béns culturals (entre els quals destaquen dos artesanats del segle XIV):

http://arcoatlantico.balearweb.net/post/387/28121 
Actor: Antoni Ramis Caldentey (s'accepta que se sumin altres persones físiques o jurídiques)
Procurador: El cabreig causat per la mala gestió dels demandats.
Demandats: Francesc Fiol (Conseller d'Educació i Cultura) i Jaume Matas (President del Govern Balear): Cas que no fossin culpables actius ho són, almenys, per negligència en el compliment de la seva responsabilitat i per la seva falta de sensibilitat i respecte humanista i cultural

La seva Senyoria, el jutge actuant: La Història
Ministeri Fiscal: La Veritat en nom i defensa del poble.
Advocat defensor: Possiblement Rafel Perera (defensor de tots els desgavells i corruptel·les del PP), encara que encara no ens ho han confirmat

Illes Balears, 23-01-2007  

El Govern investiga per què encara havia obres valuoses en la nau de Son Fuster  * 2.

La Conselleria de Cultura va ocultar el divendres que es guardaven dos artesonados de gran valor històric

JFM. Palma

Diario de Mallorca, 21 de gener de 2007.  

(traduit del castellà per Internostrum)

El Conseller de Cultura del Govern balear, Francesc Fiol, va lamentar ahir les pèrdues ocasionades en el patrimoni cultural en l'incendi registrat divendres passat en la nau de Son Fuster, on es guardaven peces històriques de gran valor. Entre aquestes obres destaquen els dos artesanats del segle XIV que estaven en un magatzem que no contava amb les més mínimes mesures de seguretat, a pesar que es guardaven peces de gran valor històric i econòmic (així com a molts de documents d’expedients administratius. Precisament, en la informació oficial que es va facilitar divendres passat des de la Conselleria mai es va parlar de l'existència d'aquests dos artesanats. La portaveu oficial només va indicar que s'havien cremat dues velles impremtes, una peça d'una escultura i restes de documents administratius. No es va esmentar mai la destrucció dels dos artesanats, encara que el mateix divendres, segons va reconèixer ahir el propi conseller, ja es coneixia que s'havien cremat aquestes dues obres. Fiol, que es trobava ahir a Barcelona, va explicar que ha ordenat una investigació interna al secretari general tècnic per a conèixer les causes per les quals encara estaven aquestes dues peces en les naus, que dimecres que ve està previst que es lliurin a un conegut constructor de Palma en permuta per les torres de El Temple *
El Conseller va reconèixer que ell personalment desconeixia quin dia havien de buidar el magatzem, perquè és "una qüestió que s'encarreguen els funcionaris", encara que va assumir tota la responsabilitat davant la possibilitat que s'hagi pogut cometre alguna irregularitat. “Vull saber per quina raó aquest magatzem encara no estava desallotjat", va assenyalar Fiol, que va reconèixer que no sabia quins eren les peces concretes que es guardaven en aquesta nau del polígon de Son Fuster. Per altra banda, des del gabinet de premsa de la Conselleria es van oferir ahir una sèrie d'excuses per a justificar la falta d'informació, entre elles, que "mai vam negar que poguessin aparèixer cremades altres peces de cert valor en les naus". La veritat és que el divendres mai es va parlar d'obres de valor històric i sempre es va intentar restar importància als béns que s'havien cremat. Ahir, no obstant això, sí es va reconèixer que "no coneixíem amb exactitud els objectes que s'emmagatzemaven en aquestes naus". Un dels artesanats que s'ha cremat va pertànyer a la finca de Ca Verí i va ser adquirit pel Govern balear en 1997 per 100.000 euros a l'empresa Christie’s, que estava a punt de subhastar-lo. L'exdirector del Museu de Mallorca, Guillem Rosselló Bordoy, va lamentar que aquesta peça històrica hagi quedat destruïda. "Les poques coses que tenim i es cremen".
Restaurat
Rosselló va indicar que tenia coneixement que aquest artesanat anava a ser restaurat per a ser col·locat en la porteria del Museu de Mallorca. Va confirmar que a Son Fuster es mancava de mesures de seguretat. "En la meva època jo ja vaig indicar que no em podia responsabilitzar de les peces que es guardaven en aquest magatzem perquè no havia seguretat". 

* Es refereix a Fernando Palazuelo, també imputat per un delicte contra el Patrimoni i condemnat per exercir mobbing immobiliari contra els seus inquilins de El Temple.

http://satalaieta.balearweb.net/post/23/27789  

.


En la fotografia els dos imputats en aquesta causa, Francesc Fiol (el de la cara més vermella) i Jaume Matas (el qual dóna la mà a la Sra. Ministra de Cultura Carmen Calvo. Jo, de Vè., no ho faria, Sra. Ministra) el dia de l'incendi que va destruir part de l'arxiu i part del patrimoni d'Educació i Cultura de les Illes Balears. Ells estaven a Catalunya en la fundació del Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

2 : On s'ha vist que el presumpte culpable, almenys, per negligència (i per complicitat amb l'imputat i condemnat Palazuelo) sigui qui investigui? Ja són massa incendis i destruccions casuals de documentació (la penúltima massiva en el cas "Andratx") tots.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg social i humanista
Illes Balears, 16 de gener de 2007
(víspera de Sant Antoni)
.

Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani. 

.
 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Comentaris

  Afegeix un comentari
  ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

  Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb