Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Solucions educatives a les Illes

satalaieta | 26 Febrer, 2005 00:21

El meu amic Pere Carrió és molt positiu i possibilista 

Jo estic convençut que el Govern Matas (i la (in) Justícia al seu servei) no té cap possibilitat educativa, ni cap solució educativa: Totes les mesures que ha pres, totes, han estat i són antieducatives. Tampoc té cap solució social, ni tan sols cap solució econòmica (sols té les de Bitel, Mapau, Rasputin, Autopistes, Urbanitzacions, Lototrot, subvencions capritxoses i comissions a rompre). 

Jo pens que el problema educatiu a les Illes Balears té molt fàcil solució (tot i que ningú -excepte la Comunitat educativa que sofreix les conseqüències de la mala situació-  té la més mínima voluntat de solucionar-lo, sinó al contrari: "a río revuelto ganancia de pescadores"): 

1 El sistema educatiu (correcte) és preventiu dels sistemes clínic i problemàtic social. 

2 S'ha de canviar la "cultura de l'esforç" per a competir amb els altres i cometre el "pelotazo" amb els nostres, per la "cultura del plaer solidari" amb tots i totes. 

3 S'han de canviar els valors de la falsedat, mentida i destrucció i mort per els valors de la veritat i la vida. 

4 Els professors, al tram de l'educació obligatòria, han de ser vertaders professionals de l'educació (llicenciats en educació, amb l'especialitat didàctica que es vulgui). A l'educació és a l'únic lloc on els advocats fan de cirurgians, els cirurgians d'arquitectes i els arquitectes d'advocats (i després, com vertaders imbècils, ens fem creus dels fracassos educatius i ens demanam per on falla l'educació. És molt evident: per la incompetència i malícia dels dirigents). Si vos haguessin d'operar del fetge vos posaríeu en mans d'un picapedrer? Viuríeu a una casa construïda per un metge? Idò, com és que deixam l'educació dels nostres adolescents (quan l'educació és més important) en mans dels mals exemples dels polítics i, als centres,  en mans d'un farmacèutic, d'un geòleg, d'un químic, d'un historiador, d'un matemàtic,... que reconeixen que no saben ni que és ni per a que serveix la psicologia, ni que són les adequacions educatives? Des de la reforma del 90 els que exerceixen l'educació a l'ESO no són professionals de l'educació (avui mateix llegeixo que Matas prepara un decret per a que a l'educació infantil també s'hi puguin dedicar no professionals. Quan Franco va guanyar la ignominiosa va considerar les monges i els sergents de l'exercit professions habilitades per a exercir d'educadors/es). Des del bushisme, aznarisme i matisme els exemples socials polítics són 180º contraeducatius. A qui se li ocorreria fomentar el consumisme de drogues des del propi poder? Idò aquí els dos presidents presenten i fomenten la ludopatía a través de la lototrot (que des de la perspectiva de la psicologia social és identic a fomentar el consumisme i amb efectes semblants, però atès que això és un escurabutxaques per a molts amics dels governs i per a ells mateixos...).

Profesionalitzar els que es dediquen a l'educació i recuperació ètica dels polítics, resumiria aquest quart punt. 

Com veis es necessita molt poc per a reconduir la situació educativa i la situació social conseqüent. Però aquest poc precisa d'una voluntat política de fer-ho, voluntat que, aquests governs -Illes i Mallorca- no tenen, no han tingut mai i, pens, no tindran mai. 

Curiosament, fa un temps, les Conselleries de Treball, Educació i Presidència han coincidit (casualitat?) en el temps en retirar els respectius enllaços a "Arc-46, grup de comunicació", possiblement el millor conjunt de recursos d'orientació de les Illes. Realment no s'ha fet la mel per a boca d'ase. Curiosament des de que han retirat els respectius enllaços s'han duplicat les visites diàries. Gràcies. 

Salutacions cordials. 

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
Coordinador de l'AHC
http://mallorcaweb.net/arc46
Illes Balears, 2005, any de l'Educació

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb