Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Denúncia als Serveis Ferroviaris. Teresa Mª Bestard i més

satalaieta | 23 Març, 2007 22:49

Associació Humanista de Comunicació 
Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..http://bloc.balearweb.net/23 
Escrits anteriors (blocat) Comunica: arc46nou(a)mallorcaweb.net

Denúncia als Serveis Ferroviaris 

Manifestació 17-03-07: Denúncia als Serveis Ferroviaris
Cartes al Director. Diari Balears. 20 de març de 2007.

www.arc46.com

Quan el tren era ecològic.
Ara, depenent dels gestors, es converteix en rata de clavaguera,
per subterrani i per fets com el que ens conta Teresa Mª Bestard a
Cartes al Director del Diari Balears, el dimarts, 20 de març de 2007
Volem un món català ètic, ecològic i en Valors

Som una usuària diari del tren Inca-Palma i us envio aquest correu per denunciar els fets que ocorregueren ahir l'horabaixa a l'estació intermodal i el mal tractament a tots els que utilitzaren aquest transport. Tren de les 4.40. Igual que moltes famílies esperaven el tren de les 4'40 per traslladar-nos a la manifestació amb els nostres fills. En arribar a Binissalem ens adonàrem que tan sols venien tres vagons i tots ells plens, era quasi impossible entrar. No se com, però aconseguírem repartir-nos en els tres que hi havia. A partir de l'estació d'Alaró veiem com la gent ja es quedava defora sense poder entrar.

Quan ens aturàrem a Son Rullan, la gent va veure com hi havia una gran quantitat de vagons estacionats i les condicions en les qual anaven, creant més crispació. Així quan arribarem a l'estació de Palma ens dirigírem per queixar-nos i sol·licitar fulls de reclamacions sense obtenir resultats. A l'estació no hi havia ningú a informació, i la gent de vendre de tiquets ens envia dues joves assegudes a dos ordinadors que feien targetes noves de transport. En demanar-los fulls de sol·licituds ens digueren que no sabien de què els parlaven i que elles eren allà per informar sobre targetes. Davant la impossibilitat de fer una reclamació acudírem a un empleat dels serveis i ens va dir que des que havien obert cada dia hi havia gent al taulell d'informació però que ahir no hi havia anat ningú, tampoc hi havia cap responsable de l'estació i que li sabia molt de greu tot el que estava passant.

Tren de les 8'30. Després de la crispació que ja dúiem de l'arribada, la tornada fou pitjor. A les 8'20 minuts arribaven com molt altra gent a l'estació. També només hi havia tres vagons i ja estaven plens. Hi havia pares amb els seus fills demanant a la gran quantitat de personal de seguretat que no et deixaven acostar-te, als vagons ja no hi cabia més gent i que havien d'esperar el tren de les 9'10. La gent intentava dialogar amb ells demanant per què hi havia un tren de quatre vagons aturat i no posaven més vagons donant a la gent que seguia baixant a l'estació, la gent que quedava fora partir, la gran quantitat de pares amb fills, i que tan sols quedaven dos trens per partir el de les 9'10 i el de les 10h.

Però les coses anaren empitjorant, els de seguretat començaren amb males maneres. El tren de les 8'30 va sortir amb els tres vagons i a l'andana va plena de gent amb nens que no podien partir. A partir d'aquí la gent comença a protestar i a demanar explicacions i els de seguretat ens deien que o aturàvem de fer renou o que ens traurien fora de l'estació. Hi va haver unes paraules amb alguns d'ells i un d'ells agafà una pancarta que hi havia recolzada a un banc, la va rompre i la tirà a la paperera. Tren de les 9'10 - El tren de les 9'0 va sortir quasi i mitja, també ple de gent, deixant l'andana un altre pic plena de gent que ja només tenia opció de poder traslladar-se cap els seus pobles amb l'última freqüència i que seguia discutint amb els de seguretat que els deien que si tenien queixes anassin a Son Rullan a les oficines, a fer-les, però que allà no volien escàndols. El tren quan es va posar en marxa a les 9'30 la gent aplaudí, hi havia pares amb nens que ploraven i el més greu era que quan arribàrem a l'estació De Festival Park, veies adolescents que tornaven del centre cap a cases seves que no podia entrar i que intentaven obrir les portes cridant que ja era la segona freqüència que passava per allà i no podien pujar per tornar als seus pobles. Per tant agrairia denunciessin aquest fets, ens han tractat de manera intolerable, és increïble que diàriament des que han obert l'estació nova hi ha diàriament informació quan arribes, bombons els primers dies, atlots que quan arriba el tren a l'andana et reparteixen fulletons de propaganda, targetes, horaris, freqüències. A informació hi ha diàriament dues persones amb el bloc de reclamacions.

Ahir no hi havia ningú, «8 goril·les» que acabaren malmenant la gent, dues joves que informaven de la targeta de transport i no volien saber res, dues joves més que feien feina per una empresa d'estadística dels Serveis Ferroviaris i contaven la gent que pujava i baixava del tren (per cert, els anàrem a preguntar quanta gent havia pujat al tren de les 8'30, i ens van dir que havien comptabilitzat 430 persones, en tres vagons de capacitat per 60).

Teresa Maria Bestard, (Rebuda per e-mail).

http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?3107+6+179237

Altres Escrits el mateix dia al mateix Diari:

Contents i esperançats . Ferran Aguiló
http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?3107+6+179209

Senyor Matas. Guillem Frontera 
http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?3107+6+179258

 


www.arc46.com

.Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Humanista y Social
Illes Balears, 17-03-2007
  

- Altres artícles recents a l'Arc Mediterrani.

.

 • .

  Nedstat Basic - Free web site statistics Els arcs de comunicació comuniquen i uneixen

  Comentaris

  Investiguem MEVISA

  Antoni Ramis Caldentey | 23/03/2007, 23:56

  Sí, investiguem.
  Passen el control psicològic de capacitació per a ser Guardes de Seguretat humans i treballar amb humans, o són goriles irrespectuosos amb els drets civils i humans. Ho dic per aquest comportament que ens conta Teresa Mª Bestard. Investiguem també si aquesta empresa te bona reputació a nivell estatal o si és una d'aquestes empreses del PP. En aquest cas i vista la seva violència a les manifestacions faixistes estariem davant un perill públic en lloc de d'avant uns agents que ens donen seguretat. En qualsevol cas, no denuncieu a la mateixa estació. Denunciau a la Guardia Civil i al Govern Civil. I en els casos greus, directament al Jutjat de Guardia.

  Afegeix un comentari
  ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

  Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

   
  Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
  Powered by LifeType - Design by BalearWeb