Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Setmana Santa

satalaieta | 25 Març, 2005 20:05


Setmana Santa. Palma de Mallorca

Dimecres Sant. Dolor a Sevilla
La Setmana Santa cristiana commemora la Passió del nostre Senyor Jesucrist, la seva Mort i Resurrecció. Atès que només ressuscita l'últim dia de la setmana, el Diumenge de Pasqua, la commemoració, en el temps, és majoritàriament dolorosa, Setmana de Passió, encara que el dia de commemoració de major dolor sigui el Divendres Sant que commemora la mort de Jesús.
No obstant, aquest dimecres sant, a Sevilla, no s'ha “recordat” el dolor, s'ha sentit realment: L'enorme devoció dels confrares (que no deu caure en cap fanatisme propi d'altres “integrismes, alguns d'ells molt propers”) els fa viure tot un any preparant l'exaltació d'un dia, el dia que la seva Confraria surt amb les seves caperutxes i el seu “pas” a fer la seva penitència en processó. Doncs bé, a les 33 confraries que els corresponia aquest últim dimecres, la pluja a Sevilla (que aquest dia no ha estat cap meravella) els ha ocasionat una major penitència i major dolor al privar-los de la seva processó pels carrers de la ciutat. La SinRazón es va tornar a equivocar, com sempre (potser no s'equivoca, sinó que intoxica), no va ser un estatut socialista qui privés als Sevillans de les seves processons del dimecres Sant, sinó la pluja caiguda a Sevilla.
 

Processó Dijous Sant. Palma  

 

 
Dijous Sant. "La última Cena". Salvador Dalí


Divendres Sant: Mort. "Crucifixió": Velazquez


Dissabte Sant: Pedra del Sant Sepulcre. Capella de Santa Maria. Jerusalem


Diumenge de Pasqua: Ressurrecció gloriosa. El Greco. El Prado. Madrid

Diumenge de Pasqua

Ha ressuscitat!

Ha ressuscitat amb glòria per a redimir dels seus pecats als seus germans i germanes del gènere humà. Aquesta és la nostra fe (la dels qui la tenen), això és el que creiem perquè així ens ho ha ensenyat la santa mare Església. I també ens ha ensenyat que la Resurrecció de Jesús és l'acte suprem de la nostra fe (“si Jesús no hagués ressuscitat vana seria la nostra fe”), així com és l'acte suprem de la nostra redempció i salvació (“Jesús, home i Déu, va venir al món a patir i morir per nosaltres, per a redimir-nos i salvar-nos del nostre/s pecat/s”). Per això el gloriós diumenge de Pasqua celebram el triomf de la redempció i salvació divina sobre el pecat i el mal humans. Per això el diumenge de Pasqua devem compartir amb Déu la glòria de la seva resurrecció i la redempció del pecat: devem renéixer a una nova vida, una vida redimida. Devem deixar la vida de la falsedat, mentida i la mort i renéixer a la vida de la “Veritat i la Vida”. En cas contrari fem inútil la vida, mort i resurrecció de Jesús. Jesús ha ressuscitat. Ressuscitem (al camí de la Veritat i la Vida) nosaltres també amb ell per a no fer inútil la nostra fe i la seva redempció (si no canviem a la veritat i a la vida, para què hauria servit la seva vida, mort i resurrecció?). I els qui no creiem en el dogma, però si creiem en la humanitat i el seu humanisme, visquem també la solidaritat de la “veritat i la vida”. Per humanisme.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb