Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Tupinada electoral al Pais Basc

satalaieta | 28 Març, 2005 22:14

Com es crea un terrorista 
Un alumne meu em contava com en la seva casa sempre era injustament sospitós i acusat pel seu pare de ser la persona que cometia petits furts en el calaix dels diners d'ús diari familiar. Fins a l'extrem de castigar-lo sense anar a la fira del Ram perquè ell “ja havia gastat la seva assignació per a aquesta diversió anual”. Em contava que li produïa més ràbia la desconfiança injusta del seu pare que el propi fet de perdre's la fira. Tal era la seva indignació que, perquè el seu pare tingués raó en el futur, ja que no la tenia en el passat, va agafar tots els diners del calaix i va deixar un paper que deia: “He estat jo qui ha agafat tots els diners del calaix, però no vaig a retornar res perquè ja m'ho he gastat tot en coses que no es poden retornar: cinema. Màquina escurabutxaques, fira,..... Signat: Pepe”.


Estat d'excepció (com en temps de la pitjor dictadura)
Vàrem denunciar, en el seu moment, com el Govern del PP i el seu poder sobre el Poder Judicial no era una veritable democràcia sinó que era una veritable dictadura feixista disfressada de democràcia (sepulcre blanquejat), així com l'il·legalitat i injusticia de la llei de Partits i el partidisme de la seva aplicació. No es pot fer una llei “ex professo” per a fastiguejar a algú en concret, ni per a assegurar-se uns resultats electorals. Posteriorment es va aplicar aquesta llei a Herri Batasuna, acusant-la de ser la branca política d'ETA (acusació tan poc demostrada com l'afirmació del Govern l’11M de 2004 del Govern Aznar: “Aquest atemptat ho ha comès sense cap genere de dubtes ETA”). Les lleis deuen existir apriorísticament i deu ser castigat qui les incompleixi (no robaràs, has robat, llavors a la presó), però no al revés: (“tots els jueus i tots els moros són lladres, llavors tots ells expulsats d'Espanya abans que robin”. Aquest és el concepte de llei "d'atac preventiu", racista pròpia dels Reis Catòlics, la Santa Inquisició i tots els sistemes feixistes). Si tota una família política (fins a Caín i Abel coincideixen en aquesta difamació calumniosa) acusa injustament a algú de ser terrorista li està fent, induint, empenyent-lo a ser-lo.


Zapatero i Justícia, no, vosaltres no!
I els qui els hi empenyen a ser-lo ho saben, però fa temps que sé que ells ho saben i que els hi dóna igual el sembrar nous terroristes, perquè l'única vara d'amidar que els importa és la dels vots i el guanyar (Quants vots va donar Miguel Angel Blanco mort? Quants vots hauria donat viu?). No els importa si s'incrementa el terrorisme i més si és un terrorisme hipotètic (“Dorm-te nen, dorm-te ja, que ve el coco i et menjarà!”), aquest terrorisme hipotètic (i fins i tot real: El de l’11M era ben real) és el veritable aliat dels partits de la por, és qui més vots dóna (per això molts pocs dies abans de l’11M circulaven uns missatges recordant els 900 morts d'ETA, per això el propi 11M (potser van calcular malament el temps, un dia?) es va produir l'atemptat que “ho havia comès, sense cap gènere de dubtes ETA” (per això: “ficar-vos els vostres morts...” deien en la comissió de l’11M el dia de la compareixença d'Aznar, per això la pena “enorme” que tenia Aznar en aquesta compareixença, per això la pena “enorme” que tenia Zaplana el dia de la compareixença de les víctimes de l'atemptat).
Que el PP fes això, falsificar la democràcia en benefici propi, no m'estranyava en absolut. Feia temps que havien ensenyat “el plumero”.
Però que ho faci la nova Presidència del Govern espanyol m'entristeix i decep enormement. Utilitzau la mateixa estratègia que el PP, falsificau la democràcia en la mateixa forma que el PP, pressionau al poder Judicial de la mateixa forma que fa el PP. La majoria de nosaltres vam creure en vosaltres per creure que, èticament i políticament, éreu l'antípoda del PP. I ara ens mostrau que, en aquest cas, sou exactament iguals, simplement amb altres sigles. La mateixa estratègia, amb el mateix fi: beneficis electorals (l'única diferència, que no és poca, l'actitud en el genocidi de L'Iraq). I que el Tribunal Suprem (se suposa que deu saber de justícia més que un mateix) sentenciï d'acord a una afirmació gratuïta no demostrada fa trontollar el concepte de justícia, tan necessària per a la seguretat ciutadana social.
En ètica política la fi no justifica els mitjans (l’11M no hagués justificat la majoria absoluta del PP). Més val perdre unes eleccions amb dignitat que guanyar-les amb parany i deshonor (com en el cas de la Comunitat de Madrid).
El que deu fer qualsevol tribunal de justícia és mirar totes les llistes de Aukera Gustiak i tots els seus components, i retirar de les llistes a totes les persones que hagin comès delicte no purgat i castigar-les d'acord amb el delicte corresponent, però no il·legalitzar la formació conformement a imputacions falses i interessades.
Sembla ser que en unes eleccions democràtiques (sense aquest, ara com ara, “pucherazo”) podria guanyar, amb majoria absoluta, una coalició nacionalista basca, mentre que prohibint la participació a Aukera Gustiak podria guanyar una coalició PSOE-PP, aquest últim molt més perillós i violent, i amb molts més morts no condemnats que l'antiga Herri Batasuna. I aquesta no és justificació per al trepijoc democràtic i de justícia. A part que si els primers fan perillar que es produeixi una consulta popular democràtica autonomista els segons fan perillar que es reactivi el disgust, desordre i terror al País Basc.
Esperem que el tribunal Constitucional arregli l’estropici  del Suprem, Govern del PSOE i postulants del PP i que Zapatero i el seu Govern recuperin credibilitat democràtica i la Justícia credibilitat de justícia.

I que al País Basc guanyi qui més adeptes tingui.

.

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Social
http://www.arc46.com
Illes Balears, 28 de març de 2005, any de l'educació

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb