Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Felanixeralia. Papers de Felanitx (d’Andreu Manresa)

satalaieta | 27 Octubre, 2005 18:26

Associació Humanista de Comunicació

Arc46 ..Diari de l'Arc46 ..

Escrits i comentaris: arc46nou(a)mallorcaweb.net

 

 

Felanixeralia. Papers de Felanitx (d’Andreu Manresa)

 

 

Les coses no es sap com, però passen. I passen quan menys t’esperes que passin. Curiosament quasi sempre són bones i procedeixen d’un mal (les coses bones que procedeixen d’un bé ja són esperades com a tals), per la qual cosa es pot dir que és cert que “no hi ha mal que en bé no es devengui”. Me sembla que el dit popular és bastant erroni ja que diu el contrari: “No hi ha mal que per bé no vengui” com, per exemple, d’una gran orgia de menjar es pot devenir un còlic important. Però la meva experiència és inversa: cada mal important ha suposat un bé immediat molt superior: Arc46 web va néixer com a conseqüència de que la mel no s’ha fet per a boca d’ase i quan una altra veu d’eunuc va limitar els recursos de comunicació d’orientació al sistema educatiu del Centre on estava, aquests es varen incrementar i varen obrir-se a tot el públic intern i extern del Centre.

Tot això ve a “cuento” de que com a conseqüència de que l’admirat corresponsal de “El Pais” a les Illes va tenir a bé citar el blog i portal que coordin en el seu artícle “Un caramull de blogs” he comunicat amb gent molt important que mai no hagués fet comptes haver-ho fet, començant pel propi Andreu Manresa. I imagin que va citar el meu blog per la important quantitat d’escrits publicats el passat estiu sobre el Port de Felanitx, com a conseqüència de les barbaritats ecològiques que el PP hi volia fer convertint tota la vora mar del Port en un passeig marítim o de ciment o de fusta i ampliar considerablement el nombre d’amarres del “port esportiu o de club náutic”, que s’oposa a “port natural” (l’amo en Verger té fam de més comissions i la nostra amiga Catalina, també en deu tenir), ja que el nostre admirat citador va néixer a Felanitx.

Com vos deia, aquesta cita ha suposat que hagi contactat amb algunes persones molt considerades que, fora d’aquesta cita, imagin que no hagués contactat mai. Heu de pensar que el primer web de l’arc46 data de 1998 i que des d’aquella data fins ara m’han llegit molt menys persones que les que llegeixen a Andreu Manresa o a Matías Vallés en un sol diumenge. I la primera d’aquestes persones ha estat el propi Andreu Manresa: Atès que, als seus escrits a “El País” indica una adreça de correu electrònic li vaig enviar un missatge per agrair-li la seva cita en dissabte o diumenge (ja no record quin dia va ser). La meva sorpresa va ser que me va contestar (cap altre periodista al que m’hagi dirigit per correu electrònic a iniciativa meva, mai no m’ha contestat), per e-mail, per suposat, i me convidava a veure’ns per a parlar de coses des Port i de les fotos del fotògraf professional de Felanitx, Francesc Masseta que varen ser recuperades per dos joves importants de Felanitx, en Pere Bennassar Bennassar i en Llàtzer Méndez.

L’excés de feina (per que vull) professional al Centre fa que, durant el curs, no tengui massa temps per a contar les batalletes diàries, les observacions polítiques i d’altres des de la meva talaieta molt petita, escriure escrits d’opinió,... Li vaig prometre al meu amic Tòfol Ballester, responsable del bar “Els Tamarells” de Es Port aquests darrers 14 anys un reportatge sobre “Els Tamarells” al Diari interactiu de l’Arc46 i encara no he trobat el temps per a complir la promesa que vaig fer no per a fer un favor, sinó per que en Tòfol i “Els seus Tamarells” mereixen aquest reportatge de gran interès. És per això que tampoc tenc temps d’escriure sobre curiositats felanitxeres (amics comuns, gent coneguda,...) que hem compartit Andreu Manresa i jo quan ens hem vist (s’haurà de cercar el temps a les petites o més grosses vacances, temps que serveix habitualment per a recuperar velles il·lusions periodístiques d’afeccionat que estan aparcades en els temps de més obligacions professionals).

Ara sols vull constatar (i agrair) que Andreu me va aconseguir una còpia del CD de les fotos escanejades per Llàtzer Méndez, així com l’escrit en que es diu amb quines úniques exclusives condicions es pot difondre alguna referència d’aquestes imatges; així com també me va obsequiar un exemplar del seu petit llibre “Felanitxeràlia. Papers de Felanitx”, un llibre molt interessant amb un preludi, 12 escrits sobre aspectes interessants i curiosos de Felanitx, i una coda, llibre i escrits al/s que ens haurem de referir en distintes ocasions i llibre del que alguns escrits podria publicar Andreu al nostre Diari Interactiu. Un altre pic, dues vegades, gràcies, Andreu.

Antoni Ramis Caldentey

Nedstat Basic - Free web site statisticsEls arcs de comunicació comuniquen i uneixen

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb