Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Les pedreres de Felanitx i la llei d’acompanyament

satalaieta | 13 Desembre, 2005 19:30

Associació Humanista de Comunicació (AHC)
Especial Felanitx.

Les pedreres de Felanitx

Les pedreres de Felanitx i la llei d’acompanyament

-->margalida | 13 Desembre, 2005 17:39

Vuit pedreres de Felanitx seran declarades d’interès general quan s’aprovi la llei de mesures tributàries i administratives, anomenada llei d’acompanyament als pressuposts, pel Parlament de les Illes Balears dintre d’una setmana.

Aquesta llei ha estat utilitzada pel govern actual, del Partit Popular, per introduir temes que no res tenen a veure amb els pressuposts i així evitar el debat parlamentari i ciutadà. A través d’aquestes lleis, al llarg d’aquesta legislatura, s’han suprimit els parcs naturals, s’han modificat les DOT, s’han creat multitud d’empreses públiques, etc.

A la llei d’enguany, i, concretament, a l’article 48 se declaren d’interès general totes les pedreres incloses a l’annex II del Pla director sectorial de pedreres (aprovat pel govern del partit Popular el mes de maig de 1999). Inicialment en aquest annex hi havia sis pedreres, cap d’elles de Felanitx, actualment, i sobre tot en aquest darrers tres mesos, s’han introduït en aquest annex vint-i-cinc pedreres de totes les illes. Vuit d’elles són a Felanitx, el poble de totes les Illes Balears que més pedreres s’han admès en aquest annex, concretament són: son Costa, Pedro Jaume, l’Estoret, es Camp Roig, can Gayà, Sayma, Sant Isidro i la de can Alou-can Centes que es troba dins zona ANEI (Àrees d’Especial Protecció) de la LEN.

La inclusió d’aquestes vuit pedres en l’annex II, per l’article 48 de la llei d’acompanyament, suposarà per part del govern la vulneració les competències atribuïdes per llei al Consell Insular de Mallorca i a l’Ajuntament de Felanitx. El consell té la competència en la planificació i ordenació del territori i, concretament, del Pla director sectorial de pedreres, així com la competència en la tramitació i declaració d’interès general. Així, s’elimina el tràmit d’informació pública i es perd un dret dels ciutadans a ésser informats i a presentar les al·legacions pertinents. Se priva de la transparència legalment establerta.

Margalida Rosselló Pons

(Diputada Verda al Parlament de les IB)
A "La teva veu Verda al Parlament"

http://bloc.balearweb.net/412

13-12-2005

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb