Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Segueix la seva Santa Desvergonya

satalaieta | 26 Agost, 2007 14:40

El PP de les Illes Balears en l'oposició: Segueix la seva Santa Desvergonya i la seva Santa Irresponsabilitat.

Tant dóna si estan en la gestió del poder com si estan en l'oposició. Són caparruts i això perjudica al ciutadà. Tanmateix ells no voldran  respondre, responsablement, dels seus actes com gestors davant els ciutadans.

En Illes Balears, les illes mediterrànies d'Espanya (les atlàntiques i africanes, properes al continent africà, són les Canàries; tant els votants de les unes com els de les altres sempre són molt tendents cap a la dreta pura i dura majoritària), amb diferents noms, la dreta ultra (últimament, amb el nom del PP) ha governat sempre des de 1931 fins a l'actualitat amb l'excepció d'un quatrieni, 1999-2003, i novament ara, des de les eleccions del passat mes de maig de 2007, que el conjunt dels altres partits han pogut reeditar Parlament i governs autonòmic i de Illes, així com el de la capital, Palma.

La primera queixa que van fer la majoria dels nous Consellers del nou Govern autonòmic, no del PP, va ser que s’han trobat, en el millor dels casos, les capses de cabdals, dels seus respectius departaments, buides, quan encara els quedava més de 6 mesos per a gestionar-los dins el present pressupost (en el pitjor, amb deutes hipotecats fins a dintre de 20 anys). Alguns ho van qualificar de “forat econòmic”. Li va faltar temps a Mabel Cabrer, l'exconsellera de Foment (infrastructures viàries) a sortir, en roda de premsa, a “aclarir” que de “forat econòmic” res de res, que l'única cosa que havien fet ells era invertir en autopistes i en “el metro” (encarregar pressupostos milmilionaris a empreses amigues) molt més del que s'havia acordat i autoritzat amb el Govern estatal, per a això s'havien hagut de realitzar operacions financeres a 20 anys (fins a l'any 2027). Evidentment, no deia com “ells” pensaven pagar els interessos que aquests prestem a 20 anys anaven a generar (possiblement més que el propi capital) perquè “’ells’ simplement no pensen pagar” (això últim no ho va dir explícitament, encara que era evident en la seva intervenció).


Mabel Cabrer, COnsellera del PP d'Obres públiques
(Autopistes)

Donada l'escassa resposta que va obtenir dels nous dirigents, majoritàriament del PSOE, fa l'efecte que això, als nous, els preocupa poc, com si diguessin “Atès que el deute és a més de 20 anys, si dintre de quatre torneu a guanyar vosaltres, com feu sempre, ja se vos retornarà el deute i si es consolida la nostra opció tampoc la pagarem amb els diners del Partit, sinó que ho farem amb el dels pressupostos anuals (de la butxaca del ciutadà). És bastant lògic l'argument, tant d'uns com d'uns altres, en el sentit que “que paguin els qui gaudeixen del gaudi dels serveis”, però, què passa quan aquests serveis s'han imposat, als propis pagans, per força, i a pesar de manifestacions majoritàries dels ciutadans dient que no volen que s'inverteixin els seus diners en aquests "pelotazos", que destrossen el mediambient i que produeïxen més malestar que benestar ciutadans?

En Illes Balears el PP d'Aznar, en 1996, abans fins i tot de... i, possiblement, per a, guanyar el poder del govern estatal, va destituir al que era President del Govern de les Illes balears, el popular (en els dos sentits) Gabriel Cañellas (d'aquesta destitució va sorgir el nomenament de l'honest Tòfol Soler). AL cap d'un any i davant la popularitat personal que aquesta honestedat anava atorgant al nou President, el PP del propi Gabriel Cañellas i, possiblement, per l'excés d'honestedat de Tòfol Soler, també va destituir a aquest nou President de Illes Balears (d'aquesta destitució va sorgir el nomenament del “presumpte” Jaume Mates, qui iniciaria una brillant i ràpida carrera política i enriquiment personal: President de Illes Balears fins a acabar aquella legislatura, dos anys llargs de nefast ministre de mediambient –del Prestige, i dels votants perquè les nostres tropes anassin A L'Iraq- de José Mª Aznar, i novament President del Govern de Illes Balears –la legislatura completa de 2003 a 2007- la legislatura amb més corrupció i destrucció de Illes Balears  de tota la història).


Últimament el PSOE estatal ha decidit que el Partit Socialista de Navarra, que tenia l'oportunitat de fer-lo en coalició, no governàs Navarra i que sí ho fes el Partit del Poble Navarrès (versió del PP a Navarra).


Si els Partits estan per damunt i “manen” sobre els seus membres governants dels diferents governs (i els substitueixen quan els convé), per què no es responsabilitzen dels seus compromisos, i deixen que siguem els ciutadans qui paguem els plats que ells trenquen? Per què les diferents lleis de finançament dels Partits es preocupen de com s'aconsegueixen els seus havers necessaris, però no els seus deures adquirits? El PP contesta, amb gran desimboltura, amb la seva santa desvergonya. I el PSOE i els altres partits progressistes, què i com contesten?

Què dirien i farien tots ells, si nosaltres, associacions, ONGs i ciutadans particulars, féssim el mateix que fan ells? Per què sempre, fins i tot quan ells són els culpables, hem de pagar nosaltres (i ells, simplement, a cobrar els seus suculents sous polítics, quan no, a més, les seves suculentes comissions)?


Veure: “Les tres santes”:

http://arcoatlantico.balearweb.net/post/5871  

Antoni Ramis Caldentey

Psicòleg Humanista i Social

Arc Humanista de Comunicació

http://www.arc46.com

Illes Balears, 26 d’agost de 2007

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb