Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Debat sobre l’estat de l’Autonomia. Illes Balears

satalaieta | 06 Octubre, 2005 23:07

El passat dimarts vaig caure, en el zapping, a tv2, en el moment en que hi havia en Jaumet trampotes parlant en el debat sobre l’estat de l’autonomia. Era la segona vegada que el sentia parlar unes dècimes de minuts (no puc aguantar més que això) en matassí (forma indivdialectal del català). La primera vegada deu fer quasi vuit  anys i va ser una sorpresa, un descobriment (era la primera vegada que descobria que existia –encara no sabia que seria en Jaumet Trampotes, però ja me va mostrar que era un Jaumet petit, petit, petit- i que en Peter podia ser un Deu tan gran com el mateix Deu) en el moment del discurs d’investidura en substitució de l’únic President honest del PP que hem tingut a les Illes (l’impacte sorpressiu que me va produir aquella primera vegada va ser tan fort i hilarant que no vaig poder resistir-me, vaig cridar per telèfon a la seu del PP, si va posar Andreu Riera o algú que parlava com ell i li vaig espetar: “- ¿Però que heu fet, o que feis?”   “- ¿de què?, ¿què vol dir?” “- home, estic veient la televisió i el candidat que presentau és un vertader estarot impresentable que no sap ni parlar” -jo en aquell temps encara era tan ingenu que pensava que els Partits comandaven i que posaven com a primers dirigents als seus millors per a poder servir el millor possible als ciutadans, PP i UM inclosos; no sabia que posaven “la figura” més convenient per a que els capitalistes de la seva corda i els principals del seu partit poguessin guanyar el més possible- “- Però, ¿què diu? ¿i vostè qui és?”  “- Ja ho he dit; i soc un ciutadà que veig, a la televisió,  aquesta broma de mal gust que ens estau fent el PP a tots els ciutadans”.

En aquesta segona ocasió vaig percebre un discurs més regular en la construcció sintàctica i fonètica, tot i que igual d’incoherent semàntic (res a veure el que deia amb la realitat) i amb el mateix timbre d’eunuc madur. Avui l’he vist en una fotografia del Diario de Mallorca, en el torn de Francina Armengol a ell i al portaveu Huguet, tots dos amb el somriure d’hebefrènics integrals de sempre. Tanmateix fa temps que el conec, a Jaumet, i ja no pot baixar pus en la meva valoració política i humana.

La que sí m’ha pegat una baixada d’impressió en la meva valoració, tot i que ja estava bastant a baix, ha estat la princesa de Mallorca i de Costitx: Quan algú s’encaixa a una farola, s’encaixa a una farola i res més, però quan algú s’encaixa a una merda s’emmerda tant com la pròpia merda i put exactament el mateix: “Ha estat un discurs de realitzacions i puc dir que UM també ha col·laborat en aquestes realitzacions a través del Consell de Mallorca”. El que no ha dit és quines eren aquestes realitzacions (vergonyoses per qualsevol que tengui vergonya): Títol de psicòleg fals que permet desenvolupar funcions de tal durant més de dos anys a una persona de la secta, cavalls que corren per a una organització cinc anys abans de que aquesta hagués nascut, més d’una desena de batlles pepers signant papers que diuen mentides, morts que voten al PP (no sé si també a UM), desclassificació, com a tals, del parcs naturals de Mallorca, destrucció dels paisatges interiors amb mastodòntiques vies d’asfalt i construcció, destrucció dels litorals naturals de les Illes, carregar-se el turisme, vertader motor de l’economia de les Illes, menyspreu a les PIMEMs, altre vertader motor econòmic i social de les Illes, administració corrupta, conversió de la “Conselleria de Serveis socials al ciutadà” en la “Conselleria del President al servei del President”, una IB3 sectària, bodri i masclista (avui he vist unes dècimes de minut -no puc aguantar més- d’un programa d’un ex diplomàtic que abans treballava a la televisió menys partidista de totes i que ha caigut tan baix de fer un programa a aquesta TV en el que surten uns angelets -jovenetes guapes que fan de pomes i que realitzen un vertader paper de reclam sexy- que es dirigeixen a ell dient-li: “Jefe”),... És a dir, princesa, lo important no és fer realitzacions (aquestes poden ser dolentes o, inclús, pèssimes), lo important és fer bones realitzacions, que afavoreixin individualment i socialment a tots els ciutadans i ciutadanes, i no sols als de la pròpia secta o als aliats; i d’aquestes realitzacions no n’ha fet ni una sola el Govern de Matas. I que vostè s’apunti a dir que les vostres realitzacions són de la mateixa categoria que les del Govern,... negativiza tot el que de bo hagi pogut fer el vostre Govern de Mallorca, si es que ha fet alguna cosa bona (que jo, en la meva ignorància, desconec).   

  

merdadevaca02.jpg, 18 KB
Realitat tangible realitzada, realització o realitzacions.

PS: Sense una ètica global total és impossible fer la més mínima valoració positiva, ni que fos referida a alguna realització parcial.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb