Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Foto històrica de mestres de Felanitx

satalaieta | 26 Maig, 2009 13:56

.
Aquesta és una fotografia dels mestres de Felanitx, tant de l'Escola Graduada com de Sant Alfons (me la va passar l'estiu passat, n'Andreu Riera. Gràcies) devers l'any 1957, amb motiu de la jubilació de Don Joan Grimalt ("Roques Blanques"), el número 18. El motiu d'aquest escrit és doble: Agrairia a tots els felanitxers i felanitxeres o no, que ho sàpiguen i/o en tenguin:
.
1 Vagin indicant la identitat de les 32 persones de la foto. Ho poden fer mitjançant un comentari a aquest escrit o mitjançant un missatge electrònic a arc46nou@mallorcaweb.net.
.
2 M'enviin fotografies de l'Escola Graduada de Felanitx, d'abans de la reconstrucció en l'actual escola Joan Capó. Si no vaig errat la foto inicial està presa al pati de l'Escola Graduada. També m'interessen fotos de l'antiga entrada al Parc, just devant de l'Escola Graduada. Ho podeu fer, mitjançant fotos escanejades, adjuntes a un missatge electrònic a la mateixa adreça ja indicada. Per aquelles persones que no es manejen amb l'scaner, me poden cridar, per telèfon (660.101.187: Antoni Ramis) i jo passaria a recollir les fotos. Una vegada escanejades les vos tornaria.
.
Les persones que me sembla identificar, amb totes les reserves, són: (1): Me sembla que és l'anterior batle, i amic, el més jove de la foto, Miquel Riera; (5): Me sembla que és l'inspector "Jaime Juan Castañer" (desconec si ha normalitzat el seu nom); (6): Pedro Gayá (Cormet), pare del meu amic Pere Gayà, també professor; (7): Massià Barceló (Tibús), que, anys enrera, havia estat un puntal del Gimnàstica de Felanitx; (8) La seva dona Sebastiana Perelló; (9): Andreu Manresa (Timpano), que també va ser batle de Felanitx; i és pare del meu amic Andreu Manresa, corresponsal de El País; (12): Jaume Fiol, pare del meu amic Antoni Fiol i germà de Don Toni Fiol, capellà des Convent; (14): Magdelena Pou Caldentey (no era mestra; era la dona de Don Joan "Roques Blanques"); (15): Me sembla que és Donya Hortensia, parvulista dels més petits, però no n'estic segur; (16): Quasi segur que és Don Jaume Prohens (me sembla que era de Campos); (17): Don Joan Pou, capellà, germà de Magdalena i cunyat de l'homenejat; (20): Don Jaume Thomàs (el millor mestre de Mallorca, i més, d'ingrés de batxillerat d'aquells temps); (26): Antoni Ramis Bennassar (mon pare, a les hores, director de Sa Graduada); (28): Colau LLaneres, pare dels meus amics Colau (anomenat psicòleg i psiquiatra, professor de les Universitats de Barcelona i de les Illes Balears, i regidor de cultura de l'Ajuntament de Palma amb el batle Ramón Aguiló) i Francisca (un model femení, juntament amb algunes d'altres, d'aquells anys 57); (31): Don Felip (no record el llinatge), homo de Dnya. Joana (parvulista dels més grans), que deu ser alguna de les dones que no identific de la foto.
.
Si no teniu coneixement d'aquestes persones o no teniu cap foto de Sa Graduada ni de l'entrada antiga del Parc de Sa Torre, demenau-ho als vostres pares, familiars o amics. Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
.
Viceversa, si voleu aquesta foto sense els números, me la podeu demanar a l'adreça electrònica indicada.
.

Comentaris

Informació sobre la foto

Sa Talaieta Petita | 22/06/2009, 16:23

He rebut, per correu electrònic, el següent missatge de jaume Rosselló que, en part corregeix la informació que jo havia donat i, en part, l'amplia. Moltes gràcies, Jaume.

Hola Toni
Som en Jaume Rosselló. T´envii informació que he pogut recaptar de les meves ties Prohens.
La foto està feta a l´escala de l´entrada de l´escola. al carrer que confronta amb el Parc Municipal.
Nº 1 - Don Miquel Riera Nadal
Nº 2- Don Guillem Obrador Arnau (Pollença)
Nº 3 - Dª Leonor Cantallops
Nº 8 Dª Sebastiana Perelló -Sa dona de Don Macià Barceló (Tibús)-
Nº 9 - Don Andreu Manresa Andreu (Timpano)
Nº 12- Don Jaume Fiol
Nº 13 - Don Pedro Rigo Manresa (anava en bicicleta als diferents pobles on va ser destinat)
Nº 18 - Don Joan Grimalt (Roques blanques) (s´homo de dona Magdalena Pou, germana des capellà Pou)
Nº 16 - Don Jaume Prohens Truyols (de Son Soler - Felanitx) : No era campaner sinó felanitxer. Va exercir a Campos.
Nº 20 - Don Jaume Thomàs (pare d´en Rafel Thomàs)
Nº 27- es mestre Riera
Nº 15- Dª Hortènsia
Nº 25 - Dº Consuelo
nº 26- Don Antoni Ramis Bennàsser
Nº 28 - Don Jordi Llaneres (pare d´en Colau Llaneres) : es deia Jordi, no Colau.
nº 17- Don Joan Pou (es capellà Pou)
nº 31- Don Felip(¿)

Talla i enganxa:
mallorcaweb.net/arc46

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb