Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

Test d'intel·ligència

satalaieta | 16 Març, 2010 23:09


En aquest conjunt d'escrits sobre la psicologia varem arribar últimament al tema 7, la intel·ligència, i varem parlar, en un annex, de la intel·ligència emocional. Dèiem que més important que la intel·ligència general (factor G de Cattell) és la intel·ligència emocional, ja que una persona amb inferior intel·ligència G i superior intel·ligència emocional podrà aconseguir més i majors objectius personals i socials que una altra amb més intel·ligència G i inferior intel·ligència emocional.

Presentem a continuació, com a curiositat, un test d'intel·ligència general desproveït de factors culturals lingüístics. Es tracta del clàssic test de matrius progressives de Raven. És un programa realitzat amb Flash (no el podrà fer si el seu ordinador no té instal·lat el Flash player:
http://get.adobe.com/es/flashplayer/) de total garantia i seguretat, encara que és possible que el seu antivirus desconfiï com ha de fer en tots els fitxers d'extensió exe (si el seu navegador li permet executar o guardar el programa és millor executar: Des d'aquest o un altre enllaç el podrà executar tantes vegades com vulgui sense haver d'ocupar memòria del seu disc dur de forma innecessària).
.
Test de Matrius progressives de Raven   
.

Deiem "com curiositat": Vostè ha de procurar fer-ho el millor possible, però vostè Pot ser una persona molt positiva amb una baixa puntuació en el test i viceversa. A més només vostè sabrà el resultat del seu exercici. Altres test d'intel·ligència "visibles" per tot el món ens proporciona la vida quotidiana: Mostren un nivell molt baix d'intel·ligència ("la intel·ligència és una capacitat que permet ajudar a solucionar problemes propis o generals"; viceversa, persones poc intel·ligents són aquelles que incrementen els problemes propis o generals), per exemple, conductors que aparquen en espais suficients per a dos cotxes de tal manera que no en càpiga un altre ni davant ni darrere del propi o persones que, en una gran superfície, paren el seu carret relativament davant d'on n’hi ha un altre carret parat d'un altre client que està fent la seva provisió. Viceversa, mostren una alta intel·ligència persones que ajuden (amb eficàcia) a altres en situacions complicades.

No doni l'últim pas en tests d'intel·ligència o de qualsevol tipus, a la xarxa, que, al final, per donar-li el seu resultat, li demanen que marqui un nombre de telèfon o enviï un missatge amb el seu mòbil per barata que li sembli l'exigència. En algunes ocasions vostè, sense adonar-se'n, s'està subscrivint a un nombre-estafa: cada vegada que aquest número truca o envia un missatge al seu mòbil (el número que vostè ha proporcionat amb la seva trucada) li cobren a vostè En lloc de al número que ha cridat (algun enganyat s'ha vist sorprès per aquest sistema amb factures enormes).
.
També pot jugar a analitzar la seva "edat cerebral" mitjançant un "test de memòria visual". La memòria és un factor molt important de la intel·ligència factorial (la intel·ligència general, tal com hem explicat en el tema corresponent, es mesura mitjançant proves sintètiques, un sol tipus, com el test proposat de Matrius Progressives de Raven o proves analítiques, diversos factors, com el WISC de Weshler):
.
Edat Cerebral per memòria visual 
.
Més interessant i significatiu que els tests d'intel·ligència o memòria és el test de posició vital o bàsica personal. Més important i rendible que el nivell d'intel·ligència general és el estar a la posició vital: Jo estic bé - Tu estàs bé
.
La meva Posició Vital o Básica 
.
Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Humanista social
http://mallorcaweb.net/arc46  

Un altre divertimet: Temps viscut:
.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb