Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

S'ha de ser tarat mental i moral

satalaieta | 12 Gener, 2006 01:44

S’ha de ser tarat mental i tarat moral, i per suposat un ignorant psicològic, per a fer unes declaracions, suposant que, com informa el Diari Balears, les hagi fetes, en les que es digui que una desequilibrada no professional de la psicologia pugui ser millor psicòloga que un psicòleg professional. Possiblement la professió d’ajut personal que, per la seva característica específica (el client, persona humana, confia plenament la seva intimitat i personalitat  al psicòleg o psicòloga) precisa de més formació professional i ètica personal i professional.

I si això ho diu un intern d’un hospital psiquiàtric, atès el que s’espera de la seva capacitat per als seus judicis ordinaris, no té cap importància ni cap transcendència.

Però si això, suposadament, ho diu qui té l’autoritat pública i política (que no tècnica professional per a poder dir-ho) de la màxima jerarquia del poder legislatiu de les Illes Balears, té una gravetat supina (què? És vol carregar, amb uns segons, la formació professional universitària, postuniversitària i col·legial de milers de professionals de la psicologia, qui, juntament amb la tasca dels distints col·legis i associacions professionals, han convertit, al llarg de lustres, l’exercici professional de la psicologia en una de les més necessàries -a qui acudeixen els governs quan es produeixen greus atemptats terroristes o greus catàstrofes naturals o artificials?- i, conseqüentment, més valorades, series i respectades del món); al mateix temps que parla ben a les clares de la baixa mena i autoritat morals del personatge,  que deixa a l’altura del sòl, la més baixa altura possible, la seva persona i el seu càrrec, que perden tota la dignitat i tota l’autoritat moral i qualsevol credibilitat (comprenc ara, i més llegint la resta de declaracions a l’escrit adjunt, vertadera apologia a la indignitat i indecència ètiques personals, polítiques i institucionals, la justícia de la denuncia del Consell de Mallorca contra aquest senyor, per il·legalitats i menyspreu a la llei manifestes).

¿Hi ha algú que, en el seu sa judici i en la seva sana ètica, pugui dir que un fals jutge desequilibrat i usurpador pogués ser millor que un jutge de debò, o un metge, o un professor, o un arquitecte,  o un llantarner, o un President del que vostè vulgui..., o el que vostè vulgui ?  

Imagin que el COPIB, així com la resta de Col·legis i Associacions professionals de psicologia, i humanistes en general, faran la denuncia judicial corresponent i exigiran la restitució tant al seu partit com a la Institució corresponsables de tan greus, desafortunades i, com quasi sempre en els membres d’aquest partit, incertes declaracions. 

Antoni Ramis Caldentey   
President de l’Associació Humanista de Comunicació
Expresident del COP a les Illes Balears (1986-89)

.

PS: Doble personalitat o doble (o centuple) barra?  I, quants n’hi ha, en el seu Partit, que tenguin alguna cosa més que molta barra? Vostè sap que a les Illes Balears es poden comptar amb els dits d’una ma.


Rotger diu que Blanca Iglesias «pot ser millor psicòloga que un psicòleg»
El batle confirmà que la seva exassessora té «doble personalitat»
E.BALLESTERO. Inca.
Diari Balears, 11 de gener de 2006

«Mentre Blanca Iglesias treballà a l'Ajuntament no notàrem cap comportament estrany, el que passa és que és una dona molt dinàmica, tal vegada és millor psicòloga que un psicòleg, és una qüestió de doble personalitat, però és molt eficient en el treball», digué el batlle d'Inca, Pere Rotger.

«És una qüestió de doble personalitat, però Blanca Iglesias és molt eficient a la feina i a nivell professional jo estic encantat amb ella, no la tenia aquí per ser del PP, sinó perquè era molt bona. Ja voldria jo que tota la meva gent fos igual d'eficient», continuà el batle.

Rotger realitzà aquestes declaracions després que Diari de Balears avançàs ahir que el jutge ha sobresegut provisionalment el cas Blanca Iglesias perquè l'exassessora de Rotger, que falsificà el seu títol universitari de llicenciada en Psicologia, pateix un desequilibri emocional greu.

«Sempre he estat molt respectuós amb les decisions de la justícia i també ho som amb aquesta», digué Rotger, que manifestà el seu malestar per «com du aquest tema la portaveu del PSM d'Inca, Francisca Vives, que vol treure partit polític del que ha ocorregut, que només és responsabilitat de la mateixa Iglesias».

«Blanca ha tengut i té realment el seu propi martiri. Realment està desequilibrada i una mostra d'això és que ens va fer modificar la plantilla municipal perquè reconeguéssim que era psicòloga quan no necessitàvem que ho fos. Això demostra que realment creia que era psicòloga», continuà Rotger.

El batle considera que «es tracta d'una dona amb doble personalitat, malalta, i no s'ha de fer més sang. Des del PSM cerquen l'enfonsament d'aquesta persona. Que la deixin tranquil·la!», afegí. El batle d'Inca assegurà que «no he tornat a parlar amb Blanca Iglesias des que el PSM denuncià el cas».

«Per mi fou una gran desil·lusió perquè ens enganyava a nivell personal i fins i tot continuava negant que havia falsificat quan la Universitat ja ho havia confirmat», digué Rotger. 

Rotger, del PP, és batlle d’Inca i President del Parlament de les Illes Balears.

.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb