Blog de l'Arc Mediterrani

"Sa Talaieta Petita". Arc Mediterrani. Coordina: Antoni Ramis Caldentey. Psicòleg humanista i social.

El circ del PP: últimes sessions extraordinàries

satalaieta | 12 Setembre, 2004 11:54

El circ del PP: últimes sessions extraordinàries

.

Normalment, cada setmana, tenim l'ocasió de llegir alguna pallassada d'aquest circ perillós (entre unes altres, ens va dur a una guerra il·legal i assassina, amb efectes reactius terroristes i ens va ocasionar un atemptat islàmic a casa). Però els últims dies s'han superat amb escreix:

.

En Illes Balears en “Miquelet parts i quarts”, moderat en el temps de la cohabitació, escabellat en el de la confabulació (va posar una multa de mig milió de pessetes a un jove per reivindicar “No a la guerra”, no en va posar cap a qui van reivindicar “Visqui Bush o Visqui Aznar!), es va destapar “aconsellant” al govern estatal que aprengués i imités al govern balear (ara com ara cent vegades menys honorable que l'anterior) a “complir les promeses com fa aquest últim”: Tot ve perquè el PP balear s'ha passat en l'adjudicació d'obres per a la construcció d'una mastodóntica xarxa viària d'autopistes i vol que l'executiu estatal pagui als seus amics adjudicataris, a través de l'abonament al Govern dels Illes Balears, la totalitat del cost, inclòs l'increment, mentre que el govern estatal va advertir al balear que la transferència només es faria en cas de justificar la sostenibilitat mediambiental en el projecte. Igualment, quan els governs estatal i autonòmic eren inversos als actuals, el govern estatal del PP va deixar de fer efectives la majoria de partides econòmiques aprovades per a Illes Balears i, concretament les de Foment d'Álvarez Cascos, per la raó que el balear volia destinar la partida pressupostària a desenvolupar la xarxa ferroviària, mentre que el PP va dir que no faria efectiva la transferència ja aprovada més que per a projectes d'autopistes. Per altra banda, quines són les promeses que sí ha complert el Govern del PP balear? Exclusivament amenaces que, efectivament, compleix escrupolosament: “multarem als ecologistes que reivindiquin”, “multarem als antiguerra de L'Iraq que reivindiquin”, “destruirem l'ecosistema i els paisatges de Mallorca i l'omplirem de quitrà”, “dividirem la llengua pròpia dels Illes”, “ens retirarem de l'Institut supranacional de defensa del català”, “substituirem els tècnics de català i de les distintes àrees del govern per incompetents, que siguin populars confessos”, “ens carregarem els entorns culturals”, “farem l'absurda i no sostenible xarxa d'autopistes (han traslladat a Mallorca i Eivissa totes les empreses que devien fer el gruix del Pla Hidrològic Nacional: PHN). La vista d'aquest creixement desbocat del “cavall d'Àtila” de la destrucció de Mallorca i substitució dels seus arbres per asfalt ens fa recordar amb nostàlgia el creixement lent i pausat  (procurant la sostenibilitat) del Govern anterior (format per tots els partits excepte el PP).

Pere Rotger, la cara més amable del PP balear, el justificant, juntament amb altres moderats com Ruiz Gallardón, que el PP, per radical ultra, encara no hagi desaparegut (els adeptes més moderats poden dir “jo sóc del PP, però de l'estil de Pere Rotger o de Ruiz Gallardón”), encara que qui surt amb un porc acaba olorant igual, va fer unes declaracions: “L'única cosa bona de la guerra de L'Iraq és que ‘hem’ llevat un dictador. Tot la resta..., bé..., ja es veu com està L'Iraq”. Benvolgut Pere Rotger, quan un fet és tan dolent que ocasiona un sol mort innocent (i aquest segueix ocasionant-ne milers) eclipsa i anul·la qualsevol matís que pogués ser, aïllat del fet, bo.

El Conseller de turisme del Govern dels Illes Balears, qui en poc més d'un any s'ha carregat la rendibilitat del turisme balear, acusa a un membre del Govern estatal de “covardia política” per criticar al president balear: Segueixen amb el seu únic argument, l'insult (“covard”), “per criticar” al president balear. Curiosament aquest senyor (el president balear) no ha fet res que no sigui criticable i fins denunciable (imputat en diversos casos dels quals en cap ha estat absolt per cap tribunal de justícia. Curiosament acusa per criticar el criticable quan un cor egregi popular balear no fa altra cosa que criticar (i insultar) al govern estatal, al poble balear i a qualsevol que opini de forma diferent del pensament únic (bastant absurd) del propi cor.

“Mates adverteix a Zapatero que no podrà controlar la reforma autonòmica”. L'imputat i no absolt Mates, el que ha aconseguit més alt grau de destrucció de les terres de Mallorca i de la llengua dels Illes Balears s'atreveix (la ignorància és atrevida) a “advertir” a Zapatero, ara com ara, el President estatal que governa amb més consens polític de tots els haguts en la democràcia, consens ofert i sol·licitat a tots els partits, inclòs el PP; mentre que aquest, en l'últim govern estatal, va governar contra tots (contra tots els Partits i contra tots els Pobles) i que actualment, en Illes Balears, també governa contra tots, amb l'única excepció d'un partit afí mallorquí. Si Zapatero i el Parlament estatal fossin conscients dels mals irreversibles que ocasiona el govern de les Illes Balears, possiblement, deuria suspendre, temporalment, l'autonomia fins que es fes un nou govern que governés “per al poble” en lloc de “contra el poble, per a les pròpies butxaques”.

“El PP acusa a Zapatero d'anar contra l'ONU per demanar la retirada de L'Iraq” (Dixit Acebes, el mentider compulsiu interessat durant els tres dies consecutius que va haver d'informar-nos a tots). La santa barra o desvergonyiment ppopular. Qui (quin President, Govern i Partit?) va acordar que Espanya entrés en la invasió, que va resultar, i segueix resultant, assassina, de L'Iraq, en contra de tots els pronunciaments de l'ONU i de l'autoritat catòlica, de tots els Partits i de la immensa mobilització popular?.
L'aconsellar sortir de la barbàrie assassina, de qualsevol barbàrie assassina, no pot ser considerat mai com un acte de deslleialtat, sinó l'únic acte racional i moral possible.

“Aznar (l’ínclit Aznar) declara que a Espanya governa ‘el Partit de l'odi’. El (per a nosaltres vergonyós) ex president arremet contra els socialistes en un diari alemany”. Li recordo a aquesta impresentable persona (?) que “el tarannà” i comportament d'aquest govern és cent vegades més amable i agradable que l'amarg i crispant seu. Va ser ell qui va crispar la vida social espanyola, va ser ell qui ha criminalitzat i demonizat el nacionalisme i els pobles basc, català i balear (al votar l'alternativa), qui ha polaritzat la societat (“o estàs amb mi o estàs contra mi”. “Jo i el govern vam governar contra tot i contra tots els que no són nosaltres mateixos”). L'odi ets tu. I és cert que totes les persones de bona voluntat no alineats (excepte, precisament, el Govern estatal) t'odiam a tu i tot el que el teu representes: La crispació, les teves criminalitzacions i demonizaciones, el capitalisme salvatge arbitrari i amiguista, la destrucció mediambiental, la gestió del naufragi del Prestige, les guerres de L'Iraq i Afganistan i els morts nostres o no i destrosses físiques i afectius que han ocasionat, l'atemptat terrorista de Madrid,... tot tu i tot el que tu representes. Odi que tu has creat.

I no per odi, sinó per justícia, espero que acabi aquest proteccionisme polític del Govern que calumnies, que tu dius que és de l'odi, i social dels alineats (interessats uns, anestesiats altres) i siguis jutjat i condemnat com el teu comportament mereix.

.

Precisament des de que tots aquests radicals han deixat el Govern estatal la societat vivim molt més tranquils, menys crispats i menys polaritzats. No hi ha dret que, per el seu guany particular polític, tot aquest cor torni a dir bestieses crispants (“i després, a més, se queixin de la crispació que ells han causat).

.

Sa Talaieta Petita

Comentaris

Política del menyspreu

Marc Martí | 26/07/2005, 11:31

De tots és sabut que el PP sempre ha deixat en segon pla el pluralisme de l'Estat espanyol i la voluntat de ser dels seus diferents pobles que per raons històriques i culturals tenen un tret diferencial de la resta. Molts bascos, balears, valencians, catalans i gallecs sempre hem volgut que la nostra cultura es preservi davant de l'amenaça que suposa el bilingüisme quan una de les dos llengües té un abast demogràfic molt superior a nivell mundial. Tot lingüísta sap que el bilingüisme és una etapa de transició prèvia a que una de les llengües substiueixi a l'altra. Per molt més que es facin campanyes per defensar el drets lingüistics i més lleis de normalització lingüística, si la llengua no és un mitjà de comunicació al món laboral o en les institucions estatals o europees, aquesta llengua està destinada a desaparèixer tard o d'hora. És palès el retrocès del valencià entre la població jove, o del català a l'àrea metropolitana de Barcelona i a Perpinyà. Totes aquestes circumstàncies, més si sumem l'allaud d'immigrants, ens fa pensar que les llengües que no tenen representació a nivell estatal, estan clarament en perill d'extinció. No és que vulgui ser pessimista, però la realitat és que partits centralistes sempre han fet tot el possible per evitar la recuperació de les llengües autòctones i deixant-les així engabiades dins el folklore. Com és que el català/valencià parlat per uns 10 milions de persones no és oficial dins la Unió Europea? Però en canvi sí que ho són idiomes d'àmbit més reduit com ara el suec, el norueg, el lituà, l'holandès i l'húngar entre d'altres? Com és que l'estat espanyol el 1986 no va mencionar les llengües cooficials, quan per altra banda Irlanda sí que va incloure el gaèl•lic? Com és que el PP no estava ni d'acord a que es traduissin europees les lleis amb la ridícula excussa que es disparava el pressupost? El que també em sorprèn és que emissores afins al PP, com ara la COPE, s'atreveixin a dir que al Principat els castellano- parlants estiguin marginats i que no sigui possible viure a Barcelona sense parlar català. En aquest cas, jo diria totalment el contrari, sempre que he anat a Barcelona he hagut en algun moment del dia, d'utilitzar el castellà per comunicar-me. Està clar, que el que no és necessari a les regions bilingües és saber la llengua autòctona original, excepte que no es vulgui treballar a organismes autonòmics. L'única part de la població que és totalment bilingüe és la que té com a llengua materna el català/valencià, basc o gallec, pel que fa la resta de ciutadants molts l'entenen i alguns el parlen cotidianament, però si no volen exercir-la no és cap inconvenient, poden viure tranquil•lament sense necessitat de saber-la. No és que vulgui obligar a la gent a parlar una llengua que no és la seva materna, però el que no es pot dir és que el castellà està perjudicat. I en cas que ho estigués, 500 milions de persones el continuarien parlant. En canvi les llengües minoritàries si es deixen de parlar en els seus pobles d'origen, desapareixeran per sempre.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb